Monica Cismaru ∙ March 7, 2022 ∙ 2 min read

În mod obisnuit, monarhul Marii Britanii este apolitic, dar Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii și-a arătat sprijinul față de refugiații ucraineni și a făcut o donație generoasă către organizațiile de caritate care se ocupă de ajutoarele umanitare pentru Ucraina.

Chiar dacă nu a luat o poziție publică față de războiul din Ucraina, Regina și-a arătat sprijinul față de poporul ucrainean printr-o donație privată către organizația caritabilă din Marea Britanie – Disaster Emergency Committee, care acționează ca o umbrelă pentru mai multe center de ajutorare în sutuații de urgență.

regina elizabeta aII-a

”Transmitem multe mulțumiri Majestății Sale Regina pentru sprijinul acordat Comitetului de Urgențe și Dezastre, pentru donația generoasă care va merge către Ucraina”, a transmis instituția; Palatul Buckigham a confirmat că Regina a donat din fondurile proprii, fără să specifice suma.

Disaster Emergency Committee centralizează 15 organizații de caritate britanice care strâng fonduri pentru situațiile de urgență din alte țări. Grupul a menționat că va distribui fondurile către alte cinci fundații de caritate care acționează deja în Polonia, Ungaria, Moldova, Slovacia și România.

Chiar dacă în mod normal Regina își păstrează neutralitatea politică și rareori face comentarii pe temele actuale, aceasta și-a anulat planurile pe care le avea legate de o recepție diplomatică, din cauza escaladării conflictului din Ucraina. O sursă oficială a declarat pentru publicația Times că Palatul Buckingham a retras invitațiile către diplomații ruși și bieloruși, un semnal clar prin care Regina își arată dezaprobarea față de ei și de acțiunile țărilor lor.

Foto: Hepta

Related Posts

Filosofia de viață și de frumusețe a lui Anne Hathaway

Anne Hathaway este una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood. La 40 de ani, vedeta a…

Colecția de artă a lui Gérard Depardieu, scoasă la licitație

În septembrie, aproape 250 de lucrări (sculpturi, picturi și desene) din colecția de artă a lui Gérard Depardieu…

Cindy Crawford povestește cum a schimbat-o mariajul cu Richard Gere

Cindy Crawford (57 de ani) s-a căsătorit cu Richard Gere (74 de ani) la vârsta de doar 22…

Power Couples – Regele Charles și Camilla, alături de Emmanuel și Brigitte Macron

Regele Charles III, alături de Regina Camilla, se află zilele acestea într-o vizită oficială în Franța, unde îl…

„Obiectivul ar trebui să fie găsirea unui echilibru în care designerii și AI-ul conclucrează”, spune Isabel Regino, Senior Brand Strategist & Marketing Manager

„AI nu este un substitut pentru creativitatea umană, imaginație și gândire critică” crede Isabel Regino, Senior Brand Strategist…

10 lucruri pe care nu le știai despre Sophia Loren (în afară de faptul că azi împlinește 89 de ani)

Câștigătoarea premiului Oscar, celebra actriță Sophia Loren a împlinit 89 de ani, astăzi, pe 20 septembrie. După lansarea,…

Jennifer Aniston: ”Arăt mai bine acum decât la 20 de ani!”

Jennifer Aniston a acordat un interviu despre rutina ei de fitness, pe care o compară cu cea din…

Shannen Doherty, Brenda din Beverly Hills, 90210, în lacrimi

O parte dintre vedetele serialului pentru adolescenți extrem de popular în anii ’90, Beverly Hills, 90210 s-au reunit…

Upgrade Education, consiliere educațională pentru elevii care vor să studieze la universități de top din străinătate (P)

Upgrade Education este o firma de consiliere educațională care oferă sprijin elevilor care își doresc să studieze la…

Irina Bossy Ghica: Anul acesta, Karpatia Horse Show aduce puncte de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Irina Bossy Ghica, stră-strănepoata lui Ion Ghica și a lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, este moștenitoarea domeniului Cantacuzino de…