Monica Cismaru ∙ April 26, 2023 ∙ 4 min read

Sharon Stone (65 de ani) s-a hotărât să-și exploateze unul dintre multiplele ei talente, lăsate într-o stare latentă, și s-a apucat de pictură. Surprinzător, cea care a jucat indirect un rol decisiv în manifestarea artistică a lui Sharon Stone este însăși Anastasia Soare, Regina Sprâncenelor de la Hollywood.

Actrița laureată cu Oscar povestește cum a pornit pe drumul artei din nou după ce a fost invitată la ziua Anastasiei Soare, în luna ianuarie, alături de alte câteva vedete de primă mână, și i-a oferit atunci sărbătoritei un tablou pictat de ea. Invitatele la eveniment au apreciat imediat lucrarea lui Sharon Stone, iar vedeta s-a apucat imediat de pictură la modul serios, a realizat câteva lucrări și acum le expune la Galeria Alccouche, din Los Angeles. Prima ei expoziție este intitulată Shedding și conține lucrări care redau peisaje sau pictură abstractă.

sharon stone expozitie

”Am început să pictez în copilărie, datorită mătușii mele, Vonne. Ea avea o diplomă în pictură și în limba engleză și chiar și-a pictat pereții casei cu diverse peisaje. Am întrerupt pictura deoarece a intervenit actoria, între timp, și nu mai aveam timp și de asta. Când a venit pandemia, am reînceput să pictez. Am început cu lucrări rudimentare, cu ghidaj numerotat, ca să-mi fac mâna și apoi am lucrat zilnic la tablourile mele și încă o fac. De obicei, pictez între patru și 17 ore pe zi și pictez de drag. I-am dăruit unul dintre tablouri prietenei mele, Anastasia Soare, de ziua ei. Aniversarea a avut loc la ea acasă, iar ceilalți invitați au vrut și ei lucrări de-ale mele. Nici n-am putut să fac față tuturor solicitărilor, am plecat acasă, iar zece zile mai târziu am primit un telefon de la o galerie”, povestește actrița.

Prima expoziție de artă semnată Sharon Stone se intitulează Shedding (în traducere, to shed înseamnă a năpârli, în engleză), cu referire la schimbările pe care omul le suferă de-a lungul vieții: ”Obișnuim să scăpăm de fațetele noastre false, de oameni, de lacrimi și de viața pe care o aveam înainte de pandemie. Ne aflăm într-o nouă etapă, în care ne transformăm complet”, explică Sharon Stone, care continuă:

”Procesul de creație a fost vindecător și calmant, m-a făcut să mă întorc în adâncul sufletului meu și să-mi regăsesc căldura și bunătatea, m-a făcut să mă reîntorc în acel spațiu de liniște, de regăsire. M-a făcut să mă simt eu însămi, fără nimic altceva, într-o încăpere plină de artă, care a fost suficientă pentru mine, a avut efect de regenerare, mi-a încărcat bateriile, deoarece faima este ca un vampir”, povestește Sharon Stone pentru publicația L’Officiel.

Voi continua să pictez, indiferent de ce se întâmplă, fac asta pentru mine. Culoarea este adevăratul meu talent, culorile îmi vorbesc și am decorat casele apropiaților mei și chiar le-am ales tonurile de vopsea folosite. Le aleg materialele pentru draperii și covoarele, fac tot ceea ce face un designer”.

Întrebată de semnificația faptului că s-a apucat de pictură în cea de-a șasea decadă a vieții, Sharon Stone spune că e posibil să fie vorba de o criză existențială la mijloc. ”Cred, totodată, că e nevoie ca fiecare dintre noi să parcurgă un drum și fiecare avem de ales câtă integritate includem în el. Adică e vorba despre destinul nostru. Acum este timpul meu”, conchide vedeta.

Foto: Eric Michael Roy/ www.lofficielusa.com

Related Posts

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…