Dieta de toamnă. Cum arată meniul unei zile, în acest sezon

A venit toamna, iar frigul își face loc în viața noastră. Cu toții știm că, de cele mai multe ori, ajungem să ne refugiem în mâncare pentru a simți senzația de căldură în organism. Cu toate acestea, nu trebuie să-ți neglijezi dieta. Iată un exemplu de meniu pentru a avea o zi echilibrată din punct de vedere caloric!

Micul dejun este masa principală a zilei, deci nu trebuie ratată. Acesta trebuie să fie echilibrat și consistent, în jur de 300-400 de calorii.

Exemplu: o băutură caldă, un iaurt degresat, un fruct de aproximativ 150 de grame, și 40 de grame de cereale.

Gustarea de dimineață este opțională. Poți consuma de exemplu un iaurt și un fruct, în jur de 100 de kcal.

Masa de prânz trebuie să fie variată. Poți consuma o supă, 150 de grame de carne fiartă sau friptă, o salată de crudități, 50 de grame se pâine și ca desert, dacă simți neapărată nevoie, un fruct.

Gustarea de după masa de prânz este opțională. Astfel de gustări au rolul de a potoli foamea, dar nu trebuie să-ți distrugă foamea.

Cina nu trebuie să fie foarte consistentă, maximum 300 kcal. Aici poți alege legume fierte sau crude, carne slabă sau pește, iaurt.

Încearcă să consumi mereu alimente care să îți ofere senzația de sațietate, de exemplu pâinea din făină integrală, ouă, brânză degresată, mere. Mănâncă până te saturi. Dacă consumi la masă alimentele de care ai nevoie și cât ai nevoie, atunci nu are de ce să îți fie foame două ore mai târziu. Sursa aici!

Categorii Lifestyle