Monica Cismaru ∙ March 24, 2021 ∙ 2 min read

filme prietenie femei

Celebrăm luna aceasta solidaritatea dintre femei cu cinci filme-cult despre prietenia dintre reprezentantele sexului frumos.

 

  1. Beaches(1988)

CC Bloom (Bette Midler) și Hillary Whitney (Barbara Hershey) se cunosc la vârsta de 11 ani în timpul unei vacanțe în Atlantic City. Chiar dacă cele două sunt foarte diferite, formează o prietenie strânsă care se va întinde pe tot parcursul vieții lor. Cele două actrițe iconice din rolurile principale trec pe parcurusul fimului printr-o serie de emoții și evenimente marcante, care includ dragostea, divorțul, îndoielile, moartea etc.

 

  1. Ghost World (2001)

filme prietenie femei

Thora Birch și Scarlett Johansson joacă rolurile a două liceene, Enid și Rebecca, ambele cu probleme de relaționare cu alți oameni. Când își termină studiile, cele două nu au alte planuri mărețe decât acelea de a locui împreună și de a-și găsi câte un job. Prietenia dintre ele cunoaște un obstacol când Enid se apropie de un bărbat mai în vârstă, Seymour (Steve Buscemi) și se hotărăște să-l ajute să-și puna în ordine viața sentimentală. Filmul a fost nminalizat la Oscar pentru Cel mai bun scenariu adaptat.

 

  1. Lady Bird(2017)

filme prietenie femei

Primul film regizat de Greta Gerwig prezintă povestea adolescentei Christine (17 ani), interpretată de Saorise Ronan, care visează să părăsească orașul natal Sacramento și să studieze la un colegiu prestigios de pe coasta de est. Christine (care își spune Lady Bird) are o relație complicată cu mama ei și leagă o prietenie strânsă cu Julie (Beanie Feldstein), pe care o abandonează la un moment dat în favoarea altor drame create de relațiile cu băieții și cu fetele populare din liceu. Prietenia lor însă e reînnodată cu un moment emoționant.

 

  1. Very Good Girls(2013)

filme prietenie femei

Lily (Dakota Fanning) și Gerri (Elizabeth Olsen) sunt cele mai bune prietene și își petrec împreună ultima vară înainte de a pleca la facultate. Cele două ajung să se îndrăgostească de același băiat, David (Boyd Holbrook), dar acesta o place pe Lilly. De aici se naște un triunghi amoros măcinat de manipulări și de minciuni. Va rezista prietenia dintre Lily și Gerri?

 

  1. Waiting To Exhale (1995)

filme prietenie femei

Filmul inspirat de bestsellerul omonim prezintă povestea a patru femei, fiecare cu caracter diferit și cu câte o dramă sentimentală la pachet. În căutarea barbatului perfect se află Savannah (Whitney Houston), un producător tv de succes și prietenele ei cele mai bune: Bernardine (Angela Bassett), casnică, Gloria (Loretta Devine), propietara unui salon de coafură și mamă singură și Robin (Lela Rochon), directorul unei companii. Acestea sunt sătule să întâlnească numai bărbați nepotriviți, neinteresați de relații serioase.  Pe parcurs, protagonistele fie găsesc ceea ce caută, fie află că se aflau în căutarea lucrului greșit.

Related Posts

Prințul William și Kate Middleton aniversează azi 13 ani de la nuntă

S-au scurs 13 ani de la nunta Prințului William cu Kate Middleton, eveniment urmărit de sute de milioane…

Haddaway lansează alături de Creator Records „Lift Your Head Up”, o piesă despre speranța în față adversității

Haddaway, artistul internațional cunoscut pentru hiturile sale care au definit generații, se alătură Creator Records într-o colaborare de…

Nicole Kidman, celebrată de Institutul American de Film

Nicole Kidman (56 de ani) a fost celebrată zilele acestea la Los Angeles de Institutul American de Film,…

Cele mai importante momente din istoria Jocurilor Olimpice

Când și cum au apărut Jocurile Olimpice, care au fost cele mai importante momente ale istoriei? În așteptarea…

De ce ne este greu să renunțăm? Arta de a renunța

Nu e ușor să renunți. Pentru că orice proces de renunțare este un proces de pierdere, iar acesta…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Ioana Bortan, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Russell Crowe va juca în remake-ul ”Exorcistul”

Filmul clasic de groază Exorcistul, lansat în 1973, are parte de un remake, ce va aparea în cinematografe…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Tartă cu lămâie și busuioc. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Această tartă cu lămâie și busuioc este alegerea perfectă pentru zilele de primăvară. Gustul curajos al lămâilor este…

Ce aduce nou Gala Premiilor Gopo 2024. Cine sunt vedetele așteptate pe covorul roșu luni, 29 aprilie

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, se întoarce la cea de-a 18-a ediție…