A List Magazine ∙ June 28, 2023 ∙ 7 min read

Când spunem „festival”, spunem automat și „artiști”. Iar când spunem „NEVERSEA”, spunem clar „artiști de top la nivel național și internațional”. Ce înseamnă însă gestionarea tuturor acestor personalități și ce secrete ascunde job-ul de Guest Manager la un festival de mare amploare ne-a dezvăluit, într-un interviu în exclusivitate, GUEST MANAGERUL NEVERSEA, Andreea Handrea. 

Ce înseamnă să fii Guest Manager la cel mai mare festival de pe o plajă din Europa, NEVERSEA? 

Înseamnă că esti responsabil de tot ce înseamnă servicii de ospitalitate pentru artiștii prezenți la festival. Este vorba despre unii dintre cei mai mari artiști din lume, unii pentru prima dată în România, alții care revin la noi în fiecare an, dar și artiști români de top sau tinere talente. Pentru toți, eu și echipa mea din departamentul Guest, trebuie să ne asigurăm că e totul pregătit până la cel mai mic detaliu, că toți sunt mulțumiți de ceea ce găsesc la noi și că vor pleca de la NEVERSEA cu gândul că abia așteaptă să revină. 

Ce sfaturi ai avea pentru cineva care își dorește să urmeze o cale similară ție? 

Să se ocupe de artiști ca și cum aceștia le-ar fi musafiri în casa lor. Să seteze anumite limite pe care să le respecte toată lumea și să fie super friendly si comunicativi. Comunicarea rezolvă orice. 

Care sunt cele mai mari provocări pe care le întâmpini în timpul anului având acest rol? Dar în cele 4 zile de festival? 

În timpul anului nu simt o presiune foarte mare, deoarece comunic cu artiștii din timp și toată lumea e liniștită, rezolvăm orice situații fără să ne sufle festivalul în ceafă. În schimb, în timpul celor 4 zile de festival, totul e la foc continuu, provocările apar la fiecare pas. De la întârzieri de zboruri, drumuri aglomerate, solicitări de catering sau obiecte de la artiști cu foarte puțin timp înaintea începerii showului lor, toate fiind un challenge continuu de a lua cele mai bune decizii de moment, pentru ca totul să se defășoare în cele mai bune condiții. 

Care a fost cea mai wow experiență cu un artist, pe care clar nu o vei putea uita vreodată? 

În fiecare an, Steve Aoki ne demonstrează la NEVERSEA cât de mult îi place la noi. În 2021, dacă nu mă înșel, ne-a rugat cu câteva zile înainte de show să aducem o masă de ping pong în backstage. Am hotarât să facem asta pentru că am considerat că va fi fun și pentru alți artiști, nu doar pt el. Steve a ajuns la noi după miezul nopții, ne-a spus că e al 3-lea show din ziua respectivă (wow!), și a mers în dressing room-ul lui, fără să se joace ping pong. Am crezut că am luat masa degeaba. Însă după showul lui, care s-a terminat după răsărit, a venit în backstage și s-a jucat ping pong 1 ora, cu toți colegii din echipa, chiar și cu oamenii de la pază și de la curățenie. Pentru toată lumea a fost un moment memorabil și cu toții ne-am simțit foarte bine. Cel mai mult m-am bucurat de faptul că a interacționat cu colegii noștri care poate nici nu au indrăznit vreodată că vor sta de vorbă cu un artist așa de mare, ba mai mult, să se joace cu el ping pong. 

Cu siguranță au existat și experiențe mai puțin plăcute. Care a fost cel mai challenging astfel de moment? 

Pfff, există astfel de momente, clar, însă nu am neapărat un top de cele mai rele. Challenging e să găsim mașină pentru Afrojack care nu acceptă decât un tip de mașină care nu se găsește prea ușor în România, sau să îi găsim cazare la un hotel care să aibă pat de 220/220, pentru că el are 2.08 m înălțime. La început, challenging era să găsim Don Julio 1942 – o tequila pe care mulți artiști o doresc, care nu exista în România la primele ediții de NEVERSEA și UNTOLD, la fel a fost o provocare în 2022 să găsim orice brand de tequila, pentru că a fost o criză mondială de tequila în vara 2022. 

Ce cereri ieșite din comun au avut artiștii de-a lungul timpului? 

Cățel pe care să îl mângâie înainte de show pentru că le era dor de câinele lor. Dar nu am făcut asta, of course, din motive de siguranță pentru căței – din cauza zgomotului de la scene. 

Sau 10 ATV-uri ca să facă întrecere cu echipa lor. Nope, nici asta nu le-am dat. Le-am dat în schimb 2 boogie-uri, și s-au distrat foarte tare, dovadă fiind storyurile lui Steve Aoki din 2022. 

J Balvin, Lil Uzi Vert, Lil Pump, CKay și multe alte nume mari vor urca anul acesta pe scena prinicpală a festivalului. Care dintre aceștia a avut cele mai neașteptate solicitări? Ni le poți dezvălui oare? 

Spre surprinderea noastră, în ultimul timp, solicitările ciudate sunt tot mai puține. Sau poate ne-am mai obișnuit noi cu ele. Anul acesta, pe lângă 20 (:O) de torturi pentru Steve Aoki, mai avem cerințe precum MetaZoo Cards; cameră de meditație decorată cu desene primite de la artist; tot felul de alimente sau băuturi care nu se găsesc în România, pentru care le oferim alternative; zeci, suteeeee de prosoape albe, negre, mici, medii, mari; tricouri ale echipei naționale de fotbal a României cu numele artiștilor scris pe spate și, bineînleles, obiectul surpriză pentru Don Diablo ca să facă tradiționala poză cu publicul. 

Ce așteptări ai de la ediția a 5-a de NEVERSEA, fiind o ediție aniversară? 

Eu cred că anul acesta vom avea parte de o ediție super tare, pentru că avem 3 scene noi: Balkaniada, Retro Fantesia și Pachanga. Atât participanții, cât și noi, vom avea parte de experiențe noi, inedite, vom colabora cu artiști cu care nu am mai lucrat până acum, artiști români recunoscuți internațional pentru showurile pe care le fac cu muzica balcanică, pe care abia aștept să îi avem în festival, iar serile de la scena latino vor fi un real succes, sunt sigură, pentru că există o comunitate foarte mare de dansatori latino în România care abia așteaptă astfel de experiențe. Cu siguranță după ce se termină concertele de la Main Stage, ne vom îndrepta cu colegii la scena Retro pentru a mai face câteva mii de pași, dansând, înainte să mergem la somn. 

Cum ai rezuma experiența de festival în maxim 5 cuvinte? 

Nisip, agitație, calm, adrenalină, răsărit. 

Dacă poveștile Andreei te-au convins să trăiești experiența de neuitat de la malul Mării Negre, NEVERSEA, află că încă îți poți achiziționa abonamentele de festival online, de pe website-ul oficial: neversea.com. Festivalul NEVERSEA se află la ediția aniversară, iar zecile de mii de fani și peste 150 de artiști se pregătesc să sărbătorească între 6 și 9 iulie, pe plaja Neversea Beach, din Constanța. 

Related Posts

Interviu: Inteligența artificială în dialog cu Iulia Ionescu

De această dată, Iulia Ionescu, realizatoarea celei mai urmărite emisiune de tehnologie din România, a stat de vorbă…

Ce filme și seriale vedem în decembrie pe platformele de streaming

Cel mai bun plan pentru decembrie? Filme bune, seriale noi, ciocolată caldă, lumânări parfumate, zăpadă, turtă dulce și…

Horoscopul lunii decembrie 2023

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna decembrie 2023. Capricornii acordă timp relaxării, iar Taurii se…

Vacanța de vis, așa cum o vede echipa A List

La ce visează fetele din redacția A List Magazine pentru ziua când bugetul de călătorie va fi fără…

Bucură-te împreună cu întreaga familie, în mini-vacanța de 1 Decembrie, de super filme și seriale de la Disney+!

Începutul lunii decembrie reprezintă startul perioadei festive, când totul este îmbrăcat în sărbătoare, când poveștile magice și decorurile…

Jennifer Lopez își lansează un nou album după o pauză de zece ani

La o distanță de zece ani de la lansarea ultimului ei album, Jennifer Lopez revine în peisajul muzical…

Heidi Klum și Leni, mamă și fiică, în lenjerie intimă festivă

Heidi Klum (50 de ani) și fiica e în vârstă de 19 ani, Leni, revin cu noi imagini…

Cele mai bune destinații de Revelion din Europa. Tu unde petreci noaptea dintre ani?

Vrei să începi un an nou, într-un loc cu totul și cu totul nou? Îți prezentăm lista cu…

Rămâi în formă peste iarnă! Iată 5 obiceiuri care duc la creșterea în greutate în sezonul rece

Iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le eviți pentru a nu câștiga în greutate peste…

S-a deschis oficial expoziția-manifest Monica Lovinescu, ”Vocea care ni s-a dat”

Expoziția „Monica Lovinescu.Vocea care ni s-a dat”, creată pentru a celebra 100 de ani de la nașterea celei…