Monica Cismaru ∙ November 10, 2020 ∙ 3 min read

nutritionist victoria beckham

Amelia Freer este un apreciat nutriționist și dietetician britanic, cunoscut pentru abordarea pozitivă asupra nutriției și a colaborat cu vedete precum Victoria Beckham și Sam Smith în stabilirea unei diete echilibrate, menite să le readucă acestora un tonus fizic și emoțional armonios.

Freer e de parere că sfera nutriției trebuie să includă atât atenție acordată corpului, cât și minții și sufletului pentru rezultate eficiente. Amelia Freer a conceput un plan nutrițional echilibrat, în jurul a cinci principii de bază, care includ mâncare sățioasă, gustoasă și care nu necesită petrecerea a ore întregi în bucătărie pentru preparare. Iată cele 5 principii nutriționale stabilite de dieteticianul Victoriei Beckham în ceea ce privește alimentația.

amelia freer nutritionist victoria beckham

Amelia Freer 

Creșterea consumului de alimente bogate în nutrienți

Dacă ar fi să facem o singură schimbare pentru îmbunătățirea sănătății, aceea ar fi creșterea cantității de alimente nutritive, cât mai puțin procesate, pe care le punem pe masă (fructe, legume, proteine curate, grăsimi sănătoase, cereale integrale, nuci, semințe și apă). Compunerea majorității meselor noastre din aceste alimente e cel mai important aspect în construirea unei diete sănătoase.

Echilibru

O masă trebuie să fie gustoasă și să cuprindă cele mai importante grupe de alimente, care să ne hrănească organismul în mod corespunzător. Astfel, se pot consuma fructe proaspete, proteine (carne, pește, ouă, iaurt, nuci, semințe), ulei de măsline sau avocado. Pentru cei cu un regim de viață activ, mesele mai pot cuprinde o cantitate mică de carbohidrați (cartofi noi, cartofi dulci, cereale integrale precum orezul brun sau ovăz). Aceste a pot fi asezonate cu ardei iute, coajă rasă de lămâie și suc, piper și alte condimente.

Mâncăm atât pentru sănătatea socială și emoțională, cât și pentru cea fizică

Plăcerea nu trebuie să lipsească de la o masă sănătoasă. Mâncarea este una dintre cele mai simple bucurii din viețile noastre și este foarte importantă pentru sănătatea noastră socială și emoțonală. Un aspect important în parcurusul către stabilirea unei rutine sănătoase în ceea ce privește alimentația este plăcerea de a găti și de a mânca. Viața e prea scurtă pentru a ne simți privați de anumite alimente și de a ne frustra în legatură cu alegerile noastre. Totuși, e nevoie de răbdare până identificăm ceea ce ne place să gătim și să mâncăm și asta se face doar experimentând.

Mâncarea nu e totul

Viața noastră nu e compusă numai din alimentație – cuprinde muncă, familie, somn, alte activități etc. Așadar, câteodată trebuie să ne concentrăm mai mult pe aceste aspecte pentru a nu pune mâncatul pe locul întâi mereu.

 

Alege produse de sezon, obținute prin proceduri sustenabile, pe cât posibil

Încurajez alimentația bazată pe produse de sezon, care susțin afacerile locale și care asigură o varietate mai mare a mâncărurilor pe parcursul anului.

 

Foto: Hepta, ameliafreer.com, Unsplash

Related Posts

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…

Kate Moss are o relație nepotul lui Bob Marley

La 50 de ani, Kate Moss își trăiește viața din plin. Supermodelul a împlinit în luna ianuarie 50…