Monica Cismaru ∙ January 18, 2024 ∙ 4 min read

În aceeași zi, două dintre cele mai importante figuri din Monarhia Britanică au anunțat că suferă de probleme de sănătate serioase, care presupun intervenții chirurgicale și internarea în spital. Mai întâi, a sosit anunțul conform căruia Kate, Prințesa de Wales, a suferit o intervenție chirurgicală la abdomen, iar apoi, că însuși Regele Charles III va fi supus în viitorul apropiat unei operații de prostată.

Anunțul cu privire la starea de sănătate a Prințesei de Wales, Kate, a fost făcut pe pagina oficială de Instagram a familiei– Prince and Princess of Wales, unde au fost oferite detalii despre Prințesă, care va rămâne internată la un spital din Londra până la două săptămâni și va lipsi de la toate angajamentele stabilite anterior.

Comunicatul sună în felul următor:

”Majestatea Sa Prințesa de Wales a fost internată în spital ieri (n.r. 16 ianuarie) pentru o intervenție chirurgicală programată la abdomen. Operația s-a soldat cu succes, iar Prințesa va rămâne internată între 10 și 14 zile înainte de a putea pleca acasă pentru a-și continua recuperarea. La recomandarea medicilor, Prințesa nu va putea reveni la angajamentele publice până după Paște (31 martie n.r).

Prințesa de Wales le este recunoscătoare tuturor celor care își arată îngrijorarea în urma acestui comunicat. Ea speră ca publicul să-i înțeleagă dorința ca acesta sa-și păstreze atitutdinea firească de dragul copiilor ei și ca informațiile cu privire la starea ei de sănătate să rămână private.

Kensington Palace va comunica noi informații despre stare de sănătate a Majestății Sale doar când va fi cazul.

Prințesa de Wales își dorește, de asemenea, să-și ceară scuze față de toți cei care își fac griji cu privire la amânarea angajamentelor ei oficiale și de-abia așteaptă să-și reia îndatoririle, pe cât curând posibil.”

Presa britanică au catalogat anunțul ca fiind unul șocant și că publicul se teme pentru starea ei de sănătate.

kate operatie

La scurt timp după anunțul cu privire la sănătatea lui Kate, Prințesa de Wales, a fost facut public și faptul că însuși Regele Charles III (75 de ani) va fi internat în spital pentru a urma un tratament împotriva prostatei mărite, începând de săptămâna viitoare și că, la rândul său, își va amâna toate angajamentele oficiale. Presa britanică mai notează că nu s-a mai întâmplat ca niciodată doi membri ai familiei regale să fi suferit în același timp de probleme serioase de sănătate, care să presupuna internarea și menționează că astfel de vești transmit fiori reci pe șira spinării.

kate operatie

Prințesa de Wales a împlinit 42 de ani săptămâna trecută și este mama a trei copii; până acum, se afla într-o formă fizică excelentă, menținută cu un stil de viață foarte ordonat și echilibrat și cu mult sport.

kate operatie

În ceea ce-l privește pe Regele Charles, acesta nu a făcut niciodată un secret din problemele sale de sănătate cu prostata, tocmai pentru a încuraja și alți bărbați suferind să meargă la medic pentru controale periodice.

Un comunicat al Palatului Buckingham spune:

”La fel ca alți zeci de mii de bărbați diagnosticați anual, Regele a apelat la tratament pentru prostata mărită. Starea de sănătate a Majestății Sale este benignă și va fi internat săptămâna viitoare pentru o procedură de corectare. Angajamentele Regelui vor fi amânate pentru o scurtă perioadă de timp, pentru ca acesta să aibă timp de recuperare.”

Foto: Hepta

Related Posts

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii va avea loc la Râșnov, între 21-23 iunie

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, va avea…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Care este fructul care ne îmbunătățește sănătatea mintală în doar câteva zile

Cercetările recente dezvăluie faptul că există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea mintală. Potrivit unui studiu publicat…

Experiențe unice în Alpii Italieni, la Courmayeur, alături de noul OPPO Reno11 F 5G

OPPO lansează Reno11 F 5G – un smartphone cu anduranță ridicată, cu ecran fără ramă și cameră triplă…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…