Alina Burlacu ∙ May 16, 2023 ∙ 3 min read

Heidi Klum, Salma Hayek, Celine Dion, Beyonce, Kim Kardashian, Jennifer Lopez și multe alte vedete de top au trecut prin mâinile talentatului make-up artist Scott Barnes. Așa încât, dacă ar fi să urmăm sfaturile lui, mai ales atunci când ne spune unde greșim, cred că ar fi o decizie smart. Scott Barnes a dezvăluit pentru whowhatwear.co.uk care sunt cele mai mari greșeli făcute de femei când se machiază.

Greșeli în machiaj: conturul ochilor neadaptat

„Liniile vizibile de contur sunt de obicei un semn că nu faci altceva decât să urmezi un trend și ignori propriile trăsături ale feței. Tehnica de conturare înseamnă să accentuezi ceea ce ai deja”, spune Barnes. „În loc să copiezi modul în care alte femei își conturează privirea, gândește-te din perspectiva unui chirurg: fețele rotunde au nevoie de puțină structură, iar fețele structurate au nevoie de puțină rotunjime. Fii sinceră în ceea ce privește structura chipului tău, iar acest lucru îți va permite să acționezi precum un profesionist”, explică make-up artistul.

Greșeli în machiaj: fardul de pleoape aplicat ca în anii ’90

„Fardul de pleoape neblenduit arată în stilul anilor ’90. Soluția mea este să blenduiesc astfel încât culoarea ochilor și forma lor să iasă în evidență. Fardul de pleoape nu ar trebuie să eclipseze ochii. Gândește-te la fardul de pleoape ca la o introducere în întregul tău look. Vrei să se facă o tranziție lentă către celelalte culori pe care le folosești în machiaj sau ținută”, declară Barnes.

Greșeli în machiaj: alegerea culorii blushului

„Dacă ai o piele cu o tentă roșiatică și aplici mult blush roz, machiajul va avea un aspect neplăcut. Trebuie să-ți cunoști pielea, iar blushul va arăta mult mai natural. Și plasează întotdeauna blushul spre centrul pomeților, nu în laterale”, adaugă makeup artistul vedetelor.

Greșeli în machiaj: aplicarea iluminatorului

„Iluminatorul scoate trăsăturile în evidență, iar umbrele le fac să pară mai mici, prin urmare înțeleg de ce unele persoane cedează tentației de a folosi jumătate din iluminator pentru a-și pune pomeții în evidență. Cea mai bună strategie este alegerea nuanței corecte pentru contur, stratificarea corectă și nuanța potrivită de fond de ten, astfel încât să poți evidenția zona de sub pomeți și astfel să îți pui pomeții în evidență”, spune Barnes.

Greșeli în machiaj: culori închise în timpul zilei

„În timpul zilei, machiajul puternic al ochilor creează un contrast prea mare cu restul pielii astfel încât te dezavantajează. Evită tentația de a folosi mult negru, gri sau culori închise, opace. În locul lor, alege nuanțe mai închise ale tonurilor naturale care se potrivesc pielii tale”, spune make-up artistul.

Foto: Hepta.

Related Posts

Noutățile verii: parfumuri de purtat în serile toride

Dacă pentru plajă cel mai bine este să uiți de parfum și să folosești SPF-urile, pentru serile calde,…

Scarlett Johansson împărtășește rutina ei de beauty și de îngrijire

Scarlett Johansson (38 de ani) a împărtășit rutina ei de beauty și de îngrijire, care cuprinde somn, masaj…

House of Wella, Celebration Gala – 30 de ani în România

Pe 30 mai, Wella Professionals România a fost gazda unui show de lumină, culoare și hairstyling spectaculos, prezentând…

7 ingrediente care îți pot distruge pielea, în timpul verii

Există un motiv foarte bun pentru care trebuie să îți schimbi un pic rutina îngrijirii, în timpul verii:…

7 parfumuri provocatoare, care sparg orice tabu

Parfumul nu înseamnă numai note de patchouli, vanilie, trandafir și iasomie. Există și latura conceptuală a parfumeriei, care…

Timothée Chalamet, noul ambasador Chanel

Actorul Timothée Chalamet este noua imagine Bleu de Chanel. Actorul franco-american în vârstă de 27 de ani a…

Corectarea micilor imperfecțiuni. 4 tratamente noi de încercat acum

Să te simți mai bine tu cu tine, la orice vârstă, este cea mai bună idee din acest…

Știai că tenul gras îmbătrânește mai greu? Și nu este singurul avantaj!

Există și câteva dezavantaje, atunci când ai tenul gras, mai ales dacă rutina de îngrijire nu este una…

Obiceiurile proaste care îți distrug pielea. Toți le avem. Cum scăpăm de ele?

Orice rutină de îngrijire a pielii poate include obiceiuri rele pe care le repetăm (uneori) fără să ne…

Honey skin: ce anume din produsele apicole transformă radical pielea

Persoanele care folosesc pe termen lung produsele obținute cu bunăvoința albinelor susțin că observă transformări vizibile ale calității…