Monica Cismaru ∙ March 7, 2022 ∙ 3 min read
Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, a postat pe contul ei de Instagram un mesaj încărcat de durere, un strigăt de ajutor pentru situația gravă din Ucraina. Olena Zelenska cere încetarea focului și permiterea de organizare a culoarelor umanitare pentru ajutorarea și evacuarea cetățenilor ucraineni și scoate în evidență crimele făcute de ruși asupra oamenilor nevinovați.

”Sute de copii mor acolo în subsoluri fără hrană şi fără îngrijiri medicale. Soldaţii ruşi împuşcă familiile care încearcă să părăsească acele clădiri. Îi ucid şi pe voluntarii care încearcă să ajute.”

Olena Zelenska enumeră morțile înregistrate în rândul copiilor, sufletele nevinovate care plătesc cu viața lor un razboi care nu are nimic de-a face cu ei. ”Câți copii trebuie să mai moară?”, se întreabă prima doamnă, în vârstă de 44 de ani, ea însăși mama a doi copii.

”Invadatorii omoară copiii ucraineni. Conștient și cu cinism.

Polina din Kiev. A murit în timpul bombardamentelor de pe străzile capitalei, împreună cu părinții săi și cu fratele ei. Sora ei se află în stare gravă.

Alice din localitatea ucraineană d’Okhtyrka. N-a trait decât pănă la vârsta de 8 ani. A murit în timpul unui bombardament, în ciuda faptului că bunicul ei a protejat-o cu proriul lui corp.

Kiril, un copil de un an și jumătate, din Mariupol, a fost adus la spital de tatăl sau în bătaia focului. Dar medicii n-au mai putut să facă nimic.

Arsenie, de 14 ani. Explozia unui obuz l-a lovit în cap. Doctorii n-au mai putut ajunge la el, din cauza gloanțelor. Arsenie a sângerat până a murit.

Sofia, 6 ani. Ucisă împreună cu fratele ei în vârstă de un an și jumătate, alături de mama și de bunicii ei, într-o mașină. Familia încerca să părăsească Nova Kakhovka.

Trebuie să vorbesc! Au murit deja mai mult de 38 de copii în Ucraina. Iar acest număr poate crește chiar în timp ce vă vorbesc!

Când Federația Rusă declară că trupele de ocupație nu atacă civili, arătați-le aceste fotografii!

Câti copii trebuie să mai moară? E nevoie urgentă de culoare umanitare în orașele cele mai atacate din Ucraina – Să nu uitați niciodată că sute de copii mor în subsoluri fără hrană și fără medicamente. Nu mai există nicio legătură cu ei de mai mult de o săptămână deoarece, atunci când se încearcă intrarea sau ieșirea, ocupanții trag cu arma asupra familiilor și voluntarilor. Fac apel la toate organizațiile media oneste din lume! Spuneți acest adevăr îngrozitor: atacatorii ruși omoară copii. Și o fac deliberat, trăgând cu arma pentru a ucide, pentru a ne îngenunchea, pentru a împiedica accesul la ajutoarele umanitare.

Arătați acest lucru mamelor soldaților ruși – spuneți-le ce fac fiii lor în Ucraina! Arătați-le aceste fotografii femeilor din Rusia- soții voștri, frații, compatrioții omoară copii! Și voi aveți copii! Sunteți responsabili fiecare dintre voi de moartea fiecărui copil ucrainean, deoarece vă dați acordul tacit pentru aceste crime. Țări din NATO: închideți odată cerul deasupra Ucrainei pentru avioanele rusești! Salvați-ne copiii pentru ca ai voștri să nu moară mâine!”

Foto: Instagram

Related Posts

Filosofia de viață și de frumusețe a lui Anne Hathaway

Anne Hathaway este una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood. La 40 de ani, vedeta a…

Colecția de artă a lui Gérard Depardieu, scoasă la licitație

În septembrie, aproape 250 de lucrări (sculpturi, picturi și desene) din colecția de artă a lui Gérard Depardieu…

Cindy Crawford povestește cum a schimbat-o mariajul cu Richard Gere

Cindy Crawford (57 de ani) s-a căsătorit cu Richard Gere (74 de ani) la vârsta de doar 22…

Power Couples – Regele Charles și Camilla, alături de Emmanuel și Brigitte Macron

Regele Charles III, alături de Regina Camilla, se află zilele acestea într-o vizită oficială în Franța, unde îl…

„Obiectivul ar trebui să fie găsirea unui echilibru în care designerii și AI-ul conclucrează”, spune Isabel Regino, Senior Brand Strategist & Marketing Manager

„AI nu este un substitut pentru creativitatea umană, imaginație și gândire critică” crede Isabel Regino, Senior Brand Strategist…

10 lucruri pe care nu le știai despre Sophia Loren (în afară de faptul că azi împlinește 89 de ani)

Câștigătoarea premiului Oscar, celebra actriță Sophia Loren a împlinit 89 de ani, astăzi, pe 20 septembrie. După lansarea,…

Jennifer Aniston: ”Arăt mai bine acum decât la 20 de ani!”

Jennifer Aniston a acordat un interviu despre rutina ei de fitness, pe care o compară cu cea din…

Shannen Doherty, Brenda din Beverly Hills, 90210, în lacrimi

O parte dintre vedetele serialului pentru adolescenți extrem de popular în anii ’90, Beverly Hills, 90210 s-au reunit…

Upgrade Education, consiliere educațională pentru elevii care vor să studieze la universități de top din străinătate (P)

Upgrade Education este o firma de consiliere educațională care oferă sprijin elevilor care își doresc să studieze la…

Irina Bossy Ghica: Anul acesta, Karpatia Horse Show aduce puncte de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Irina Bossy Ghica, stră-strănepoata lui Ion Ghica și a lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, este moștenitoarea domeniului Cantacuzino de…