Monica Cismaru ∙ May 27, 2021 ∙ 2 min read

jfk gunilla von post

O casă de licitații din Boston a scos la iveală trei scrisori de dragoste pe care John F Kennedy, fostul președinte american, i le-a trimis amantei lui, suedeza aristocrat Gunilla von Post, cu care a avut o aventură în timp ce era logodit cu Jacqueline Bouvier, viitoarea lui soție.

JFK a cunoscut-o pe Gunilla von Post în vara lui 1953, pe Riviera Franceză, și au început o idilă, cu câteva săptămâni înainte de nunta lui cu Jaqueline Bouvier. Președintele, pe atunci senator de Massachussetts, a nutrit timp de mai mulți ani o afecțiune pentru suedeză. Înscrisurile scoase la licitație constau dintr-o scrisoare și încă două bilete, care însumează în total opt pagini, în care JFK scria: ”M-am simțit minunat cu tine în acea vară. Amintirea este încă vie în memoria mea. Ești minunată și mi-e dor de tine.”

scrisori john f kennedy

scrisori john f kennedy

Aventura lor a fost înnăbușită de tatăl lui John F Kennedy, din cauză ca aceasta îi amenința fiului său ambițiile politice; legătura a fost întreruptă și din cauza pierderii unei sarcini de către Jackie Kennedy în 1955 și a noii ei sarcini din 1956. ”Îți poți da seama de caracterul unei persoane din biografii, dar aceste scrisori îți arată exact ce era în mintea persoanei în cauză”, spune Bobby Livingston, președintele casei de licitații care a obținut scrisorile.

Biletele de dragoste dintre amanți s-au aflat în posesia Gunillei von Post, care s-a mutat la un moment dat în Florida, unde a și murit, în 2011. În 1997, aceasta a scris o carte de memorii în care a detaliat aventura ei cu viitorul, pe atunci, președinte american. von Post a afirmat că relația lor n-a avut niciun viitor, în ciuda eforturilor lui JFK de a pune capăt mariajului său și de o aduce pe Gunilla în Statele Unite. Suedeza s-a căsătorit apoi cu un fermier, care a decedat în 1960, în urma prăbușirii avionului în care se afla, iar JFK a fost asasinat trei ani mai târziu, la vârsta de 46 de ani.

love jack

După ce aventura lor a luat sfarșit, Gunilla von Post si JFK s-au mai întălnit o singură dată, în 1958, din întâmplare, la o gală de la Waldorf Astoria, iar pe atunci von Post era însărcinată cu primul ei copil.

În cartea ei de memorii, ”Love, Jack”, von Post povestește cum s-a recăsătorit și cum s-a mutat în Palm Beach Florida, unde a trait până la sfârșitul vieții.

 

Foto: Hepta, RR Auction

Related Posts

Lista celebrităților care au recurs la cea mai nouă metodă de slăbit

Ozempic este medicamentul miraclos la care numeroase celebrități au apelat în ultimii ani pentru a scăpa de surplusul…

Madonna, aplaudată de cea mai mare mulțime live de fani

În fața scenei uriașe construite pe plaja Copacabana, din Rio de Janeiro, cea mai mare mulțime live de…

George Clooney, aniversare discretă

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori de la Hollywood, George Clooney a împlinit zilele trecute 63…

Cele mai frumoase insule din Europa

În căutarea liniștii, a relaxării, a peisajelor paradisiace și a plajelor îmbietoare, îți prezentăm un clasament al celor…

Horoscopul săptămânii 6-12 mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă horoscopul săptămânii 6-12 mai 2024. Berbec Situații controversate în plan financiar! Este vorba…

Cum a fost Met Gala, cel mai important eveniment fashion al anului

O nouă ediție Met Gala a avut loc aseară la New York, iar celebritățile și-au dat doctoratul în…

Coffee Time! Interviu cu Andrei Cristian Stoica

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Vlad Huidu o ia la întrebări pe soția lui, Giulia

Cum arată o discuție tête-à-tête, între doi soți? Dar între doi soți celebri, care au și participat la…

Eroii României la Jocurile Olimpice

Ediția de la Paris de anul acesta se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Un moment…

Savantele (reale ale) României

La nivel global, în prezent, doar 33% dintre cercetători sunt femei. Acestora li se acordă mai puține finanțări…