A List Magazine ∙ September 8, 2023 ∙ 4 min read

Poți avea unghii sănătoase și o manichiură de lungă durată? Da! Cu instrumentele potrivite, este nevoie doar de șase pași și de câteva secrete ale profesioniștilor. Diana Marandiuc, Education Manager OPI îți explică, pas cu pas, ce trebuie să faci.

Să aplici corect lacul de unghii nu este de ajuns pentru ca manichiura să arate bine și culoarea să reziste mai multe zile, trebuie să ai instrumentele corecte și să faci exact pașii pe care îi face un profesionist. În plus, atunci când îți faci manichiura, trebuie să te gândești și la aspectul pielii mâinilor.

6 pași esențiali pentru a realiza singură și în mod corect manichiura dorită.

Pasul 1: Îndepărtează lacul de unghii

Înainte de a aplica un nou strat de lac de unghii, este foarte important ca unghiile să fie curate. Tocmai din acest motiv, este important să folosești un solvent specific. Dacă pentru lacul de unghii simplu, clasic, ai nevoie de o acetonă (solvent) simplă, pentru semipermanent este necesar să utilizezi un produs specific. solventul să acționeze câteva minute. Mai exact, înmoaie pur și simplu un tampon de bumbac în solvent și așază-l pe unghie, după care înfășoară-l cu folie de aluminiu. După câteva minute, lacul semipermanent se va desprinde cu mare ușurință, fără a-ți da bătăi de cap.

Pasul 2: Îndepărtează cuticulele pentru a pregăti lacul de unghii

Pentru a scăpa de cuticule, este necesar să acționezi ușor. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să le înmoi cu apă caldă (prin scufundarea mâinilor într-un vas) și, eventual, să le masezi cu un ulei specific. Apoi, nu trebuie decât să le împingi înapoi spre baza unghiei cu un băț special pentru cuticule. Evită să le tai, dacă este posibil, și apelează la aceste operații numai dacă cuticulele sunt foarte evidente sau uscate.

Pasul 3: Cum să tai și să pilești unghiile

În general, pilirea unghiilor este mult mai sigură, fie că este necesară remodelarea manichiurii, fie că este vorba doar de scurtarea acestora. Scopul, desigur, este de a păstra linia unghiei intactă, jucându-te cu forma acesteia. În special, pila este foarte utilă pentru a trata unghiile scurte și fragile, pentru a evita slăbirea sau provocarea microfracturilor. Inevitabil, o pilă buffer permite obținerea unui rezultat perfect, tratând întreaga suprafață a unghiei. Mai exact, un buffer este potrivit pentru pilirea, finisarea și lustruirea patului unghiilor, pregătind manichiura pe care urmează să o faci chiar tu.”, explică Diana Marandiuc, Education Manager OPI.

Pasul 4: Cum să aplici baza

Pregătirea unghiilor pentru o manichiură pe care urmează să o realizezi chiar tu, se poate încheia numai cu aplicarea unui strat de bază (base coat). Scopul este de a preveni ca unghiile să devină galbene sau fragile și casante, prelungind totodată durata lacului de unghii. În acest sens, alegerea formulării depinde de nevoile unghiei: întărirea sau albirea; stratul de bază are grijă de unghii și, totodată, întărește smalțul.

Pentru a răspândi bine baza de unghii, ia o cantitate mică de produs și aplic-o în partea centrală a unghiei, fără a ajunge la cuticule. Un pas fundamental este uscarea: de fapt, manichiura semipermanentă trebuie tratată sub lampa UV sau LED, în timp ce pentru lacul de unghii normal va fi suficient să aștepți câteva minute pentru a se usca natural.

Pasul 5: Tehnica de aplicare corectă a lacului de unghii, simplu sau semipermanent

Odată aplicată baza, fiecare manichiură DIY poate continua doar cu aplicarea ojei colorate. Pentru a folosi o tehnică corectă și o aplicare perfectă, începe prin plasarea pensulei în centrul unghiei și, apoi, trage culoarea pe lungimea unghiei și vârf. Procedează la fel și pe părțile laterale ale unghiei, lăsând întotdeauna spațiu pentru un efect de prelungire. Răsfirând puțin perii pensulei aplici lacul ușor și la baza unghiei.

Pentru ca rezultatul să fie impecabil, și în acest caz este necesar ca uscarea lacului semipermanent să se facă sub lampă și să se continue cu o a doua aplicare a ojei. În același mod, chiar și în cazul folosirii unui lac de unghii normal, este bine să aștepți până când smalțul este uscat, înainte de a întări culoarea cu un strat nou.

Pasul 6: Aplicarea stratului superior

Ultimul pas pentru realizarea unei manichiuri perfecte chiar de către tine constă în aplicarea stratului superior. Un lac de unghii sigilant și transparent, care protejează culoarea și permite manichiurii DIY să dureze mult timp. Efectul: o artă, un aspect profesional al unghiilor și de lungă durată! De asemenea, și în acest caz, lacul de unghii semipermanent trebuie polimerizat sub lampă, în timp ce cel tradițional trebuie lăsat să se usuce la aer. Atenție însă: pentru ca manichiura făcută de tine cu lac semipermanent să fie completă, va trebui să degresezi și suprafața unghiei cu un solvent specific.

Și iată cum, respectând câțiva pași și urmând sfaturile specialistului, ai realizat singură manichiura dorită!

Foto: pexels.com

Related Posts

6 secrete de frumusețe de la supermodelul Toni Garrn

Una dintre cele mai bine cotate modele din ultimii 15 ani, Toni Garrn susține îngrijirea cât mai naturală…

Amanda Seyfried, senzațională la Festivalul de Film de la Berlin

Rujul roșu, bijuteriile Cartier și rochia din satin Givenchy, cu spatele gol, decolteu din dantelă și un șliț…

Cum arată Cindy Crawford, la 58 de ani

„It’s not a resolution, it’s a lifestyle” (Nu e o rezoluție, e un stil de viață), scria Cindy…

Ce artiști vin la Summer Well în 2024?

În perioada 9-11 august 2024 are loc cea de-a 13-a editie de Summer Well, care se va desfasura…

Trucuri pentru un păr parfumat

Vorbim în permanență despre cum să ne coafăm părul, dar dacă l-am face și să miroasă incredibil? Din…

Ingrediente-cheie pentru tenul acneic

Keira Knightley,  Cameron Diaz, Rihanna sunt doar câteva dintre vedetele care țin sub control una dintre cele mai…

Beyoncé lansează Cécred

Linia de produse de îngrijire a părului Cécred este inspirată de munca mamei artistei de 42 de ani…

Nothing but LOVE: 6 cosmetice pentru o zi plină de iubire

Luna asta, ce-ar fi să descoperi acele cosmetice care îți reamintesc, zi de zi, cât de frumos este…

7 parfumuri de care te îndrăgostești de la prima întâlnire

Când alegi un parfum e multă chimie la mijloc și a te îndrăgosti pentru totdeauna de acest buchet…

Elizabeth Hurley, supermodel și la 58 de ani

La 58 de ani, Elizabeth Hurley are corpul și atitudinea unui supermodel de 20 de ani. Și, atunci…