Monica Cismaru ∙ April 11, 2022 ∙ 3 min read
30 Avenue Montaigne din Paris este adresa sinonimă cu stilul și cu moda franceză, deoarece este locul în care, timp de 75 de ani, a funcționat casa Dior. După doi ani de renovări, fostul atelier Dior și-a redeschis porțile pe celebra Avenue Montaigne, locul în care elementele iconice Dior pot fi admirate, atinse și chiar… gustate.

În cel mai nou și atractiv obiectiv parizian pot fi admirate colecțiile emblematice Dior create de-a lungul timpului în galeria dedicată, din boutique pot fi cumpărate hainele unice și tot aici s-a deschis și un restaurant, care poartă amprenta Dior, sub conducerea celebrului chef Jean Imbert, care a conceput restaurantul Monsieur Dior – Garden of Eden, scrie Vogue Paris.

Templul dedicat Casei Dior, pe al cărui stil și-au pus amprenta, de-a lungul vremii, nume precum Yves Saint Laurent și, cel mai recent, Maria Grazia Chiuri, pune la dispoziție pentru iubitorii de frumos un tur scenografic unic, care constă din 13 camere care prezintă istoria casei, conceput de scenografa Nathalie Crinière.

”Datorită Galeriei Dior, vizitatorii pot înțelege mai bine istoria casei de modă și felul în care a evoluat spiritul Dior de-a lungul anilor, datorită arhivei sale, un instrument prețios prin care se poate înțelege mai bine ceea ce a însemnat Casa Dior pe de-a-ntregul”, a decarat scenografa Nathalie Crinière pentru Town&Country.

Printre cele mai interesante puncte ale Galeriei Dior se numără reproducerea fidelă a biroului lui Christian Dior, schițe iconice și artefacte inestimabile, cum ar fi sticluța de parfum Miss Dior în forma lui Bobby, cățelusul rasa bichon Maltez, care i-a aparținut celebrului creator de modă. Sticluța a fost creată special pentru colecția de Crăciun din 1952. Tot aici pot fi admirate și rochia creată special pentru Prințesa Diana, o ținută bleumarin, purtată la Met Gala în 1996, cu un an înainte de moartea ei sau camera dedicată rochiilor de bal, care sunt puse în evidență de un sistem de iluminare deosebit, cu efect feeric. La sfârșitul turului, oaspeții pot savura o băutură în cafeneaua Dior, pentru a reveni ușor, ușor cu picioarele pământ după călătoria magică în lumea modei.

Cât privește noul restaurant Monsieur Dior by Jean Imbert, acesta este un alt punct de atracție amplasat în galeria Dior de pe Avenue Montaigne. Aici, celebrul chef a recreat preparate clasice, c precum New Look, croque cu trufe, ouă fierte moi Christian Dior, așezate pe pat de caviar și smântână, un aluat Granville ascuns într-un avocado și garnisit cu grepfrut, ravioli cu ardei gras dulceag și o suită de deserturi franțuzești delicioase: tartă de ciocolată, cremă-caramel cu vanilie etc. Toate aceste delicatese sunt disponibile și la patiseria Dior, amplasată la parterul clădirii, lângă o mică grădină interioară. Iar vizitatorii galeriei se pot bucura de un bufet special conceput pentru ei de cheful de origine bretonă Jean Imbert.

Foto: Vogue, Charles Negre, Kristen Pelou

Related Posts

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…