Monica Cismaru ∙ June 16, 2022 ∙ 4 min read

Prințesa Märtha Louise a Norvegiei și Shaman Durek sunt protagoniștii unei povești de dragoste atipice, desprinse parcă din popularul serial ”Bridgerton”. Totuși, aura idilică a filmului nu se regăsește pe deplin și în povestea din viața reală a cuplului.

Prințesa Märtha Louise a Norvegiei a anunțat zilele trecute logodna cu vindecătorul ei spiritual, Shaman Durek, agreat în cercurile de celebrități de la Hollywood și care a colaborat îndeaproape cu vedete precum Gwyneth Paltrow, Nina Dobrev sau James van der Beek. 

Prințesa Märtha Louise a Norvegiei Shaman Durek

Märtha Louise a Norvegiei (50 de ani) este o prințesă atipică, care trăiește o poveste atipică. Fiica Regelui Harald și a Reginei Sonja s-a logodit cu partenerul ei, vindecătorul spiritual Shaman Durek, după o relație de câțiva ani. Märtha Louise a ocupat cea de-a patra poziție în ordinea succesiunii la tronul Norvegiei, dar locuiește și muncește în prezent alături de logodnicul ei în Los Angeles și a renunțat la drepturile și la obligațiile ce-i reveneau ca membru al familiei regale norvegiene, dar și la dreptul de succesiune la tron.

Chiar dacă povestea ei cu șamanul pare desprinsă din filme, prințesa a admis că, de-a lungul timpului, ea și partenerul ei s-au confruntat cu reacții rasiste la adresa cuplului pe care îl formează cu Durek.

Shaman Durek are origini haitiene, norvegiene și indiene și s-a născut în California, în Sacramento. Într-o înregistrare live pe Instagram, realizată recent, Prințesa a oferit detalii despre relația ei cu viitorul ei soț. ”Am avut multe de învățat, mai ales că provin dintr-o familie privilegiată, albă. Eram naivă și nu vedeam lucrurile așa cum sunt și cred că mulți asemenea mie au pățit la fel. Amănuntele care fac diferența sunt cel mai greu de digerat – ca atunci când oamenii te ocolesc (făcând referire la Durek), când nu vor să stea lângă tine în autobuz, când traversează pe cealaltă parte ca să nu dea ochii cu tine și când fac tot felul de remarci. Mi s-a întâmplat de multe ori ca oamenii să fie drăguți cu mine și să-mi vorbească normal, iar când dădeau cu ochii de Durek, să se transforme total și să aibă o atitudine oribilă față de el, să evite să-i strângă mâna sau să-l salute etc.”, a povestit prințesa Märtha Louise.

La rândul său, Shaman Durek s-a confesat despre greutățile pe care le întâmpină fiind implicat într-o relație cu o femeie diferită din toate punctele de vedere de el: ”Cred că, în primul rând, oamenii nu vor să vadă un bărbat de culoare în familia regală, deoarece un astfel de caz nu s-a mai pomenit în nicio familie regală din Europa, așa că e ceva ieșit din comun. În al doilea rând, Märtha e femeie. E diferit când un bărbat alege o femeie de culoare, pentru că el e… bărbat. Dar că o prințesă să aleagă un bărbat de culoare, așa ceva nu s-a mai pomenit în istoria regalității, iar oamenilor le e greu să accepte acest lucru. Nu vor să vadă varianta reală a serialului ”Bridgerton”, le place doar versiunea de la tv, dar pe noi, în varianta reală, nu. Așa că-și manifestă ostilitatea și spun lucruri urâte și nu înțeleg că lumea nu poate să stea în loc, trebuie să evoluăm”.

Prințesa Märtha Louise a Norvegiei Shaman Durek

În ciuda ostilității manifestate de opinia publică, cuplul format de Märtha Louise și Shaman Durek a obținut binecuvântarea familiei regale norvegiene, care l-a primit pe noul ginere cu brațele deschise. ”Majestatea Sa, Regele și Majestatea Sa, Regina, îi felicită din toată inima pe viitorii miri și le urează tot binele din lume în viitor”, a spus cuplul regal norvegian. De fapt, familia regală norvegiană este foarte progresistă și menține o legătură strânsă cu Märtha și mai ales cu cele trei nepoate, fiicele prințesei: Maud Angelica, 18 ani, Leah Isadora, 16 ani și Emma Tallulah, 13 ani. Cele trei fiice provin din mariajul anterior al mamei lor cu scriitorul Ari Behn, care și-a luat viața în urmă cu trei ani, chiar în ziua de Crăciun.

Ba, mai mult, Regele și Regina apar în mod regulat în filmulețele postate de cele trei nepoate pe TikTok.

Foto: Instagram

Related Posts

Sharon Stone povestește că pierdut nouă sarcini de-a lungul vieții

Sharon Stone (64 de ani) face consfesiuni dureroase despre cele nouă sarcini pe care le-a pierdut de-a lungul…

Rupert Murdoch, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, divorțează de Jerry Hall

Nu există vârstă limită pentru mariaj sau pentru divorț, iar acest lucru e demonstrat cel mai bine Rupert…

Primul tablou oficial cu Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton

Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton, au parte începând de acum de un tablou oficial, făcut…

Irina Rimes lansează noul album, intitulat „Acasă”

Irina Rimes lansează cel de-al patrulea album „Acasă”, compus într-un drum de redescoperire al artistei, care a călătorit…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu lansările și noutățile din toate domeniile. Top Line a…

INNA prezintă single-ul ”Magical Love”

După ce a cucerit topurile muzicale din Europa cu hitul „Up”, regina muzicii dance, INNA, revine cu un…

Barack și Michelle Obama – onorariu de aproximativ 20 de milioane de dolari pentru un podcast

Barack și Michelle Obama au încheiat un contract de 20 de milioane de dolari pentru un podcast de…

Cum să ne amenajăm apartamenul? Irina Pătășanu (arhitect) ne arată un ghid în 7 pași

Vara este perioada în care alegem cel mai des să dăm un alt aer locuinței, să mai schimbăm…

Așa mamă, așa fiu – Aurélien Enthoven calcă pe urmele celebrei lui mame, Carla Bruni

Aurélien Enthoven (21 de ani) este fiul Carlei Bruni, fosta primă doamnă a Franței și model de succes….

Anca Alungulesei: “Sportul poate bloca procesul de slăbire! Mintea te îngrașă, mintea te slăbește”

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și creatoarea Psiho-Dietei, proces integrativ de slăbit, cu rezultate pe viață, explică felul…