Monica Cismaru ∙ November 22, 2021 ∙ 3 min read

freddie mercury documentar

Un nou documentar despre viața lui Freddie Mercury relevă ultimele cuvinte rostite de celebrul artist înainte să moară. Freddie Mercury: The Final Act va fi difuzat de BBC Two pe data de 27 noiembrie. Pe data de 24 noiembrie se împlinesc 30 de ani de la moartea marelui artist. 

Freddie Mercury: The Final Act este un documentar britanic realizat de BBC Two despre Freddie Mercury, componentul trupei Queen, și oferă mai multe amănunte despre sfârșitul celebrului artist. Freddie Mercury a murit în 1991 din cauza complicațiilor provocate de SIDA, iar producția aduce în atenție perioada în care Freddie își aștepta sfârșitul, dar și felul în care trupa Queen a organizat unul dintre cele mai mari concerte din istorie, pe stadionul Wembley, în care l-a omagiat pe rock starul care s-a stins prematur. De asemenea, trupa Queen a vrut să tragă și un semnal de alarmă asupra prejudecăților față de cei care suferă de virusul HIV/SIDA, cel care i-a provocat moartea lui Freddie. 

freddie mercury documentar

Documentarul cuprinde mai multe mărturii ale prietenilor apropiați ai starului rock, care rememorează momentul în care Freddie a părăsit această lume. Filmul cuprinde mărturia Anitei Dobson, soția chitaristului Queen Brian May, care povestește despre ultima ei întâlnire cu Mercury, în care artistul era deja foarte slăbit din cauza bolii. ”Îmi amintesc că a zia așa: ”Draga mea, când n-o să mai pot cânta deloc, o să mor. O să cad lat”.  

Peter Freestone și Joe Fanelli, doi dintre cei mai buni prieteni ai cântărețului, care l-au îngrijit până în ultima sa clipă de viață, au afirmat că starea lui Freddie era atât de gravă, încât acesta a refuzat să mai ia tratamentul prescris de doctori. ”Nu mai lua decât calmante și începea să ne părăsească încet, încet”, a spus Freestone. ”Într-o zi, Joe m-a sunat la 5.30 dimineața, Freddie intrase în comă, iar noi n-am încercat decât să-i alinăm trecerea. Am vazut cum mi se oprește respirația când îi schimbam cămașa”, povestesc apropiați lui.   

 

freddie mercury documentar

Freddie Mercury: The Final Act mai conține și amintirile relatate de Brian May legate de mărturisirea lui Freddie despre boala sa către colegii lui de trupă, în 1987. ”Ne-a rugam să ne așezăm și a spus: ”OK, probabil că deja știți ce se întâmplă cu mine. Știți cu ce mă confrunt. Nu vreau să vorbesc despre asta, nu vreau să se afle despre starea mea și despre ceea ce sunt. Vrea să continui să fac muzică până când n-o să mai fiu în stare de nimic”. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Freddie Mercury (@freddiemercury)

În filmul documentar figurează și artiștii care au luat parte la concertul  Freddie Mercury Tribute Concert de pe wembley, dintre care fac parte Gary Cherone (Extreme), Roger Daltrey (The Who), Joe Elliott (Def Leppard), Lisa Stansfield sau Paul Young. 

Pentru prima dată, povestea lui Freddie Mercury este spusă în paralel cu mărturiile unor persoane testate pozitiv cu HIV sau care au pierdut persoane dragi din aceeași cauză în perioada în care s-a stins Freddie. Medici, supraviețuitori și activiști pentru drepturile omului povestesc cum a fost să trăiască în perioada pandemiei de SIDA și panica de ordin moral care s-a creat la acel moment în jurul bolii. 

Foto: Hepta

Related Posts

Actrița Anne Heche a fost declarată decedată în mod oficial

Actrița Anne Heche, în vârstă de 53 de ani, se află în moarte cerebrală și, conform legilor din…

Frigărui picante la grătar. Recomandarea lui Chef Adi Hădean

Adrian Hădean ne propune să încercăm frigărui picante, servite în lipie de casă, cu sos de usturoi și…

Bucharest International Dance Film Festival la a VIII-a ediție: 8 – 11 septembrie 2022

În perioada 8 – 11 septembrie, Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) revine pentru a VIII-a ediție cu…

Johnny Depp devine Ludovic al XV-lea în producția ”Jeanne du Barry”

Johnny Depp (59 de ani) începe să-și revină încet și sigur după scandalul divorțului de Aber Heard din…

Paul Negoescu (O lună în Thailanda, Două lozuri, Povestea unui pierde-vară) revine cu un nou film: Oameni de treabă/ Men of Deeds

Oameni de treabă/ Men of Deeds, al patrulea lungmetraj semnat de Paul Negoescu, are premiera mondială în cadrul…

Cu cine a înlocuit-o pe Shakira Gerard Piqué

La două luni de la despărțirea de Shakira (45 de ani), mama celor doi copii ai lor, fotbalistul…

Eva Longoria va interpreta rolul principal într-un nou serial

Eva Longoria revine într-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat Land of Women, inspirat de romanul best-seller…

5 trucuri de care ar trebui să ținem seama pentru a fi în formă

Slăbește în mod sănătos, fără dietă, urmând câteva sfaturi recomandate de specialiștii din domeniu. Pe lângă mișcare în…

All White Party – A List Magazine, magie albă!

Revenim cu noi imagini de la cea de-a doua petrecere organizată de A List Magazine la Cluj-Napoca, în…

E scris în stele, zodia A List înseamnă distracție!

V-am mai spus și se poate observa și cu ochiul liber că ne place să ne distrăm alături…