Monica Cismaru ∙ November 25, 2020 ∙ 2 min read

meghan markle pierdere sarcina

Meghan Markle (39 de ani) povestește într-un articol pentru publicația New York Times că a suferit o pierdere de sarcină astă-vară.

Ducesa de Sussex relatează într-un text emoționant, intitulat Losses We Share (Pierderi pe care le împărtășim), cum a simțit o crampă ascuțită în timp ce-l schimba pe fiul ei, Archie, în casa familiei din Los Angeles. Apoi, Meghan și Prințul Harry au mers la spital, unde au deplâns amândoi pierderea copilului.

meghan markle pierdere sarcina

Într-o dimineață senină de iulie, într-o zi ca oricare alta, Meghan Markle povestește cum s-a trezit, a hrănit câinii familiei, a făcut curat în camera lui Archie (în vârstă de un an și jumătate),  i-a strâns hăinuțele și creioanele de colorat, și-a prins părul într-o coadă de cal și s-a îndreptat spre fiul ei să-l ia din pătuț. Atunci a simțit o durere în stomac în timp ce-i schimba scutecul lui Archie și s-a prăbușit la podea strângându-l în brațe, în timp ce știa că-și pierde copilul nenăscut.

meghan markle archie

”După ce l-am schimbat pe Archie, am simțit o crampă ascuțită. Am căzut la podea cu el în brațe, fredonând un cântec de leagăn ca să ne calmăm amândoi, iar melodia veselă constrasta izbitor cu starea mea, știind că ceva nu e în ordine. Știam că, în timp ce-mi strângeam în brațe primul născut, îl pierdeam pe al doilea”.

meghan markle

 

Câteva ore mai târziu, stăteam pe un pat de spital, ținându-mi de mână soțul. Am simțit transpirația rece a palmei și i-am sărutat mâna, udă de la lacrimile noastre. Am fixat pereții albi și reci cu privirea și am încercat să-mi imaginez cum vom trece peste acest lucru”, a povestit Meghan Markle. ”Am văzut cum inima lui Harry se sparge în bucăți în timp ce încerca să-mi ofere alinare”, adaugă Ducesa, care se destăinuie pentru prima dată în acest mod.

”Acest an ne-a testat limitele. Așa că, de Ziua Recunoștinței, să ne întrebăm unii pe ceilalți – Ești bine? Pierderea unui copil presupune să trăiești o durere aproape de nesuportat, pe care o experimentează multe dintre noi, dar puține vorbesc despre asta. În durerea pierderii noastre, soțul meu și cu mine am descoperit că, din 100 de femei, 10, 20 dintre ele suferă cel puțin o pierdere de sarcină pe parcursul vieții. Cele mai multe aleg femei să nu vorbească despre asta, ca și cum ar fi un subiect tabu, rușinos și perpetuează astfel un ciclu de jelire solitară”, subliniază Meghan.

 

Foto: Hepta

Related Posts

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…