Monica Cismaru ∙ October 27, 2023 ∙ 3 min read

La 33 de ani, Taylor Swift se poate cu lăuda cu un statut râvnit de mulți – acela de miliardară. Megastarul pop a depășit pragul milionarilor și a intrat în rândul celor cu o avere de miliarde, în urma succesului imens avut cu turneul sau în curs, Eras.

După o carieră prolifică de 17 ani, Taylor Swift adună roadele muncii sale și se bucură de o avere pe care care o poziționează pe aceeași treaptă cu alte vedete miliardare, cum ar fi Oprah Winfrey sau Kim Kardashian. Astfel, cântăreața a ajuns la o avere în prezent de aproximativ 1,1 miliarde de dolari.

taylor swift

Raportul conform căruia Taylor și-a crescut averea exponențial este realizat de Bloomebrg, care a ajuns la concluzia că turneul Eras al cântăreței devine cel mai mare eveniment de acest fel din istorie, generând venituri record. Performanța este cu atât mai mare cu cât Taylor Swift se numără printre puținii artiști care au reușuit să câștige atâția bani doar în urma muzicii și a reprezentațiilor artistice, și nu din reclame și alte contracte de acest fel.

În plus, turneul legendar al artistei, care nu s-a încheiat încă, a contribuit la produsul intern brut al Statelor Unite ale Americii, cu suma de 4,3 miliarde de dolari.

Felul în care turneul Eras a contribuit la creșterea economică a fost prin mărirea numărului călătoriilor fanilor, care s-au deplasat mai mult pentru a urmări concertele artistei favorite, prin vânzarea de materiale promoționale și, nu în ultimul rând, prin vânzarea biletelor.

taylor swift

Taylor Swift a demarat turneul Eras în SUA în luna martie, după ce o platformă online care vindea bilete pentru concertele ei s-a prăbușit în urma cererii prea mari. Biletele la concertele lui Taylor au avut prețuri situate între 49 și 499 de dolari. Totuși, pe piața neagră, prețul biletelor ajungea la mii de euro.

La creșterea averii lui Taylor Swift a contribuit și lansarea în cinematografe a înregistrării concertelor ei, iar numai vânzarea în avans a biletelor a generat venituri de 80 de milioane de dolari.

Taylor Swift a doborât nu numai recorduri de vânzări, ci și muzicale și devine artista cu cele mai multe nominalizări la Billboard Music Awards – unde concurează pentru Top Artist, Top Female Artist, Top Billboard 200 Artist, Top Hot 100 Artist și multe altele. Artista are deja 29 de trofee Billboard câștigate până acum, ceea ce o transformă și în Cea mai premiată cântăreață din istoria galei.

Toate îi merg din plin lui Taylor, care trăiește de puțin timp o poveste de dragoste cu jucătorul de fotbal american Travis Kelce, iar idila dintre cei doi este urmărită și comentată de întreaga lume.

Foto: Hepta

Related Posts

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutăți și lansări de tot felul. Iată ce ne-a…