Monica Cismaru ∙ August 17, 2021 ∙ 2 min read

Casa de modă Burberry, prin directorul său artistic, Riccardo Tisci, va crea costumele pentru spectacolul de operă realizat de Marina Abramović, ”7 Deaths of Maria Callas”, ce va avea reprezentația în septembrie, la Opéra Garnier din Paris.

Riccardo Tisci calcă astfel pe urmele prestigioșilor săi predecesori, precum Yves Saint Laurent sau Coco Chanel, prin contribuția sa la realizarea costumelor pentru grandiosul spectacol de operă. Costumele realizate de Burberry vor fi realizate într-o manieră dramatică, exuberantă, pentru a reflecta personalitatea și viața Mariei Callas, una dintre cele mai cunoscute cântărețe de operă ale lumii.

Maria Callas, în 1958

Maria Callas, în 1958

 

Maria Callas a fost o adevărată divă și a fost supranumită Tigroaica. Soprana a avut viață tumultoasă, presărată cu multe momemte dramatice – o copilarie marcată de o mama tiranică, confruntarea cu pericolul orbirii și cu obsesia pentru greutate, povești de dragoste furtunoase, dintre care cea mai cunoscută cu Aristotel Onassis, toate culminând cu moartea prematură la doar 53 de ani, pe 16 septembrie 1977, la Paris.

maria callas burberry opera

Tema operei inspirată din viața Mariei Callas o reprezintă dragostea, cu toate aspectele ei, de la cele mai frumoase la cele mai întunecate, spune Riccardo Tisci despre spectacolul de la Opéra Garnier, ”7 Deaths of Maria Callas”.

maria callas burberry opera

Designerul Burberry va crea o panoplie de costume teatrale de inspirație masculină și feminină – pe scenă vor putea fi admirate, spre exemplu, o rochie de mireasă din satin, cu aplicații de mărgele și cu un voal bordat, o cămașă imaculată, purtată cu pantaloni de smoking și cu o eșarfă supradimensionată, de mătase, o rochie din paiete aurii, cu mâneci supradimensionate sau chiar un outfit roșu, purtat cu un bolero strălucitor, din cristale.

Casa Burberry primește, astfel, o provocare artistică prin care să creeze costumații de scenă care să redea cât mai bine aura tragică a eroinei.

Foto: Burberry, Hepta

 

Related Posts

Filme și seriale pe care trebuie să le vezi în mai pe platformele de streaming

Un nou sezon Bridgerton, o dramă romantică despre o iubire complicată și multe alte povești de neratat: iată…

6 parfumuri care conțin feromoni și care cresc gradul de atractivitate

Feromonii sunt substanțe secretate prin care se transmit mesaje subtile de atracție. Parfumurile cu feromoni intrigă și îi…

Primul concurs de frumusețe dedicat femeilor generate de inteligența artificială

Recent, a fost anunțată desfășurarea primului concurs de frumusețe din lume destinat femeilor generate de inteligența artificială (AI-…

Fundația Renașterea a dat START înscrierilor la cursa caritabilă – Race for the Cure Romania – ediția a 10-a, din 8 iunie

Fundația Renașterea organizează pe 8 iunie ediția aniversară a 10-a a Race for the Cure Romania- Cursa de…

Imagini în premieră din sezonul 3 Bridgerton

Așteptarea aproape că a luat sfârșit pentru fanii serialului Bridgerton, care se vor bucura în curând de cel…

Prințesa de Monaco, surpriza tradiționalului Bal de la Rose

Sâmbată trecută, cu strălucirea unui glob disco conceput pentru această a 68-a ediție de Christian Louboutin,  Prințesa Charlène…

Trei evenimente despre artă și frumos care ne-au atras atenția

În această săptămână, avem o expoziție în premieră, o lansare de carte și un mare artist premiat. O…

Ce artiști vin la Summer Well în 2024?

În perioada 9-11 august 2024 are loc cea de-a 13-a editie de Summer Well, care se va desfasura…

Amalia Enache: 10 locuri din București care-mi plac

Am rugat-o pe prezentatoarea Știrilor PRO TV de noapte să ne vorbească despre București și despre locurile care…

Mădălina Ghenea a dat lovitura cu filmul produs de ea, Deep Fear

Mădălina Ghenea, model și actriță, e în al nouălea cer de fericire. Vedeta a dat lovitura cu cel…