Vedete care generează câștiguri de milioane de dolari chiar și după moarte

vedete castiguri post mortem

Iată care sunt vedetele dispărute dintre noi a căror operă și notorietate încă generează câștiguri de zeci de milioane de dolari. Ce vedete continuă să producă venituri consistente chiar și la ani buni de la moartea lor?

Publicația Forbes a realizat un clasament al celor mai mari profituri post-mortem ale vedetelor, pentru anul în curs. Fie că s-au stins mai de mult sau recent, celebritățile nominalizate încă generează sume imense, de ordinul milioanelor de dolari și vor continua s-o facă și peste ani, datorită dăinuirii succesului lor, încă monetizat cu profit.

Marilyn Monroe

Numele sex-simbolului care s-a stins în urmă cu 58 de ani, din cauza unei supradoze de droguri, la vârsta de 36 de ani, continuă să aducă profituri de opt milioane de dolari anual. Imaginea și numele lui Marilyn Monroe sunt folosite de aproape 100 de branduri de pe întreg globul, printre care se numără Dolce & Gabbana sau Lego.

Freddie Mercury

Starul rock care a dispărut dintre noi  în 1991, la doar 45 de ani, din cauza SIDA, a generat în 2020 peste 9 milioane de dolari, iar mare parte din profit se datorează filmului biografic din 2018 Bohemian Rhapsody , producție ce a readus în topuri muzica lui Mercury și a trupei Queen și a aruncat în aer vânzările de marfă promoțională.

Prince

Numele și muzica lui Prince au produs în 2020 10 milioane de dolari. Starul pop a murit în 2016, la vârsta de 57 de ani, din cauza unei supradoze.

John Lennon

Componentul trupei Beatles a decedat prematur la vârsta de 40 de ani în urma unui asasinat. În urma dreptrilor de autor generate de numele lui Lennon și datorita contribuției lui la opera trupei Beatles, urmașii lui au câștigat 13 milioane de dolari în 2020.

Bob Marley

Legenda reggae generează 14 milioane de dolari anual. Bob Marley a murit în 1981, la 36 de ani, din cauza cancerului.

Elvis Presley

Casa părintească a lui Elvis Presley, Graceland, transformată in muzeu, genera mare parte din câștiguri, aproximativ 10 milioane de dolari anual. Aceasta a fost închisă din cauza pandemiei, dar și așa, numele lui Elvis Presley generează 23 de milioane de dolari anual. Starul rock-n-roll a murit în 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui atac de cord.

Michael Jackson

Regele pop ramane rege și la categoria câștiguri după moarte. Michael Jackson a murit în 2009, la vârsta de 50 de ani, din cauze incerte – nu se știe dacă acesta a fost ucis sau dacă a fost vorba de o sinucidere prin supradoză de droguri/medicamente. Starul pop a generat 48 de milioane de dolari în ultimul an, în ciuda documentarului Leaving Neverland, care arată o altă față a lui Jackson, aceea de prădător sexual și de pedofil, potrivit mărturiilor victimelor sale, prezentate în film.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle