A List Magazine ∙ June 28, 2023 ∙ 7 min read

Când spunem „festival”, spunem automat și „artiști”. Iar când spunem „NEVERSEA”, spunem clar „artiști de top la nivel național și internațional”. Ce înseamnă însă gestionarea tuturor acestor personalități și ce secrete ascunde job-ul de Guest Manager la un festival de mare amploare ne-a dezvăluit, într-un interviu în exclusivitate, GUEST MANAGERUL NEVERSEA, Andreea Handrea. 

Ce înseamnă să fii Guest Manager la cel mai mare festival de pe o plajă din Europa, NEVERSEA? 

Înseamnă că esti responsabil de tot ce înseamnă servicii de ospitalitate pentru artiștii prezenți la festival. Este vorba despre unii dintre cei mai mari artiști din lume, unii pentru prima dată în România, alții care revin la noi în fiecare an, dar și artiști români de top sau tinere talente. Pentru toți, eu și echipa mea din departamentul Guest, trebuie să ne asigurăm că e totul pregătit până la cel mai mic detaliu, că toți sunt mulțumiți de ceea ce găsesc la noi și că vor pleca de la NEVERSEA cu gândul că abia așteaptă să revină. 

Ce sfaturi ai avea pentru cineva care își dorește să urmeze o cale similară ție? 

Să se ocupe de artiști ca și cum aceștia le-ar fi musafiri în casa lor. Să seteze anumite limite pe care să le respecte toată lumea și să fie super friendly si comunicativi. Comunicarea rezolvă orice. 

Care sunt cele mai mari provocări pe care le întâmpini în timpul anului având acest rol? Dar în cele 4 zile de festival? 

În timpul anului nu simt o presiune foarte mare, deoarece comunic cu artiștii din timp și toată lumea e liniștită, rezolvăm orice situații fără să ne sufle festivalul în ceafă. În schimb, în timpul celor 4 zile de festival, totul e la foc continuu, provocările apar la fiecare pas. De la întârzieri de zboruri, drumuri aglomerate, solicitări de catering sau obiecte de la artiști cu foarte puțin timp înaintea începerii showului lor, toate fiind un challenge continuu de a lua cele mai bune decizii de moment, pentru ca totul să se defășoare în cele mai bune condiții. 

Care a fost cea mai wow experiență cu un artist, pe care clar nu o vei putea uita vreodată? 

În fiecare an, Steve Aoki ne demonstrează la NEVERSEA cât de mult îi place la noi. În 2021, dacă nu mă înșel, ne-a rugat cu câteva zile înainte de show să aducem o masă de ping pong în backstage. Am hotarât să facem asta pentru că am considerat că va fi fun și pentru alți artiști, nu doar pt el. Steve a ajuns la noi după miezul nopții, ne-a spus că e al 3-lea show din ziua respectivă (wow!), și a mers în dressing room-ul lui, fără să se joace ping pong. Am crezut că am luat masa degeaba. Însă după showul lui, care s-a terminat după răsărit, a venit în backstage și s-a jucat ping pong 1 ora, cu toți colegii din echipa, chiar și cu oamenii de la pază și de la curățenie. Pentru toată lumea a fost un moment memorabil și cu toții ne-am simțit foarte bine. Cel mai mult m-am bucurat de faptul că a interacționat cu colegii noștri care poate nici nu au indrăznit vreodată că vor sta de vorbă cu un artist așa de mare, ba mai mult, să se joace cu el ping pong. 

Cu siguranță au existat și experiențe mai puțin plăcute. Care a fost cel mai challenging astfel de moment? 

Pfff, există astfel de momente, clar, însă nu am neapărat un top de cele mai rele. Challenging e să găsim mașină pentru Afrojack care nu acceptă decât un tip de mașină care nu se găsește prea ușor în România, sau să îi găsim cazare la un hotel care să aibă pat de 220/220, pentru că el are 2.08 m înălțime. La început, challenging era să găsim Don Julio 1942 – o tequila pe care mulți artiști o doresc, care nu exista în România la primele ediții de NEVERSEA și UNTOLD, la fel a fost o provocare în 2022 să găsim orice brand de tequila, pentru că a fost o criză mondială de tequila în vara 2022. 

Ce cereri ieșite din comun au avut artiștii de-a lungul timpului? 

Cățel pe care să îl mângâie înainte de show pentru că le era dor de câinele lor. Dar nu am făcut asta, of course, din motive de siguranță pentru căței – din cauza zgomotului de la scene. 

Sau 10 ATV-uri ca să facă întrecere cu echipa lor. Nope, nici asta nu le-am dat. Le-am dat în schimb 2 boogie-uri, și s-au distrat foarte tare, dovadă fiind storyurile lui Steve Aoki din 2022. 

J Balvin, Lil Uzi Vert, Lil Pump, CKay și multe alte nume mari vor urca anul acesta pe scena prinicpală a festivalului. Care dintre aceștia a avut cele mai neașteptate solicitări? Ni le poți dezvălui oare? 

Spre surprinderea noastră, în ultimul timp, solicitările ciudate sunt tot mai puține. Sau poate ne-am mai obișnuit noi cu ele. Anul acesta, pe lângă 20 (:O) de torturi pentru Steve Aoki, mai avem cerințe precum MetaZoo Cards; cameră de meditație decorată cu desene primite de la artist; tot felul de alimente sau băuturi care nu se găsesc în România, pentru care le oferim alternative; zeci, suteeeee de prosoape albe, negre, mici, medii, mari; tricouri ale echipei naționale de fotbal a României cu numele artiștilor scris pe spate și, bineînleles, obiectul surpriză pentru Don Diablo ca să facă tradiționala poză cu publicul. 

Ce așteptări ai de la ediția a 5-a de NEVERSEA, fiind o ediție aniversară? 

Eu cred că anul acesta vom avea parte de o ediție super tare, pentru că avem 3 scene noi: Balkaniada, Retro Fantesia și Pachanga. Atât participanții, cât și noi, vom avea parte de experiențe noi, inedite, vom colabora cu artiști cu care nu am mai lucrat până acum, artiști români recunoscuți internațional pentru showurile pe care le fac cu muzica balcanică, pe care abia aștept să îi avem în festival, iar serile de la scena latino vor fi un real succes, sunt sigură, pentru că există o comunitate foarte mare de dansatori latino în România care abia așteaptă astfel de experiențe. Cu siguranță după ce se termină concertele de la Main Stage, ne vom îndrepta cu colegii la scena Retro pentru a mai face câteva mii de pași, dansând, înainte să mergem la somn. 

Cum ai rezuma experiența de festival în maxim 5 cuvinte? 

Nisip, agitație, calm, adrenalină, răsărit. 

Dacă poveștile Andreei te-au convins să trăiești experiența de neuitat de la malul Mării Negre, NEVERSEA, află că încă îți poți achiziționa abonamentele de festival online, de pe website-ul oficial: neversea.com. Festivalul NEVERSEA se află la ediția aniversară, iar zecile de mii de fani și peste 150 de artiști se pregătesc să sărbătorească între 6 și 9 iulie, pe plaja Neversea Beach, din Constanța. 

Related Posts

Balcicul artistic interbelic se întoarce la Balcic 

În jurul aniversării a 100 de ani de la începerea construcției la palatul de la Balcic al Reginei…

Cum sună cea mai nouă piesă semnată Irina Rimes: ,,Dulce amară”

Irina Rimes lansează piesa ,,Dulce amară”, o poveste despre o femeie legendară, o apariție la fel de spectaculoasă ca…

Fără telefoane la concertele lui Bob Dylan

Celebrul Bob Dylan vrea să revină la vremurile în care oamenii veneau la concerte doar pentru muzică. Pentru…

Chef Cătălin Scărlătescu gătește în această seară pentru tine, la MEDUSA

Cătălin Scărlătescu vă așteaptă în această seară cu cele mai gustoase preparate mediteraneene, la una dintre cele mai…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările importante. Iată ce ne-a atras atenția,…

Cum arată Elle Macpherson la 60 de ani

Modelul australian Elle Macpherson pare că întinerește. La 60 de ani, modelul pozează în bikini și se laudă…

Cine este noua iubită a lui Johnny Depp?

După un divorț public și traumatizant, care l-a ținut în șah timp de câțiva ani, Johnny Depp (61…

O mulțime de vedete în tribunele de la Wimbledon

Turneul de Grand Slam Wimbledon, cea mai veche competiție de acest fel din lume, s-a încheiat recent. La…

Nu mă feresc să spun că m-am îndrăgostit de noile căști Sonos Ace

Sonos lansează primele căști ale companiei, Sonos Ace, marcând astfel intrarea mult așteptată a brand-ului în această zonă…

Shannen Doherty a lăsat instrucțiuni clare cu privire la funeraliile ei

Actrița Shannen Doherty s-a stins sâmbătă, 13 iulie, la vârsta de 53 de ani, din cauza cancerului, după…