Monica Cismaru ∙ July 29, 2021 ∙ 1 min read

shakira evaziune

Shakira (44 de ani) va ajunge în fața instanței spaniole după ce procurorii au acuzat-o de evaziune fiscală. Cântăreața de origine columbiană riscă închisoarea pentru o fraudă de 14,5 milioane de euro, dacă va fi găsită vinovată de tribunalul spaniol.

Judecătorii unui tribunal spaniol au decis că există suficiente dovezi pentru ca Shakira să dea socoteală pentru evaziune fiscală. Artista susține că e nevinovată în fața celor șase capete de acuzare.

shakira evaziune

Shakira a ajuns să aibă probleme cu legea după ce nu și-ar fi plătit taxele către statul spaniol între anii 2012 și 2014. Cântăreața columbiană își motivează acțiunile prin faptul că în acea perioadă ar fi locuit în Bahamas și că nu ar mai fi fost rezidentă în Spania, ci doar vizitator ocazional, pentru maximum șase luni, ceea ce ar fi absolvit-o de plata taxelor.

Potrivit presei internaționale, se pare că artista va face apel la decizia judcătorilor după o audiere de o oră și jumătate.

shakira evaziune

Shakira s-a mutat în Spania în 2011, când a fost făcută publică relația ei cu actualul ei soț, fotbalistul Gerard Pique, cu care doi fii, dar a omis să plătească taxe către statul spaniol și a contribuit doar în Bahamas și ar fi început să-și achite obligațiile către noua ei țară adoptivă de-abia în 2015.

Shakira a negat toate acuzațiile în trecut printr-un comunicat emis de echipa ei de PR, prin care transmite că și-a achitat întotdeauna datoriile față de statul spaniol.

Shakira deține mai multe proprietăți răspândite pe diverse continente – vedeta are o vilă în Barcelona, una în Miami (unde locuiește în majoritatea timpului) și o insulă în Bahamas.

 

Foto: Hepta

Related Posts

PLOOM X: DESIGN ELEGANT, EXPERIENȚĂ UNICĂ, GUST AUTENTIC

Ploom X, cel mai nou produs din portofoliul JTI România, vine pe piață cu o experiență unică a…

Dezvăluirile intime ale lui David Beckham, într-un documentar pe Netflix

Cele mai intime amănunte din viața fostului fotbalist britanic David Beckham (48 de ani) vor fi dezvăluite într-un…

Mădălina Ghenea, apariție strălucitoare la Scala din Milano

Mădălina Ghenea a avut o apariție marcantă la Teatrul Scala din Milano, la gala CNMI Sustainable Fashion Awards…

Horoscopul săptămânii 2-8 octombrie 2023

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în perioada…

Un festival de creație: începe DIPLOMA Show 2023

Ediția a X-a va prezenta 130 de lucrări publicului larg la Combinatul Fondului Plastic și va avea o…

Toamna aceasta călătorești cu stil datorită beneficiilor din platforma Visa Premium!

Bucură-te de curse exclusiviste BlackCab în drumul spre aeroport, de reduceri la tarifele saloanelor de înfrumusețare, de prețuri…

Horoscopul lunii octombrie 2023

Astrologul Anca Stoica ne aduce previziunile astrologice ale lunii octombrie 2023. Pe Tauri îi așteaptă schimbări la locul…

Dieta Okinawa – 5 principii pentru a trăi mai mult și mai sănătos

Dieta Okinawa cuprinde principiile de viață și de alimentație ale locuitorilor din arhipelagul Okinawa, Japonia, unii dintre cei…

Cel mai nou film al lui Martin Scorsese, Killers of the Flower Moon, se vede prima oară la Les Films de Cannes à Bucarest (20 – 29 octombrie)

Leonardo DiCaprio și Robert de Niro joacă în filmul eveniment al lui Martin Scorsese, Killers of the Flower…

„AI-ul va produce democratizarea design-ului”, spune Julio Obelleiro, manager agenție de tehnologie inovativă 

„AI-ul va produce democratizarea design-ului”, spune Julio Obelleiro, manager agenție de tehnologie inovativă  „AI lucrează precum oamenii. Oamenii…