Monica Cismaru ∙ January 9, 2024 ∙ 4 min read

Sintagma Social Wellness constă nu numai din aducerea la un echilibru a sănătații fizice, mentale, emoționale și spirituale, dar și din menținerea unei activități sociale active.

Social Wellness denotă nivelul de relații interpersonale pe care le avem cu ceilalți, fie că e vorba de prieteni, colegi sau de familie. Există multe semne de sănătate socială, cum ar fi:

Menținerea și dezvoltarea relațiilor de prietenie și a conexiunilor – contactul în mod regulat cu prietenii și cu familia duce la o sănătate emoțională bună și reduce sentimentul de izolare și de disperare.

Exprimarea gândurilor, a ideilor, a nevoilor și a dorințelor

Exprimarea gândurilor, a ideilor, a nevoilor și a dorințelor te ajută în mod asertiv să clădești relații de încredere sănătoase cu ceilalți și te poate ajuta să devii mai empatic și un mai bun ascultător.

Să fii tu însuți în orice împrejurare

Abilitatea de a fi autentic în orice situație este un semn de sănătate socială – acest aspect denotă abilitatea de a-i trata pe ceilalți cu respect și prețuirea diversității.

sanatate sociala

Echilibrarea timpului dedicat vieții sociale cu cel dedicat vieții personale

Menținerea acestui echilibru, setarea limitelor și distracția sunt esențiale în prezervarea sănătății mentale și sociale. Dimensiunile sociale ale stării de bine presupun recunoașterea interconexiunilor pentru menținerea unei comunități, scrie anewtreatmentcenter.com.

Oamenii s-au născut ființe sociale. Ne hrănim din conexiunile cu ceilalți – atât în familie, cât și în afara ei. Mentinerea unor rełații sănătoase este esențială pentru starea generală de sănătate.

Singuratatea și anxietatea

Singuratatea și anxietatea pot duce la apariția unor manifestări emoționale și fizice cum ar fi afecțiunile cardiovasculare, afecțiunile mentale și dependențele. Cei care se confruntă cu singuratatea și cu izolarea au un risc mai mare de a dezvolta dependențe de droguri și de alcool.

Dezvoltarea unor legături sănătoase, care îți oferă confort

Astfel de legături pot duce la stimularea memoriei, reduc riscul de apariție a demenței, îmbunătățesc somnul și reduc stresul și scad mortalitatea. Influența relațiilor sociale asupra riscului morții este comparabilă cu influența pe care o au fumatul și consumul de alcool asupra riscului de moarte. Relațiile sociale stimulează secreția de dopamină.

Împărtășirea experiențelor cu ceilalți

Un alt beneficiu al sănătății sociale este abilitatea de a-ți împărtăși experiențele de viață și poveștile cu ceilalți. Într-adevăr, social media asigură un acces rapid și facil la a-ți împărtăși viața online, dar comunicarea cu prietenii și cu familia față în față este mai puternică. Aceste tipuri de comunicare face-to-face te ajută să stabilești conexiuni puternice, care pot dura o viață întreagă.

Cum să-ți îmbunătățești nivelul de social wellness: crearea de conexiuni noi, activități cu prietenii și cu familia, alăturarea la un club, activitate sportivă, hobby, primirea și acordarea sprijinului de la/către familie și prieteni, deconectarea de la relațiile nesănătoase, toxice, terapia.

Foto: Unsplash

Related Posts

Imagini în premieră din sezonul 3 Bridgerton

Așteptarea aproape că a luat sfârșit pentru fanii serialului Bridgerton, care se vor bucura în curând de cel…

Prințesa de Monaco, surpriza tradiționalului Bal de la Rose

Sâmbată trecută, cu strălucirea unui glob disco conceput pentru această a 68-a ediție de Christian Louboutin,  Prințesa Charlène…

Trei evenimente despre artă și frumos care ne-au atras atenția

În această săptămână, avem o expoziție în premieră, o lansare de carte și un mare artist premiat. O…

Ce artiști vin la Summer Well în 2024?

În perioada 9-11 august 2024 are loc cea de-a 13-a editie de Summer Well, care se va desfasura…

Amalia Enache: 10 locuri din București care-mi plac

Am rugat-o pe prezentatoarea Știrilor PRO TV de noapte să ne vorbească despre București și despre locurile care…

Mădălina Ghenea a dat lovitura cu filmul produs de ea, Deep Fear

Mădălina Ghenea, model și actriță, e în al nouălea cer de fericire. Vedeta a dat lovitura cu cel…

Vedeta și documentarul: Celine Dion vorbește despre suferința sa într-o nouă producție biografică

Celine Dion este cea mai recentă vedetă care anunță un nou documentar. Artista canadiană va vorbi în producția…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările săptămânii. Iată ce ne-a atras atenția,…

Horoscopul săptămânii 22-28 ianuarie 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă horoscopul săptămânii 22-28 ianuarie 2024. Berbec Atenția și eforturile îți sunt îndreptate mai…

Wedding Trends by Jubile! Vedetele au venit în număr mare să afle care sunt trendurile acestui an, în materie de evenimente

Zilele trecute, Andreea Antonescu şi Dan Cruceru au fost gazdele unui eveniment inedit: Wedding Trends by Jubile, și…