Monica Cismaru ∙ August 14, 2023 ∙ 4 min read

Pentru prima dată în peste 30 de ani, cele patru grații ale modei, supermodelele  Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista și Christy Turlington apar împreună pe coperta unei reviste.

Pare că timpul n-a lăsat nicio urmă pe chipurile supermodelelor care dominau lumea fashionului în anii 90. Naomi Campbell (53 de ani), Cindy Crawford (57 de ani), Linda Evangelista (58 de ani) și Christy Turlington (54 de ani) n-au mai apărut împreună pe coperta unei publicații din ianuarie 1990, dar iată că le revedem în toată splendoarea pe coperta Vogue UK și Vogue USA, într-un pictorial remarcabil, realizat de Edward Enninful, care își încheie cariera de redactor șef al Vogue UK odată cu acest editorial. La ultima lor apariție împreună pe coperta unei reviste de modă din anii 90, alături de cele patru supermodele se afla și Tatjana Patitz, modelul care a decedat pe 11 ianuarie 2023, în urma unei grele suferințe. Pe atunci, supermodelele au fost fotografiate de celebrul fotograf de modă Peter Lindbergh, decedat și el în 2019.

Cindy, Christy, Linda and Naomi sunt imortalizate într-un nou pictorial realizat de fotograful Rafael Pavarotti pentru a anunța lansarea noului documentar care le prezintă ascensiunea și cariera în lumea modei– The Super Models, ce va fi difuzat de Apple TV+ din 20 septembrie.

vogue

Ședința foto cu cele patru modele iconice a fost realizată la New York în luna mai, după mai multe săptămâni de pergătiri intense. Modelele s-au lăsat pe mâna tânărului fotograf Pavarotti spre a fi imortalizate din nou împreună, îmbrăcate în haine din cele mai noi colecții ale marilor designeri. Ca fapt divers, la ședința foto, Naomi Campbell n-a renuntat la tocuri nici măcar în pauze, când colegele ei umblau desculțe.

În documentarul mult-așteptat despre viața legendarelor supermodele care au dominat moda în anii 90 vom vedea cum a evoluat împreunăaceastă echipă puternică de frumuseți atât de diferite. ”E vorba despre viața noastră împreună. Despre prietenia noastră, cariera, despre feminitate și maternitate”, povestește Naomi Campbell. ”Au fost niște vremuri incredibile, dar am și muncit mult. Dar niciodată nu ne-am plâns de câte show-uri aveam de făcut, de câte haine aveam de schimbat. Toate am adorat ceea ce făceam și ne încurajam una pe cealaltă. Aveam și câte opt prezentări pe zi, iar seara mergeam să petrecem alături de designeri. Mă întreb dacă modelele din ziua de azi ar mai putea să țină pasul cu noi”, adaugă Naomi, care spune că show-urile de modă la care lua parte în trecut erau cu mult mai distractive decât cele de azi. Supermodelul adaugă că la defilările din prezent e nevoită să le strunească pe colegele ei mai tinere să aibă mai multă energie și poftă de viață. ”Trebuie sa zambim, trebuie sa ne aratam personalitatea”.

The Super Models va prezenta interviurie xclusive cu Campbell, Crawford, Evangelista și Turlington, în care acestea vorbesc despre dominația lor asupra modei din anii 90. Acestea pun accentul pe prietenia puternică ce s-a legat atunci între ele și pe felul în care se ajutau și se încurajau una pe cealaltă când întâmpinau diverse probleme, de natura personală sau profesională.

Modelele povestesc și despre familiile lor din prezent – toate sunt mame, cu copii mai mari sau mai mici, care sunt implicați în carierele încă înfloritoare ale mamelor lor. Naomi Campbell are doi copii născuți de mame surogat, iar fiica ei cea mare o însoțește peste tot în lume. Cindy Crawford are o fiică majoră, Kaya, care îi calcă pe urme în cariera de supermodel, la fel și Christy Turlington, care apare în campanii ale marilor case de modă alături de fiica ei, Grace Burns, adolescentă. Linda Evangelista are un fiu adolescent, de 16 ani, Augustin James Evangelista (Augie), al cărui tată este François-Henri Pinault, actualul soț al Salmei Hayek.

Foto: Vogue/Rafael Pavarotti

Related Posts

Cine va interpreta rolul lui Michael Jackson, în filmul biografic Michael?

Pentru fanii regelui pop Michael Jackson, vestea filmării peliculei Michael stârnește un val de curiozitate și nerăbdare. Cine…

Amanda Seyfried, senzațională la Festivalul de Film de la Berlin

Rujul roșu, bijuteriile Cartier și rochia din satin Givenchy, cu spatele gol, decolteu din dantelă și un șliț…

Zendaya, Chris Hemsworth și Jennifer Lopez, printre prezentatorii Met Gala 2024

Cel mai așteptat eveniment dedicat iubitorilor modei, Met Gala, are loc anul acesta în data de 6 mai…

Tom Cruise s-a despărțit de iubita lui rusoaică, mai tânără decât el cu 25 de ani

Tom Cruise a trăit o idilă de scurtă durată alături de Elsina Khayrova, fosta soție a unui oligarh…

Tom Holland, cunoscut mai ales din Spider-Man, îl va interpreta pe legendarul Fred Astaire

Actorul Tom Holland (27 de ani), cunoscut mai ales datorită seriei în care l-a intrepretat pe Spider-Man, a…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările acestei perioade. Iată ce ne-a atras…

Gisele Bündchen își reface viața după divorț

La doi ani de la divorțul de Tom Brady, Gisele Bündchen nu se mai ascunde și face gesturi…

Emaa și Mario Fresh cântă despre iubiri predestinate ”În alte vieți”

EMAA și Mario Fresh cântă pentru prima dată împreună în piesa ”În alte vieți”, o melodie care vorbește…

Sharon Stone, apariție tulburătoare la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

Festivalul Internațional de Film de la Berlin, cunoscut și ca Berlinala, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei…

Beyoncé face istorie în topurile muzicale după ce a virat către stilul country

Beyoncé (42 de ani) a reușit să doboare încă un record muzical și să facă istorie, după ce…