Monica Cismaru ∙ August 10, 2022 ∙ 4 min read

După o carieră sportivă impresionantă de 25 de ani, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis ale lumii, a anunțat că se retrage din sportul alb.

Serena Williams și-a anunțat retragerea din sportul în care a făcut performanță aproape inegalabilă și a spus că vrea să-și dedice timpul familiei, mai ales că și-ar dori să mai aducă pe lume un copil. Jucătoarea de tenis, care va împlini 41 de ani luna aceasta, are o fiică, Olympia, de 4 ani, cu soțul ei, fondatorul aplicației Reddit, Alexis Ohanian.

Serena Williams nu a anunțat o dată limită până la care va activa în turneele de tenis, dar se pare că retragerea ei va avea loc după US Open de anul acesta.

serena williams retragere

”Nu am agreat niciodată cuvântul ”retragere”, a spus Serena Williams într-un eseu scris pentru ediția americană a publicației Vogue, numărul current, pe a cărui copertă apare. ”Nu mi se pare că e un cuvânt modern. Poate că termenul cel mai potrivit care sa descrie acest lucru e evoluție. Mă aflu aici ca să vă spun că voi evolua dincolo de tenis, către alte lucruri care sunt importante pentru mine”, spune sportiva care analizează și statutul ei de femeie atletă, nevoită să aleagă între familie și carieră, spre deosebire de bărbați. ”Nu mi se pare drept. Dacă eram bărbat, nu aș mai fi scris acest lucru acum deoarece m-aș fi aflat pe teren, aș fi jucat și aș fi câștigat în timp ce soția mea se ocupa de extinderea familiei  – ar fi fost însărcinată și ar fi adus pe lume copii”, subliniază Serena, care s-a aflat la un pas de moarte când a născut-o pe lume pe fiica ei, din cauza complicațiilor.

serena williams retragere

Serena rememorează și efortul depus de ea încă din copilărie, împinsă de la spate de părinții ei să performeze într-un sport rezervat clasei albe și bogate. ”Cred că întotdeauna am văzut tenisul ca pe un sacrificiu, dar a fost unul pe care l-am făcut cu plăcere. Am fost împinsă de la spate de părinții mei. Azi, părinții spun ”Lăsați copiii să facă ce vor!” Ei bine, pe mine nu asta m-a adus unde sunt acum. Nu m-am răzvrătit în copilărie. Am muncit din greu și am respectat regulile. Aș vrea s-o împing de la spate și pe Olympia – nu în tenis, dar în orice domeniu ar fi ea interesată. Dar n-aș vrea să insist prea tare. Încă încerc să-mi dau seama unde este linia aceea fină a echilibrului”, scrie campioana de tenis pentru Vogue.

”În ultimul an, eu și cu Alexis am încercat să mai avem un copil și, recent, am primit niște vești de la doctorul meu care m-au mai liniștit și mi-au dat încrederea că ne putem extinde familia oricând suntem pregătiți. Cu siguranță n-aș vrea să fiu însarcinată în timp de activez ca sportivă. Am nevoie să mă dedic 100% – ori tenisului, ori familiei”, mai spune Serena.

Jucatoarea de tenis adaugă că nu-și dorește o ceremonie de retragere, nu vrea să marcheze momentul cumva. ”Nu mă pricep la despărțiri, le detest. Dar aș vrea să știți că vă sunt mai mult decât recunoscătoare, m-ați susținut către atât de multe victorii și trofee”, își încheie Serena discursul de adio.

Foto: Hepta, Vogue

Related Posts

Blake Lively, apariție surprinzătoare la premiera „Deadpool & Wolverine”

Actrița a avut o apariție de senzație la premiera „Deadpool & Wolverine” din New York City. Soția lui…

Dua Lipa, pe cale să devină una dintre cele mai bogate celebrități din Marea Britanie

Cu un câștig de 1 milion de lire sterline pe săptămână, Dua Lipa este pe cale să devină…

Vedete la Jocurile Olimpice de la Paris (2024)

Salma Hayek, Snoop Dogg, Priyanka Chopra Jonas, Lady Gaga și Ryan Reynolds sunt doar câțiva dintre fanii olimpici…

Cele mai longevive cupluri de la Hollywood

În timp ce pentru majoritatea cuplurilor de la Hollywood, dragostea durează maxim trei ani, pentru câțiva norocoși iubirea…

Reddysh a.k.a Irina Simion, creatoare de conținut de gaming: „Am construit o comunitate internațională foarte frumoasă datorită pasiunii mele pentru gaming.”

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările săptămânii! Iată ce ne-a atras atenția!…

Filmul Ca fetele se lansează în cinema, pe 15 septembrie

Pe 13 septembrie se lansează în cinematografele din toată țara filmul Ca fetele, o producție cu o distribuție…

Pepco & Better Cotton: produse din bumbac provenit din surse ecologice și sustenabile

Pepco, unul dintre cei mai mari value retailers din Europa, a devenit membru al programului Better Cotton în…

Jennifer Lopez, aniversare cu tematica ”Bridgerton”

Jennifer Lopez s-a hotărât să-și sărbătorească împlinirea a 55 de ani cu fast și a organizat o petrecere…

Vocea Irinei Rimes a răsunat la Tomorrowland, cel mai mare festival de muzică electronică din lume

Weekendul acesta, la Tomorrowland, festivalul care adună peste jumătate de milion de oameni la fiecare ediție, piesa “Dudadu”…