Laetitia Casta a împlinit pe 11 mai 44 de ani, ocazie cu care împărtășește câteva secrete de îngrijire care o fac și mai atrăgătoare decât este deja. Laetitia Casta, unul dintre cele mai de succes modele ale lumii din perioada anilor 90, și-a clădit și o carieră actoricească solidă. Iată ce gânduri are Laetitia Casta despre frumusețe, în cea de-a patra decadă a vieții.

Abordarea produselor cosmetice

De ceva timp, am decis să revin la lucrurile esențiale. Folosesc mult mai puține produse decât înainte și sunt fidelă unora dintre ele. Știu ce mi se potrivește și mă preocupă și protejarea mediului înconjurător, încerc să-mi limitez consumul. Termin fiecare recipient, ca să nu risipesc nimic.

laetitia casta

Rutină organică

Am o piele foarte sensibilă. Dimineața și seara, îmi curăț fața cu un lapte demachiant, care îmi calmează pielea. Apoi aplic serum, cremă hidratantă, iar pe corp – aplic o cremă de lavandă – ador mirosul ei. Din când în când, îmi pun pe ten și câte o mască pentru o strălucire sănătoasă. Cu cât mai simplu, cu atât mai bine. Dacă ceva e foarte complicat, renunț.

Cea mai bună descoperire

O cremă pe bază de dovleac, concepută de Dr Dominique Eraud, nutriționist, fitoterapeut și acupuncturist, care a înființat acest brand organic – Pump’Skin, ce incorporează toate ingredientele anti-ageing și energizante – vitaminele A, C, E, B3, B5, D3, omega și beta-caroten.

laetitia casta

Un truc de make-up eficient

Îmi place să-mi aplic machiajul cu grijă, să mă joc cu texturile și să creez efecte de strălucire. Aplic o cremă mai uleioasă pe pleoape și pe pomeți, ca să aducă o nota discretă de iluminare. Când nu muncesc, îmi place să am un aspect natural și să-mi las pielea să respire.

O greșeală în make-up

Să folosești produse prea concentrate, invazive, care atacă pielea și care pot cauza alergii. Am avut diverse reacții în trecut la măști și exfoliante care mi-au ars pielea. Sora mea a avut aceeași problemă. Caut întotdeauna produse delicate cu pielea, de origine organică.

Produsele de make-up preferate

Caut mereu produse naturale, de origine vegetală. Prefer un fond de ten bogat în antioxidanți, calmant, cu ingrediente active; apoi folosesc un iluminator pe pleoape – are o textură mai grasă, care creează un efect discret de reflexie. Evit glitter-ul, pe care îl conțin aproape toate fardurile de ochi, e foarte enervant. Mascara preferată e cu extract de gălbenele.

Foto: Hepta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts