Monica Cismaru ∙ February 6, 2024 ∙ 3 min read

Palatul Buckingham a anunțat ieri că Regele Charles al III-lea (75 de ani) suferă de o formă nespecificată de cancer și că monarhul britanic va începe tratamentul împotriva teribilei boli.

În acest timp, fiul său cel mare, primul în ordinea succesiunii la tron, Prințul William, se pregătește să-i preia din îndatoriri, iar Prințul Harry a luat primul avion spre Marea Britanie pentru a-și vizita tatăl. Regele Charles și-a anunțat personal fiii, frații și restul familiei de boala de care suferă, descoperită în timpul operației pentru prostată marită la care a fost supus recent.

regele chrales III
Regele Charles III și Regina Camilla

Vestea despre starea de sănătate îngrijorătoare a Regelui vine la mai puțin de un an de la încoronarea sa, din 6 mai 2023, după moartea Reginei Elisabeta.

Iată cum sună comunicatul emis în seara de luni de Palatul Buckingham în legătură cu boala de care suferă Regele Charles III.

”În timpul operației la care a fost supus Regele pentru prostata lărgită, afectiune benignă, a fost descoperită încă o problemă înrgirjorătoare. Testele făcute ulterior au identificat o formă de cancer. Majestatea Sa a început astăzi (n. r. luni seara) un program de tratament pe durata căruia a fost sfătuit de medici să-și amâne toate obligațiile publice. În acest timp, Majestatea Sa va continua să se ocupe de chestiuni de stat și de actele oficiale în mod obișnuit. Regele este recunoscător echipei de medici pentru intervenția precisă și rapidă, care a fost făcută în timpul internării sale în spital. Acesta rămâne optimist în legătură cu tratamentul său și de-abia așteaptă să revină la îndatoririle sale publice cât e curând posibil.

Majestatea Sa a ales să împartă cu publicul acest diagnostic pentru a preveni orice speculație și în speranța că va declanșa empatia publică față de toți cei care sunt afectați de cancer.”

Prinții de Wales, William și Catherine

Conform presei britanice, Prințul Harry ar sosi în Marea Britanie azi, în jurul prânzului, și nu se știe încă dacă acesta se va întâlni și cu fratele său, Prințul de Wales, William, și cu cumnata sa, Prințesa Catherine. Cea din urmă se află în convalescență după o operație abdominală, la Palatul Windsor.

Prințul Harry

Regele Charles al III-lea și Regina Camilla aveau programată o vizită în Canada, în luna mai, și încă una în Australia, Noua Zeelandă și Samoa în octombrie.

Foto: Hepta

Related Posts

Gisele Bündchen, ghinion în dragoste, noroc în carieră

Supermodelul brazilian, Gisele Bündchen apare într-o nouă campanie Balmain. În vârstă de 43 de ani, Gisele este imagine…

NOSTALGIA anunță parteneriatul cu eSolutions și lansează aplicația oficială a festivalului

NOSTALGIA, festivalul care celebrează viața și distracția pentru toate generațiile, anunță parteneriatul cu eSolutions, companie digitală premium în…

„Fă bani! Câștigă! Fii numărul 1 în lume!”. „Atât de simplu!”

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au venit pentru prima dată în România fiind invitați să…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…