15 lucruri pe care nu le ştiai despre Lenny Kravitz

lenny kravitz

Lenny Kravitz a fost şi va fi întotdeauna o forţă de neoprit. Din 1989, când a lansat albumul de debut, Let Love Rule, şi până în prezent, Kravitz a experimentat tot ce se putea din punct de vedere muzical. Şi încă mai are puterea de a se reinventa.

Anul trecut ne-a bucurat pe toţi cu Raise Vibration, albumul său cu numărul 11, şi a urcat în topurile internaţionale cu single-ul Low. Iar peste doar câteva luni, mai exact pe 6 mai, Lenny va concerta la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în cadrul turneului de promovare Raise Vibration.

Însă până îl vom asculta live şi vom cânta alături de el Are You Gonna Go My Way și I Belong to You, v-am pregătit o serie de fun facts despre the one and only Lenny Kravitz.

 • Lenny Kravitz s-a născut în 1964, la New York, într-o familie de artişti. Mama lui, actriţa Roxie Roker, era de origine afro-americană, în timp ce tatăl lui, Sy Kravitz, producător de televiziune, avea descendenţi evrei şi ucraineni.
 • Lenny a început să manifeste interes pentru muzică încă de când era copil şi folosea ustensilele din bucătărie pe post de instrumente muzicale. Imediat după terminarea liceului, artistul a început să lucreze în cadrul studiourilor de producţie. „Eram băiatul pe care îl angajai să îţi facă demo-urile. Am făcut tot ce era nevoie pentru a supravieţui”, a povestit el într-un interviu pentru The Guardian în urmă cu un an.
 • În 1987, Lenny Kravitz s-a căsătorit pe ascuns cu actriţa Lisa Bonet în Las Vegas. Un an mai târziu s-a născut fiica lor, Zoë Isabella Kravitz, pe care o ştim acum din filme şi seriale precum Big Little Lies, Divergent şi Fantastic Beasts and Where to Find Them.
Lenny & Zoë Isabella Kravitz
 • În aceeaşi perioadă, anii ’80, artistul a avut şi un alt nume de scenă: Romeo Blue.
 • Pentru că nu avea un brand în spate care să-l susţină, Lenny şi-a înregistrat singur piesele pentru primul album într-un studio sărăcăcios din New Jersey. Titlul discutului – Let Love Rule – i-a venit după ce a scris total întâmplător acest lucru pe un perete. Iar apoi a compus şi piesa cu acelaşi nume.
 • Lui Lenny Kravitz i s-a tot spus că muzica lui nu are o direcţie anume, până într-o zi, când a fost descoperit de o producătoare de la Virgin Records, studio cu care a şi semnat un contract. Acela a fost şi momentul în care Kravitz a renunţat la numele de Romeo Blue.
 • Succesul lui nu a încetat să apară, mai ales că a primit sprijin din partea lui Bob Dylan şi David Bowie, doi dintre cei mai mari artişti din toate timpurile, care l-au invitat în deschiderea concertelor pe care le-au ţinut şi care au lucrat cu el la diferite albume.
 • Pe măsură ce succesul lui devenea tot mai vizibil, viaţa lui personală intra într-un declin ireversibil. El şi Lisa Bonet s-au despărţit în 1991 şi au divorţat în 1993. Motivul se pare că ar fi fost infidelitatea lui Lenny, despre care s-a spus că a avut o aventură cu Madonna. Kravitz a negat zvonurile.
 • Artistul a mai avut câteva relaţii serioase, cu Vanessa Paradis, Adriana Lima şi Nicole Kidman, însă nu s-a recăsătorit niciodată.
 • Stilul muzical al lui Lenny Kravitz este unul special, fiind un mix între rock, funk, hard rock, R&B şi soul.
 • Artistul a dat lovitura în 1993, când a lansat albumul Are You Gonna Go My Way. În 1994 a obţinut şi primele două nominalizări la Premiile Grammy. De altfel, Kravitz este singurul artist care a câştigat patru trofee Grammy consecutiv la categoria Best Male Rock Vocal Performance.
 • Lenny s-a confruntat o bună perioadă cu dependenţa de droguri şi alcool. Acesta a renunţat la vicii şi şi-a schimbat complet viaţa în momentul în care Zoë s-a mutat la el. De altfel, cei doi sunt şi acum foarte apropiaţi. Lenny a rămas prieten bun şi cu Lisa Bonet, fosta lui soţie, care s-a recăsătorit cu Jason Momoa, actorul din Aquaman şi Game of Thrones.
Zoë Isabella Kravitz, Lenny Kravitz & Lisa Bonet
 • Într-un interviu pentru Variety, Lenny Kravitz a povestit că nu a vrut niciodată să devină un star, ci să fie muzician. Acesta a povestit despre mama lui, care, în ciuda faptului că a jucat timp de 11 sezoane într-un serial, nu a avut niciodată menajeră. „Noi făceam toate treburile în casă. Mama spăla podele sâmbăta şi conducea un Buick. Era atât de autentică. Aşa că atunci când am început să devin cunoscut, partea asta cu succesul nu m-a afectat. Întotdeauna a fost despre modestie şi recunoştinţă.”
 • Lenny Kravitz deţine insula lui proprie în Bahamas, unde are şi un studio de înregistrări.
 • Artistul este foarte credincios şi a a declarat de mai multe ori că spiritualitatea l-a ajutat mult să se dezvolte atât pe plan personal, cât şi pe plan profesional. De altfel, acesta are şi un tatuaj cu My Heart Belongs to Jesus Christ.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle