Monica Cismaru ∙ July 7, 2020 ∙ 4 min read

halle berry diabet

De mai bine de 30 de ani, Halle Berry suferă de diabet de tip 1, boală pe care a învățat s-o ”controleze” prin alimentație și prin multă mișcare. Acum, la 53 de ani, actrița laureată cu Oscar arată mai bine ca niciodată și nu mai resimte acut efectele bolii. Halle Berry semnează un jurnal alimentar pentru publicația WomensHealth, în care povestește cum și-a schimbat alimentația de când a fost diagnosticată cu diabet și până în prezent, când se bucură de viață și de tot ce oferă ea la fel ca și ceilalți oameni sănătoși.

Halle Berry a eliminat complet din dietă zahărul (evident), carbohidrații rafinați și alcoolul (vinul) și savurează la mesele principale și la gustări multe preparate vegetale, cum ar fi spaghetele din zucchini, piureul de conopidă, fructele de pădure și vinul keto-organic.

Iată cum arată parcursul alimentar al lui Halle Berry, mama doi copii – Nahla și Maceo.

halle berry diabet

”Cred cu tărie că suntem ceea ce mâncăm, iar alimentația are un impact major asupra sănătății noastre și a vieții, în general. Am văzut ce importanță are mâncarea asupra sănătății noastre și am făcut schimbări majore în ceea ce privește dieta pentru a obține o sănătate bună. De când am fost diagnosticată cu diabet la vârsta de 22 de ani, am eliminat complet anumite alimente. Ceilalți mă întreabă frecvent dacă nu mi-e greu să trăiesc fără ele sau dacă nu mi se face poftă, dar răspunsul meu e un NU categoric. Într-adevăr, e foarte greu la început să-ți schimbi felul de a mânca, mai ales când vine vorba de poftele de pe fond emoțional, dar, după un timp (la mine a fost vorba de trei săptămâni), poftele dispar și se schimba și felul în care se comportă papilele gustative.

Bineînțeles, fiecare parcurs către o alimentație corectă și către o stare de sănătate bună este diferit, de la persoană la persoană, dar eliminarea definitivă a următoarelor alimente a făcut diferența pentru mine”, povestește Halle Berry.

 

Zahărul

”Când aveam vreo 20 de ani, înainte să fiu diagnosticată cu diabet, eram dependentă de zahăr. Îmi începeam ziua cu cereale dulci și mereu aveam la îndemână un baton de ciocolată sau bomboane, mâncam dulciuri nonstop. După ce am fost diagnosticată, parcă s-a produs un declic. Sănătatea mea era în joc, așa că am renunțat brusc la dulce: gata cu bomboanele, gata cu deserturile, nu mai mâncam nici măcar fructe dulci. La început, a fost greu. Dependența de zahăr era atât de mare încât am avut dureri de cap și schimbări teribile de dispoziție din cauza eliminării lui din alimentația de zi cu zi.

halle berry diabet

Totuși, după câteva săptămâni, am început să mă simt mai bine, iar pofta de dulciuri a dipărut complet. Nici măcar nu-mi mai plăcea aroma de zahăr. Acum, dacă-mi așezi în față o farfurie mare cu desert, nici nu mă uit la el.

Carbohidrații rafinați

După ce am șters zahărul de pe listă, am aflat că organismul sintetizează carbohidrații rafinați direct în zahăr, așa că am renunțat și la aceștia pentru a-mi ține diabetul sub control. Așa că am eliminat din dietă fără să clipesc orezul, pastele și pâinea. Știu că unii dintre voi se întreabă cum am putut să renunț la pâine , dar, ca și în cazul zahărului, când îți obișnuiești corpul să trăiască fără un element, ți se schimbă gustul și poftele și îți pierzi interesul, într-un final. După ce am eliminat complet carbohidrații albi din alimentație, am început să mă interesez din ce în ce mai mult de dieta ketogenică, cea care promovează consumul de alternative alimentare sărace în carbohidrați și bogate în grăsimi sănătoase.

Astfel că, în loc să mănânc piure de cartofi, îmi fac piure de conopidă cu unt și sare. Este delicios și cremos, iar copiii mei nici nu fac diferența dintre cele două. Sau, când fac paste, optez pentru cele din zucchini. Aceste schimbări minore mă fac să mă bucur de mesele alături de cei mici și să-mi hrănesc corpul în mod sănătos, în același timp.

Vinul

halle berry diabet

În ceea ce mă privește, ultima piatră de hotar a fost vinul. Întotdeauna am iubit vinul, dar am încercat să găsesc o variantă mai potrivită pentru boala mea. Am descoperit un vin organic care nu conține zahăr adăugat și nici chimicale și care e mai slab alcoolizat, deci adio dureri de cap! Mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc cu buchetul său intens, dar acum e băutura mea preferată.”

 

Foto: Hepta

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…