Monica Cismaru ∙ April 28, 2023 ∙ 4 min read

Jayne Mansfield a avut neșansa de a face parte din aceeași generație cu Marilyn Monroe – s-a născut la șapte ani după sex-simbolul absolut al Hollywoodului, dar, în ciuda acestui ”ghinion”, a reușit să se afirme pe lângă blonda supremă a Hollywoodului și să-i facă o concurență serioasă (și sănătoasă).

Ambele blonde, sexy, frumoase și talentate, Marilyn și Jayne au lăsat în urmă o bogată moștenire culturală. Jayne Mansfield (1933-1967) s-a aflat mai mereu în umbra marii ei rivale, dar a rămas o figura marcantă a cinematografiei americane.

jayne mansfield

Născuta Vera Jayne Palmer, Jayne Mansfield a crescut în Dallas, Texas, idolatrizând-o pe Shirley Temple, starul de cinema al anilor 40.

La varsta de 17 ani, s-a căsătorit cu Paul Mansfield, cu doar șase luni înainte de nașterea fiicei lor, Jayne Marie Mansfield.

În timp ce urma cursurile Universitătii din Texas, în Austin, unde studia actoria, Jayne a avut numeroase joburi mărunte, printre care și pe acela de model nud. În această perioadă, viitoarea starletă a avut șansa de a apărea în primele numere ale publicației Playboy, alături de nume precum Marilyn Monroe și Bettie Page.

Tânăra familie s-a mutat apoi la Los Angeles și, dupa eșecul de la o probă pentru un rol, Jayne decide să-și decoloreze părul și să devină blondă, fapt ce i-a schimbat viața. În februarie 1955, devine modelul lunii în Playboy, fapt ce crește considerabil vânzările revistei și o propulsează în atenția mai marilor de la Hollywood și primește rolul principal în filmul The Girl Can’t Help It, care, surprinzător, a depășit în încasări celebra producție în care a jucat Marilyn Monroe – Gentlemen Prefer Blondes.

În aceasta perioadă, Jayne Mansfield a divorțat de primul ei soț și l-a întâlnit apoi pe actorul Mickey Hargitay, cu care s-a căsătorit în 1958. La nuntă, mireasa a purtat o rochie mulată, roz, acoperită cu paiete. Cuplul a avut trei copii, iar unul dintre ei este celebra actriță Mariska Hargitay, care joacă în serialul de succes Law&Order.

jayne mansfield

În ciuda succesului de care s-a bucurat, Mansfield a fost distribuită intens în roluri de blondă prostuță sau de femeie fatală, care amenință să strice casnicii, imagine ce a urmărit-o și în viața reală. În acest sens, a devenit celebră o fotografie din 1957 în care Jayne Mansfield e pozată la o masa în Beverly Hills alături de Sophia Loren, care îi aruncă priviri pline de venin.

Mulți s-au grăbit s-o acuze pe Loren de invidie, dar actrița italiană revenit cu explicații și a specificat că ea doar avea grijă ca decolteul generos al comesenei să nu lase la vedere mai mult decât era cazul. În spirit de glumă, Sophia Loren a spus: ”Eram atentă la decolteul ei, ca acesta să nu se reverse în farfuria mea”.

Din păcate, Jayne Mansfield a avut o viață scurtă, exact ca și Marilyn Monroe, și a murit la vârsta de 34 de ani. Vedeta a fost ucisă într-un accident de mașină, în New Orleans. În mașină se aflau și cei trei copii ai actriței, care au scăpat nevătămați, dar ea, alături de iubitul ei și de șofer, și-au pierdut viața.

Foto: Hepta

Related Posts

Milla Jovovich a dat școala copiilor pe Veneția

Celebrul model și actriță Milla Jovovich a înlocuit prima zi de școală a copiilor cu o vacanță la…

Filme și seriale noi de neratat în octombrie pe platformele de streaming

Un documentar despre David Beckham, sezoane noi din serialele tale preferate și multe alte titluri numai bune de…

Filmul lui Beyoncé: 6-7 milioane de dolari, doar în prima zi de presales

Filmul turneului Renaissance, susținut de Beyoncé, are deja estimări pentru presales care depășesc 6 milioane de dolari. Iar…

Dramatica poveste de viață a lui Michele Morrone, vedeta din 365 Days

Michele Morrone, actorul care a frânt inimile celor care au urmărit drama erotică 365 Days de pe Netflix,…

Doctorul din Social Media

La 36 de ani, Alexandra Mircea este cel mai urmărit medic dentist român din social media. Clipurile video…

Actrița Anya Taylor-Joy, mireasă la Veneția

Actrița Anya Taylor-Joy (27 de ani) s-a căsătorit zilele acestea la Veneția cu logodnicul ei, muzicianul Malcolm MacRae…

PLOOM X: DESIGN ELEGANT, EXPERIENȚĂ UNICĂ, GUST AUTENTIC

Ploom X, cel mai nou produs din portofoliul JTI România, vine pe piață cu o experiență unică a…

Dezvăluirile intime ale lui David Beckham, într-un documentar pe Netflix

Cele mai intime amănunte din viața fostului fotbalist britanic David Beckham (48 de ani) vor fi dezvăluite într-un…

Mădălina Ghenea, apariție strălucitoare la Scala din Milano

Mădălina Ghenea a avut o apariție marcantă la Teatrul Scala din Milano, la gala CNMI Sustainable Fashion Awards…

Horoscopul săptămânii 2-8 octombrie 2023

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în perioada…