Monica Cismaru ∙ September 29, 2022 ∙ 4 min read

Cine n-a dansat vreodata la o petrecere pe muzica lui Coolio? Celebrul rapper american, pe numele real Artis Leon Ivey Jr, a murit miercuri după-amiază la vârsta de 59 de ani, iar cauza decesului n-a fost făcută publică încă.

Coolio a fost găsit pe pardoseala băii din casa unui prieten, iar echipa de urgență sosită la fața locului a declarat decesul. Poliția a deschis o anchetă asupra decesului rapperului, dar nu există dovezi despre o moarte suspectă; managerul lui Coolio a declarat că artistul ar fi suferit un atac de cord.

Coolio este interpretul celebrului hit din anii 90 “Gangsta’s Paradise”, care a făcut parte de pe coloana sonoră a filmului Dangerous Minds (1995), în care Michelle Pfeiffer interpretează rolul principal.

coolio

Coolio a avut șase copii. Acesta s-a căsătorit cu Josefa Salinas în 1996, iar în 2000, cei doi au divorțat.

”Cu nemăsurată durere anunțăm dispariția prietenului nostru drag și client, care s-a stins în această după-amiază. Lumea a fost mișcată de talentul său imens și-i vom simți lipsa profund”, a declarat echipa sa managerială. Mulțumim lumii întregi că a ascultat muzica sa și celor care au transmis condoleanțe. Va rugăm să vă rugați pentru familia lui Coolio”.

Numeroase vedete s-au grăbit să-si exprime regretele cu privire la dispariția celebrului rapper, care s-a născut în 1963 în Compton, California. ”Ce veste dureroasă”, a scris Ice Cube. ”Am fost martorul ascensiunii sale către vârful industriei muzicale. Odihnnească-se în pace!”

”Unul dintre cei mai de treabă tipi pe care i-am cunoscut, a fost un om bun. Odihnește-te în pace, Coolio”, a spus MC Hammer.

Michelle Pfeiffer (64 de ani) a declarat că suferă enorm din cauza morții lui Coolio. ”Îndurerată de moartea unuia dintre cei mai talentați artiști. O viață curmată mult prea repede. Era un om de o blândețe rară. 30 de ani mai târziu și încă mă trec fiori când ascult piesa (n.r. “Gangsta’s Paradise”). Transmit toată dragostea mea familiei sale. Odinește-te în pace, Artis Leon Ivey Jr.”, a mai spus Michelle Pfeiffer.

Coolio și-a lansat primul său single la sfârșitul anilor 80, “Watcha Gonna Do,”, iar în 1991 a lansat primul album, Ain’t a Damn Thang Changed.

În 1994 se impusse deja pe scena muzicală americană și a lansat un nou material discografic,  It Takes a Thief. Single-ul “Fantastic Voyage” a ajuns pe locul trei în topul Billboard Hot 100. Un an mai târziu, a lansat “Gangsta’s Paradise” alături de interpretul de gospel L.V., piesă ce a apărut mai apoi pe coloana sonoră a filmului Dangerous Minds.

“Gangsta’s Paradise” a ajuns numărul unu în topurile muzicale și a devenit cea mai de succes piesă a anului 1995. Includerea melodiei în următorul său album omonim i-a asigurat lui Coolio un premiu Grammy pentru Cea mai bună interpretare solo rap.

Coolio a mai lansat multiple materiale discografice de-a lungul timpului, cu care a înregistrat succes după succes, dar niciunul nu s-a mai măsurat cu “Gangsta’s Paradise”.

În ultimii ani, Coolio a participat la diverse realty-show-uri de televiziune și și-a urmat și pasiunea de a găti, astfel că, în 2009 a lansat o carte de bucate, “Cookin’ With Coolio,” și a participat la o competiție culinară televizată, în 2012, “Rachael vs. Guy: Celebrity Cook-Off”, unde a ocupat locul doi.

Rapperul a jucat și într-o serie de filme si seriale, cum ar fi Martin” (1995), “Sabrina the Teenage Witch” (1996), “Batman & Robin” (1997), “The Nanny” (1998), “Tyrone” (1999), “Midnight Mass” (1999), “Charmed” (2002), “Star-ving” (2009), “Futurama” (2001, 2010) și “Gravity Falls” (2012).

Foto: Hepta

Related Posts

Filosofia de viață și de frumusețe a lui Anne Hathaway

Anne Hathaway este una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood. La 40 de ani, vedeta a…

Colecția de artă a lui Gérard Depardieu, scoasă la licitație

În septembrie, aproape 250 de lucrări (sculpturi, picturi și desene) din colecția de artă a lui Gérard Depardieu…

Cindy Crawford povestește cum a schimbat-o mariajul cu Richard Gere

Cindy Crawford (57 de ani) s-a căsătorit cu Richard Gere (74 de ani) la vârsta de doar 22…

Power Couples – Regele Charles și Camilla, alături de Emmanuel și Brigitte Macron

Regele Charles III, alături de Regina Camilla, se află zilele acestea într-o vizită oficială în Franța, unde îl…

„Obiectivul ar trebui să fie găsirea unui echilibru în care designerii și AI-ul conclucrează”, spune Isabel Regino, Senior Brand Strategist & Marketing Manager

„AI nu este un substitut pentru creativitatea umană, imaginație și gândire critică” crede Isabel Regino, Senior Brand Strategist…

10 lucruri pe care nu le știai despre Sophia Loren (în afară de faptul că azi împlinește 89 de ani)

Câștigătoarea premiului Oscar, celebra actriță Sophia Loren a împlinit 89 de ani, astăzi, pe 20 septembrie. După lansarea,…

Jennifer Aniston: ”Arăt mai bine acum decât la 20 de ani!”

Jennifer Aniston a acordat un interviu despre rutina ei de fitness, pe care o compară cu cea din…

Shannen Doherty, Brenda din Beverly Hills, 90210, în lacrimi

O parte dintre vedetele serialului pentru adolescenți extrem de popular în anii ’90, Beverly Hills, 90210 s-au reunit…

Upgrade Education, consiliere educațională pentru elevii care vor să studieze la universități de top din străinătate (P)

Upgrade Education este o firma de consiliere educațională care oferă sprijin elevilor care își doresc să studieze la…

Irina Bossy Ghica: Anul acesta, Karpatia Horse Show aduce puncte de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Irina Bossy Ghica, stră-strănepoata lui Ion Ghica și a lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, este moștenitoarea domeniului Cantacuzino de…