Monica Cismaru ∙ June 14, 2023 ∙ 3 min read

Casa ca din povești care i-a aparținut celebrului creator de desene animate Walt Disney e disponibilă pentru închiriere, pentru doar 40 000 de dolari pe lună.

Casa care i-a aparținut legendarei figuri a cinematografiei Walt Disney a fost construită în 1932, se află în zona Los Feliz a Los Angelesului și a fost cumpărată în 2011 de producătorul de film rus Timur Bekmambetov pentru suma de 3,7 milioane de dolari.

walt disney

Decorațiunile interioare ale casei au fost alese ca să semene cu cele originale, de pe vremea în care spațiul era locuit de Disney și este decorată și cu imagini ale personajelor de desene animate crate de acesta, dar și cu piese de mobilă antichizate.

Conacul lui Disney pare desprins din desenele animate create de figura emblematică și dispune de o clădire care seamănă cu un castel, cu viță de vie, ferestre cu vitralii și opere de artă pictate pe tavanul dinigului.

Casa cu patru dormitoare a fost ocupată de Walt Disney, de soția și de fiicele sale timp de aproape 20 de ani, inainte ca familia să se mute într-o locuință și mai somptuoasă, din Holmby Hills.

Walt Disney și Shirley Temple

Proprietatea cu suprafața de 600 de metri pătrați îi aparține acum lui Bekmambetov, care locuiește în cea mai mare parte a timpului în Israel și care vizitează casa din Los Feliz de câeva ori pe an.

Proprietarul a colaborat cu istoricul Disney Todd Regan pentru a organiza tururi turistice ale casei, deoarece este de părere ca aceasta trebuie pusă la dispoziția fanilor Disney, care vor de-acum ocazia să și locuiască în casa Disney.

Walt Disney a cumpărat terenul pe care a construit casa imediat după succesul obținut datorită seriei de filme cu Mickey Mouse și Silly Symphony, iar clădirea a fost ridicată în doar trei luni.

walt disney

”Este incredibil cum de a reușit acest lucru, era în mijlocul Marii Crize și nimeni nu avea nimic. Walt Disney câștigase bani în urma lui Mickey Mouse, iar cu banii obținuți îți puteai ridica un mic castel chiar în Hollywood Hills”, spune Todd Regan. În timpul petrecut în casa din Los Feliz, Disney a creat unele dintre cele mai mari opere ale sale, printre care Albă ca Zăpada, Cenușăreasa și Pinocchio.

Foto: Hepta, Compass/TNI Press Ltd.

Related Posts

Cum arată locuința lui Drew Barrymore din Hamptons

Drew Barrymore are un conac pe plajă, în stațiunea de lux de la malul Atlanticului, Hamptons. Actrița în…

Paris Hilton și Nicole Richie revin cu un nou reality-show, după 20 de ani

La 20 de ani de la ultimul lor reality- show, intitulat The Simple Life, în care cele două…

Lista celebrităților care au recurs la cea mai nouă metodă de slăbit

Ozempic este medicamentul miraclos la care numeroase celebrități au apelat în ultimii ani pentru a scăpa de surplusul…

Madonna, aplaudată de cea mai mare mulțime live de fani

În fața scenei uriașe construite pe plaja Copacabana, din Rio de Janeiro, cea mai mare mulțime live de…

George Clooney, aniversare discretă

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori de la Hollywood, George Clooney a împlinit zilele trecute 63…

Cele mai frumoase insule din Europa

În căutarea liniștii, a relaxării, a peisajelor paradisiace și a plajelor îmbietoare, îți prezentăm un clasament al celor…

Horoscopul săptămânii 6-12 mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă horoscopul săptămânii 6-12 mai 2024. Berbec Situații controversate în plan financiar! Este vorba…

Cum a fost Met Gala, cel mai important eveniment fashion al anului

O nouă ediție Met Gala a avut loc aseară la New York, iar celebritățile și-au dat doctoratul în…

Coffee Time! Interviu cu Andrei Cristian Stoica

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Vlad Huidu o ia la întrebări pe soția lui, Giulia

Cum arată o discuție tête-à-tête, între doi soți? Dar între doi soți celebri, care au și participat la…