Alina Burlacu ∙ May 16, 2023 ∙ 2 min read

Conturul impecabil realizat cu ajutorul tușului de pleoape – lichid sau cariocă – poate să arate excelent în primele minute și dezastruos, după câteva ore. Asta dacă treci de prima fază, cea a aplicării corecte.

Ce să faci și ce să nu faci când aplici tușul de pleoape:

Până acum câțiva ani, nu existau tușurile tip cariocă – probabil, este cea mai utilă invenție în materie de make-up tools din ultimii 20 de ani. Tocmai pentru că este foarte ușor de folosit, fiind prevăzut cu un vârf extrem de precis, fin și flexibil, tușul cariocă este perfect pentru a evidenția ochii așa că începe cu acest instrument de înfrumusețare.

Când alegi eyelinerul, în special cel tip cariocă, este important să îți cunoști bine trăsăturile pentru a alege grosimea potrivită. Liniile mai groase creează un efect dramatic, dar nu se potrivește ochilor mici sau arcadelor căzute. Cu linii fine, obții un efect clasic de cat eye.

Chiar dacă nu ești fan al machiajului rezistent la apă și la sebum, alege de data asta un tuș rezistent pentru că pleoapa este o zonă lucioasă pe care machiajul alunecă frecvent. Așa vei avea un aspect impecabil  mai multe ore.

Multe erori apar atunci când aplici greșit. Începe aplicarea de la baza genelor și continuă linia tușului în funcție de machiajul pe care îl dorești. Așteaptă până la uscarea completă a produsului.

Nu folosi tușul pe partea umedă a ochiului (conjunctivă).

Chiar dacă linia de la ochiul drept îți iese impecabil, cel mai probabil ochiul stâng va arăta diferit. Pentru a corecta conturul, folosește un concealer cu acoperire mare, pe care îl aplici cu o pensula mică și plată de machiaj.

Un truc folosit adesea de makeup artiști, în trasarea codiţelor perfecte pentru alungirea ochilor: banda scotch sau un card cartonat pe care le aplici în colţul exterior al ochiului, uşor pe diagonală. Acest mic truc te va ajuta să obții simetrie.

Când aplici tușul, cel mai bine este să priveşti în jos, deoarece acest mic truc te va ajuta să aplici tuşul cât mai aproape de linia genelor, explică make-up expertul Troy Surratt pentru The List.

Nu întinde pielea din colţul ochiului înainte de a aplica tuşul. Acest obicei accelerează apariţia ridurilor şi vei obţine o linie întreruptă.

Related Posts

Filme și seriale pe care trebuie să le vezi în mai pe platformele de streaming

Un nou sezon Bridgerton, o dramă romantică despre o iubire complicată și multe alte povești de neratat: iată…

6 parfumuri care conțin feromoni și care cresc gradul de atractivitate

Feromonii sunt substanțe secretate prin care se transmit mesaje subtile de atracție. Parfumurile cu feromoni intrigă și îi…

Primul concurs de frumusețe dedicat femeilor generate de inteligența artificială

Recent, a fost anunțată desfășurarea primului concurs de frumusețe din lume destinat femeilor generate de inteligența artificială (AI-…

Fundația Renașterea a dat START înscrierilor la cursa caritabilă – Race for the Cure Romania – ediția a 10-a, din 8 iunie

Fundația Renașterea organizează pe 8 iunie ediția aniversară a 10-a a Race for the Cure Romania- Cursa de…

Imagini în premieră din sezonul 3 Bridgerton

Așteptarea aproape că a luat sfârșit pentru fanii serialului Bridgerton, care se vor bucura în curând de cel…

Prințesa de Monaco, surpriza tradiționalului Bal de la Rose

Sâmbată trecută, cu strălucirea unui glob disco conceput pentru această a 68-a ediție de Christian Louboutin,  Prințesa Charlène…

Trei evenimente despre artă și frumos care ne-au atras atenția

În această săptămână, avem o expoziție în premieră, o lansare de carte și un mare artist premiat. O…

Ce artiști vin la Summer Well în 2024?

În perioada 9-11 august 2024 are loc cea de-a 13-a editie de Summer Well, care se va desfasura…

Amalia Enache: 10 locuri din București care-mi plac

Am rugat-o pe prezentatoarea Știrilor PRO TV de noapte să ne vorbească despre București și despre locurile care…

Mădălina Ghenea a dat lovitura cu filmul produs de ea, Deep Fear

Mădălina Ghenea, model și actriță, e în al nouălea cer de fericire. Vedeta a dat lovitura cu cel…