Monica Cismaru ∙ July 29, 2021 ∙ 1 min read

shakira evaziune

Shakira (44 de ani) va ajunge în fața instanței spaniole după ce procurorii au acuzat-o de evaziune fiscală. Cântăreața de origine columbiană riscă închisoarea pentru o fraudă de 14,5 milioane de euro, dacă va fi găsită vinovată de tribunalul spaniol.

Judecătorii unui tribunal spaniol au decis că există suficiente dovezi pentru ca Shakira să dea socoteală pentru evaziune fiscală. Artista susține că e nevinovată în fața celor șase capete de acuzare.

shakira evaziune

Shakira a ajuns să aibă probleme cu legea după ce nu și-ar fi plătit taxele către statul spaniol între anii 2012 și 2014. Cântăreața columbiană își motivează acțiunile prin faptul că în acea perioadă ar fi locuit în Bahamas și că nu ar mai fi fost rezidentă în Spania, ci doar vizitator ocazional, pentru maximum șase luni, ceea ce ar fi absolvit-o de plata taxelor.

Potrivit presei internaționale, se pare că artista va face apel la decizia judcătorilor după o audiere de o oră și jumătate.

shakira evaziune

Shakira s-a mutat în Spania în 2011, când a fost făcută publică relația ei cu actualul ei soț, fotbalistul Gerard Pique, cu care doi fii, dar a omis să plătească taxe către statul spaniol și a contribuit doar în Bahamas și ar fi început să-și achite obligațiile către noua ei țară adoptivă de-abia în 2015.

Shakira a negat toate acuzațiile în trecut printr-un comunicat emis de echipa ei de PR, prin care transmite că și-a achitat întotdeauna datoriile față de statul spaniol.

Shakira deține mai multe proprietăți răspândite pe diverse continente – vedeta are o vilă în Barcelona, una în Miami (unde locuiește în majoritatea timpului) și o insulă în Bahamas.

 

Foto: Hepta

Related Posts

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…