Monica Cismaru ∙ November 29, 2022 ∙ 4 min read

Nicola Peltz Beckham, nora Victoriei Beckham și soția lui Brooklyn Beckham, a primit rolul vieții ei (de până acum). Fiica miliardarului Nelson Peltz, actriță aspirantă până de curând, a primit un rol solicitant, dar ofertant, acela al fostei Playmate Dorothy Stratten, care a avut un destin tragic.

Nicola Peltz va juca în noul serial produs de Hulu, Welcome to Chippendales, care prezintă povestea adevărată a trupei de striptease masculin Chippendale. Serialul urmărește povestea fondatorului trupei, imigrantul indian Somen ”Steve” Banerjee, interpretat de Kumail Nanjiani, cel care reușește să transforme o simplă trupă de striptease masculin într-un adevărat fenomen cultural.

Nicola Peltz

Alături de povestea lui Steve, este prezentat și parcursul altor personaje-cheie care au marcat traseul Chippendales, cum ar fi și playmate-ul Dorothy Stratten, a cărei viață s-a sfârșit abrupt și tragic la doar 20 de ani. Stratten a murit pe 14 august 1980, după ce a fost violată, torturată și ucisă de fostul ei soț, Paul Snider, care s-a sinucis după ce a comis crima.

Playmate-ul de origine canadiană l-a întâlnit pe Snider, mai mare decât ea cu nouă ani, pe când era doar o adolescentă care lucra la lanțul de fast -food Dairy Queen. După ce a sedus-o, promoterul de cluburi a adus-o pe Dorothy la Los Angeles și plasat-o în preajma lui Hugh Hefner, apoi a convins-o să pozeze nud și a trimis fotografiile către celebra publicație de adulți, Playboy. Pe 1 iunie 1979, Snider si Doroty Stratten s-au căsătorit.

dorothy stratten
Dorothy Stratten și Hugh Hefner

La un an după moartea tinerei, jurnalista Teresa Carpenter a scris un articol pentru The Village Voice despre tragica ei poveste, cu care a câștigat un premiu Pullitzer – Death of a Playmate – Moartea unui Playmate. În articol, se găsește și un interviu cu Hugh Hefner, care a declarat că s-a văzut mereu ca o figură paternă pentru Dorothy Stratten și că a fost mereu reticent față de propunerile luI Snider legate de tânără.

Dororthy Stratten a apărut în paginile revistei și a devenit Playmate of the Year în 1980. Ascensiunea lui Dorothy a fost rapidă, a devenit o nelipsită a conacului Playboy și a apărut în mai multe proiecte legate de brand, cum ar fi Galaxina, They All Laughed și Autumn Born.

”În mintea lui (a lui Snider), Dorothy a fost racheta cu care putea ajunge la stele”, a declarat Dr. Stephen Cushner, fostul coleg de cameră al luI Snider, pentru docuseria Secrets of the Chippendales Murders, lansată anul acesta.

Când Banerjee și-a rebranduit clubul, Snider l-a abordat cu ideea de a înființa o trupă de striptease masculin, iar Stratten a venit cu ideea ca dansatorii să poarte cătușe și zgărzi, cu referire la look-ul iepurașilor Playboy de la Playboy Club. Banerjee l-a concediat apoi pe Snider și astfel a lăsat loc speculațiilor conform cărora i-ar fi furat ideea înainte de a se debarasa de el.

dorothy stratten

”Dorothy era o adevărată zeiță și umbla cu gunoiul acela ”, a declarat fostul director de creație Chippendale Eric Gilbert în docuseria Secretele Playboy, produsă de A&E. Cu un an înainte de moartea lui Dorothy, Snider a fost arestat în Vancouver pentru vânzare de droguri și de proxenetism.

Înainte de oribila crimă, Dorothy și Paul Snider erau despărțiți deja de două luni, iar Snider era foarte tulburat. Paul Snider a împușcat-o pe Dororthy Stratten, iar apoi s-a sinucis.

Nicola Peltz Beckham a vorbit despre rolul său și a spus căpovestea personajului este una cutremurătoare. ”I-am urmărit povestea, care mi-a rămas întipărită în minte ani de zile. Când am primit rolul, am fost foarte încântată și sper ca publicul să-mi aprecieze prestația artistică. Aam vrut să onorez memoria lui Dorothy pentru că mi-a devenit foarte dragă”.

Foto: Hepta

Related Posts

Andre Agassi și Stefanie Graf, despre prima vizită în România și viața de sportiv. Interviu de Andreea Esca

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au pășit pentru prima dată pe pământ românesc, fiind invitați…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Începe TIFF.23!

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează vineri, 14 iunie, cu o…

Ce mesaj a transmis Coldplay, după două seri de concerte la București

Trupa Coldplay a susținut, pe Arena Națională din București, două concerte la care au participat aproximativ 100.000 de…