Monica Cismaru ∙ September 15, 2022 ∙ 2 min read

Lideri mondiali, familii regale și politicieni sunt așteptați să ia parte la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, care va avea loc pe 19 septembrie, la Londra.

Printre aceștia se numără președintele SUA, Joe Biden, premierul australian Jacinda Ardern, Emmanuel Macron, premierul Canadei Justin Turdeau, Împăratul Japoniei, Naruhito. O serie de șefi de stat controversați, printre care președintele Braziliei, Jair Bolsonaro și președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, nu fac parte dintre numele agreate la funeralii.

regina elisabeta aII-a

Prezența la Londra a celor din urmă ar putea da naștere unor proteste, iar prezența la înmormântare a Șeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, un alt lider controversat, ar putea pune paie pe foc.

Dintre cele 2000 de personalități așteptate la înmormântare, 500 sunt reprezentate de șefi de stat și alți lideri, dar dintre aceștia vor lipsi anumite nume, cum ar fi Vladimir Putin și președintele Belarusului, Aleksandr Lukashenko.

Limita impusă pentru numărul celor prezenți la înmormântarea monrahului este de 2000 de VIP-uri.

regina elisabeta aII-a

Toti regii și reginele Europei, alături de alțe prezențe regale înrudite cu Regina Elisabeta a II-a vor veni să-și aducă omagiile față de suveran: Regele Willem-Alexander și Regina Maxima ai Olandei, Regele Felipe și Regina Letizia ai Spaniei, Regele Harald al V-lea și Regina Sonja ai Norvegiei, dar și Regele Albert și Prințesa Charlene de Monaco.

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a este depus la Catderala Westminster, după ce a fost adus la Buckigham Palace, iar membrii familiei regale – Regele Charles III, Regina Consoartă Camilla, Prințul și Prințesa de Wales, William și Kate, dar și Ducii de Susssex – Harry și Meghan și ceilalți copii ai Reginei – Prințesa Anne și Prinții Edward și Andrew – au luat parte ieri la o slujbă ținută de Arhiepiscopul de Caterbury. Prințul Harry și Prințul Andrew n-au avut voie să poarte uniforma militara regală, spre deosebire de regele Charles și de Prințul William.

Supușii Reginei au format cozi la Westminster Abbey încă de la 5 dimineața pentru a putea trece pe lângă cataflacul pe care e depus sicriul și pentru a-și lua rămas bun.

Foto: Hepta

Related Posts

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…