Monica Cismaru ∙ August 10, 2022 ∙ 4 min read

După o carieră sportivă impresionantă de 25 de ani, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis ale lumii, a anunțat că se retrage din sportul alb.

Serena Williams și-a anunțat retragerea din sportul în care a făcut performanță aproape inegalabilă și a spus că vrea să-și dedice timpul familiei, mai ales că și-ar dori să mai aducă pe lume un copil. Jucătoarea de tenis, care va împlini 41 de ani luna aceasta, are o fiică, Olympia, de 4 ani, cu soțul ei, fondatorul aplicației Reddit, Alexis Ohanian.

Serena Williams nu a anunțat o dată limită până la care va activa în turneele de tenis, dar se pare că retragerea ei va avea loc după US Open de anul acesta.

serena williams retragere

”Nu am agreat niciodată cuvântul ”retragere”, a spus Serena Williams într-un eseu scris pentru ediția americană a publicației Vogue, numărul current, pe a cărui copertă apare. ”Nu mi se pare că e un cuvânt modern. Poate că termenul cel mai potrivit care sa descrie acest lucru e evoluție. Mă aflu aici ca să vă spun că voi evolua dincolo de tenis, către alte lucruri care sunt importante pentru mine”, spune sportiva care analizează și statutul ei de femeie atletă, nevoită să aleagă între familie și carieră, spre deosebire de bărbați. ”Nu mi se pare drept. Dacă eram bărbat, nu aș mai fi scris acest lucru acum deoarece m-aș fi aflat pe teren, aș fi jucat și aș fi câștigat în timp ce soția mea se ocupa de extinderea familiei  – ar fi fost însărcinată și ar fi adus pe lume copii”, subliniază Serena, care s-a aflat la un pas de moarte când a născut-o pe lume pe fiica ei, din cauza complicațiilor.

serena williams retragere

Serena rememorează și efortul depus de ea încă din copilărie, împinsă de la spate de părinții ei să performeze într-un sport rezervat clasei albe și bogate. ”Cred că întotdeauna am văzut tenisul ca pe un sacrificiu, dar a fost unul pe care l-am făcut cu plăcere. Am fost împinsă de la spate de părinții mei. Azi, părinții spun ”Lăsați copiii să facă ce vor!” Ei bine, pe mine nu asta m-a adus unde sunt acum. Nu m-am răzvrătit în copilărie. Am muncit din greu și am respectat regulile. Aș vrea s-o împing de la spate și pe Olympia – nu în tenis, dar în orice domeniu ar fi ea interesată. Dar n-aș vrea să insist prea tare. Încă încerc să-mi dau seama unde este linia aceea fină a echilibrului”, scrie campioana de tenis pentru Vogue.

”În ultimul an, eu și cu Alexis am încercat să mai avem un copil și, recent, am primit niște vești de la doctorul meu care m-au mai liniștit și mi-au dat încrederea că ne putem extinde familia oricând suntem pregătiți. Cu siguranță n-aș vrea să fiu însarcinată în timp de activez ca sportivă. Am nevoie să mă dedic 100% – ori tenisului, ori familiei”, mai spune Serena.

Jucatoarea de tenis adaugă că nu-și dorește o ceremonie de retragere, nu vrea să marcheze momentul cumva. ”Nu mă pricep la despărțiri, le detest. Dar aș vrea să știți că vă sunt mai mult decât recunoscătoare, m-ați susținut către atât de multe victorii și trofee”, își încheie Serena discursul de adio.

Foto: Hepta, Vogue

Related Posts

Andreea Esca și Dana Păun, în croaziera Goop-Celebrity Beyond, a 7-a zi

Jurnal de bord: Workshop de astrologie, cu Dr. Jennifer Freed Ora de bucătărie, cu rețete columbiene Distracție la…

Ce filme și seriale noi vedem în octombrie la TV și pe platformele de streaming

Seriale noi pentru pasionații de magie, thrillere care te vor ține cu sufletul la gură și zeci de…

Andreea Esca, în croaziera Goop-Celebrity Beyond: Meet and greet Gwyneth Paltrow 

Jurnal de bord: ziua a 6-a din croaziera Goop-Celebrity Beyond A venit și ziua mult așteptatei întâlniri cu…

Pleasing, Harry Styles și Marco Ribeiro, la Săptămâna Modei de la Paris

Pleasing, brandul de frumusețe creat de Harry Styles, a lansat primele produse de machiaj, în colaborare cu designerul…

Comedia TeamBuilding este oficial în cinema și deja sparge recorduri

Luni, 26 septembrie, megaplexul Cinema City din AFI Cotroceni a devenit neîncăpător pentru cea mai mare avanpremieră de…

Celebrul rapper Coolio a murit la vârsta de 59 de ani

Cine n-a dansat vreodata la o petrecere pe muzica lui Coolio? Celebrul rapper american, pe numele real Artis…

Story of a Home: În vizită la Alina Vîlcu (VIDEO)

A-Listers, astăzi am ales să facem o vizită Story of a Home by Storia.ro, în casa Alinei Vîlcu. Alina…

Bogații din Social Media și Bunny, câinele de 1 milion de dolari

Socia Media ne-a adus în atenție creatorii de conținut din întreaga lume și i-a transformat în celebritățile momentului,…

Gustă noua MILKA mai tandră ca oricând

Noua MILKA este aici. De peste 120 de ani, ne reamintește că tandrețea există pentru a fi împărtășită…

Astra Film Festival 2022, teleportare în viitor cu filme imersive și proiecții Full DOM

S-au pus în vânzare biletele pentru toate evenimentele festivalului. Astra Film Festival aduce din nou cinematograful tip Dom…