Monica Cismaru ∙ July 3, 2020 ∙ 3 min read

alimente anti-ageing

Mâncarea este cel mai important element din arsenalul anti-ageing, deoarece astfel se hrănește fiecare celulă a corpului. Iar când organismul e alimentat corespunzător, se activează și duce la bun sfârșit funcțiile vitale și își menține pe cont propriu procesul de anti-îmbătrânire. O alimentație corectă sprijină sinteza colagenului, cel care luptă împotriva apariției ridurilor și pastrează fermitatea tenului, sprijină hidratarea care oferă un aspect luminos și elasticitatea, iar rezultatul final este o stare generală de vitalitate și de acuitate mentală.

Iată care sunt cele cinci alimente care susțin procesul anti-ageing, pentru menținerea tinereții pentru cât mai mult timp.

Avocado

Avocado este fructul-legumă bogat în antioxidantul vitamina E și reduce efectele negative ale razelor UV, ceea ce face pielea rezistentă în fața acestora. Avocado reduce nivelul colesterolului LDL, crește nivelul HDL și reduce trigliceridele. Consumul regulat de avocado reduce cu 50% riscul de a dezvolta sindromul metabolic – responsabil de apariția bolilor cardiovasculare, a accidentului vascular cerebral (AVC) și de diabet de tip 2. 

Somonul

Somonul este bogat în acizi grași omega-3, care reduc inflamațiile, previn uscarea pielii și reduc riscul apariției cancerului. De asemenea, somonul conține vitamina E, care acționează ca un scut protector împotriva îmbătrânirii pielii din cauza expunerii la soare.

Beneficiile includerii somonului în alimentație merg dincolo de avanatjul unui ten radiant. Cu conținut redus de carbohidrați și abundență de vitamina B, de potasiu și de seleniu, somonul ajută și la ameliorarea durerilor articulare și la recuperarea musculară.

Broccoli

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai recomandate alimente în reducerea riscului apariției bolilor cardiovasculare, broccoli activează procesul de detoxifiere, prin rejuvenarea celulară. De asemenea, broccoli conține luteină, un carotenoid care protejează sănătatea ochilor și care ajută buna funcționare a creierului.

Fructele de pădure

Căpșunele, afinele, zmeura și afinele asigură un conținut optim de fibre, de fitonutrienți și de antioxidanți care contribuie la rejuvenerea generală a organismului. Fiecare tip de fruct în parte conține diverși compuși care ajută la sănătatea cardiovasculară și la reducerera riscului de apariție a cancerului. În plus, fructele de pădure conțin vitamina C, cea care menține nivelul optim de colagen din piele.

Anghinarea

Poate nu e prima opțiune când te gandești la o gustare sănătoasă, dar această legumă-minune e o sursă bogată de fibre solubile și mai ales de prebiotice, esențiale pentru sănătatea florei stomacului. 80% din sistemul imunitar se bazează pe buna funcționare a stomacului, astfel că anghinarea ajută imunitatea, metabolismul și, în general, buna dispoziție. De asemenea, anghinarea asigură și necesarul de nutrienți esențiali, inclusiv minerale (sodiu, potasiu și magneziu) și este bogată în antioxidanți și vitamina C și sprijină producerea de colagen și întârzie îmbătrânirea.

Foto: Stepan Babanin, Annie Spratt, Alice Pasqual, Jeremy Ricketts, Magdalena Raczka/ Unsplash 

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…