Monica Cismaru ∙ February 13, 2020 ∙ 2 min read

jeff bezos casa

Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume la ora actuală, și-a cumpărat o locuință cu 165 de milioane de dolari și a doborât astfel recordul pentru cea mai mare tranzacție imobiliară din zona Los Angelesului, relatează Wall Street Journal.

Casa se află în Beverly Hills și a fost cumpărată de la mogulul din industria muzicii, David Geffen.

Prin achiziția proprietății, Jeff Bezos a depășit cea mai scumpă achiziție imobiliară de până acum, de 150 de milioane de dolari, care îi aparținea fiului mogulului media, Rupert Murdoch.

Proprietatea cumpărată de Jeff Bezos are peste 3600 de hectare, are arhitectură în stil georgian și a fost construită în anii ’30 pentru fondatorul Warner Bros, Jack Warner.

jeff bezos casa

Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume

Clădirea e înconjurată de nenumărate dependințe, de grădini luxuriante, include două case de oaspeți, teren de tenis, piscine și teren de golf, iar proprietarilor inițiali le-au trebuit zece ani s-o ridice. Aceștia au demolat mai multe clădiri învecinate pentru a construi conacul în stil colonial-spaniol. Casa a fost considerată dintotdeauna o bijuterie arhitecturală și a rămas de referință printre proprietățile de lux din Beverly Hills.

În 1990, 319 piese de mobilier ce i-au aparținut lui Warner, printre care și antichități englezești, un Bentley și un tablou pictat de Salvador Dali au fost vândute la o licitație organizată de Casa Christie’s pentru suma totală de patru milioane de dolari.

În același an, David Geffen a cumpărat casa pentru 47,5 milioane de dolari, iar azi, valoarea ei a ajuns la 165 de milioane de dolari.

Aflat, se pare, în frenezia achizițiilor imobiliare, Jeff Bezos a mai cumpărat recent o proprietate, de data aceasta pentru doar 90 de milioane de dolari, unde vrea să-și mute o parte dintre birourile Amazon. Aceasta a fost cumpărată de la cofondatorul Microsoft, Paul Allen.

jeff bezos lauren sanchez

Jeff Bezos și Lauren Sanchez

 

Jeff Bezos este, în prezent, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 131 de miliarde de dolari. În urmă cu un an, miliardarul a divorțat de soția lui, MacKenzie, după un mariaj de 25 de ani, iar suma obținută la partaj a făcut-o pe MacKenzie cea mai bogată fostă-soție din lume. După divorț, Jeff Bezos și-a făcut publică relația cu fosta jurnalistă Lauren Sanchez.

 

Foto: Hepta, Architectural Digest

Related Posts

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…