Monica Cismaru ∙ December 20, 2021 ∙ 3 min read

Sărbătorile înseamnă reîntregirea familiior și a grupurilor de prieteni în jurul meselor festive, pline de bucate alese, pe cât de apetisante, pe atât de grele pentru stomac. Tentațiile alimentare din perioada Crăciunului sunt irezistibile și nu putem să nu ne bucurăm de ele, dar ce ne facem când nu confruntăm cu diverse neplăceri cauzate de alimentele încărcate de grăsimi, de zahăr și de carbohidrați, care ne amenință starea de bine? Cumpătarea este cheia și, pe lângă aceasta, și câteva mici ”trucuri” care ne ajută să traversăm cu bine mesele copioase ce ne așteaptă. Iată câteva remedii anti-balonare, pentru a evita neplăcerile și pentru a putea îmbrăca fără griji rochia de revelion.

Apa caldă cu lămâie

Nu numai că această combinație ajută la dinamizarea metabolismului, îmbunătățește aspectul pielii și favorizează hidratarea organismului. Consumul de apă caldă cu lămâie diminuează indigestia și balonarea ajutând tractul gatsronitestinal să funcționeze mai bine.

Bananele

remedii anti-balonare

Consumul crescut de sare duce la retenția de apă, iar bananele sunt remediul oerfect împotriva acestei neplăceri, datorită conținutului lor ridicat de potasiu, care favorizează eliminarea sodiului din organism și a apei din stomac.

Ghimbirul

remedii anti-balonare

Ghimbirul conține o enzimă digestivă denumită zingibaina, care ajută la descompunerea proteinelor și reduce balonarea și formarea de gaze. Ghimbirul ajută și împotriva simptomelor răcelii.

Ceaiul de mentă

remedii anti-balonare

Afecțiunile de natură digestivă pot fi calmate cu ajutorul ceaiului de mentă. Menta înlătură durerile cauzate de balonare.

Ovăzul

remedii anti-balonare

Este bogat în fibre și are proprietăți antiinflamatoare, iar consumul regulat de ovăz reduce șansele de a apărea balonarea.

Papaya

remedii anti-balonare

Fructul de papaya este bogat în fibre naturale și ajută la buna funcționare a sistemului digestiv. De asemenea, acesta conține enzima numită papaină, care ajută organismul să descompună amino-acizii.

Turmericul

turmeric

Turmericul le este recomandat în special celor care suferă de sindromul colonului iritabil. Turmericul conține un compus numit curcumină, care are propietăți antiinflamatoare asupra organismului – ajută la îmbunătățirea sănătății stomacului și reducea balonarea și constipația.

Foto: Unsplash

Related Posts

Eroii României la Jocurile Olimpice

Ediția de la Paris de anul acesta se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Un moment…

Savantele (reale ale) României

La nivel global, în prezent, doar 33% dintre cercetători sunt femei. Acestora li se acordă mai puține finanțări…

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…