Monica Cismaru ∙ May 8, 2020 ∙ 2 min read

industria de fashion faliment

Industria de fashion și a luxului sunt unele dintre cele mai afectate de pandemia de Coronavirus. Marii retaileri de haine și de accesorii din lume se prăbușesc pe rând și marchează astfel sfârșitul unei ere economice.

 

Industria fashionului este scuturată din temelii, iar cutremurul economic generat de pandemia de Coronavirus reașază locul marilor jucători la masa economiei mondiale.

Cea mai recentă victimă a efectelor devastatoare ale pandemiei este compania texană cu o tradiție de peste 100 de ani industria retailului –Neiman Marcus, care a început procedura intrării in faliment zilele acestea. Brandul a eșuat în a supraviețui condițiilor vitrege economice și a fost nevoit să-și închidă cele 43 de magazine de pe teritoriul SUA, iar acum încearcă o restructurare financiară pentru a-și achita cea mai mare parte din datoria de 5 miliarde de dolari acumulată la creditori, cea care a scufundat corabia.

neiman marcus faliment

Un alt pion important din industria de fashion mondială, compania canadiană ALDO a intrat la rândul ei în faliment în această lună, cel puțin în ceea ce privește operațiunile sale din Canada și din Statele Unite, dar și din Elveția. Planurile companiei prevăd o restabilizare și o restructurare. Deschiderea procedurii de faliment, cel puțin conform legislației americane, este și o modalitate de supraviețuire, iar falimentul din proprie ințiativă poate feri compania de la o dizolvare completă si oferă posibilitatea de a-și continua activitatea mai târziu, într-o nouă formă, după o restructurare și după achitatea datoriilor acumulate.

CEO-ul ALDO, David Bensadoun, a declarat: ” ALDO este una dintre cele mai mari companii din lume în producția de încălțăminte și de accesorii, care a avut un fundament solid de creștere și de profitabilitate în ultimii 50 de ani. Nu mai e niciun secret faptul că industria de retail a trecut printr-o schimbare majoră în ultimii ani. Noi ne aflam în plin proces de transformare a afacerii pentru a face față acestor schimbări. Totuși, impactul pe care l-a avut pandemia de COVID-19 a pus o presiune prea mare asupra businessului nostru și a fluxului de numerar. După ce am analizat amănunțit alternativele, am ajuns la concluzia că procedura de faliment este cea mai bună soluție pentru supraviețui acestei perioade pline de provocări.”

Printre alte mari branduri care s-au zbătut și se zbat să supraviețuiască acestei crize economice care afectează masiv industria de fashion (și nu numai) se mai numără John Varvatos, J Hilburm, J. Crew, True Religion, care au găsit căteva portițe de salvare prin diverse mașinațiuni economice care să le pună la adăpost de valul de lichidări.

 

Foto: Hepta

Related Posts

Andreea Esca și Dana Păun, în croaziera Goop-Celebrity Beyond, a 7-a zi

Jurnal de bord: Workshop de astrologie, cu Dr. Jennifer Freed Ora de bucătărie, cu rețete columbiene Distracție la…

Comedia TeamBuilding este oficial în cinema și deja sparge recorduri

Luni, 26 septembrie, megaplexul Cinema City din AFI Cotroceni a devenit neîncăpător pentru cea mai mare avanpremieră de…

Story of a Home: În vizită la Alina Vîlcu (VIDEO)

A-Listers, astăzi am ales să facem o vizită Story of a Home by Storia.ro, în casa Alinei Vîlcu. Alina…

Studiu OPPO: 6 din 10 români se uită la fotbal pe telefon

OPPO a semnat cu UEFA un parteneriat pentru doi ani, iar Ilie Dumitrescu, fotbalist al Generației de Aur,…

Alist Loves. Ce am descoperit și ne-a plăcut în luna septembrie

A-listers, ne-am gândit să adunăm cele mai COOL lucruri pe care le-am descoperit sau care ne-au plăcut în…

Călărie, muzică și noblețe la Karpatia Horse Show 2022. Un festival ecvestru pentru toată familia!

Karpatia Horse Show devine evenimentul hipic în care sportul ecvestru își dă întâlnire cu muzica! Unul dintre cele…

Art Safari își deschide porțile din 23 septembrie, pentru a doua oară în acest an!

Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din România, se întoarce! Palatul Dacia-România (Muzeul Municipiului București) din…

“The Future of Work”, dialog și creativitate la Festivalul ZAIN

Cea de a 5-a ediție a Festivalului de creativitate ZAIN de la Cluj are loc anul acesta în…

Alist Bazar- noutățile săptămânii

Toamna se numără bobocii și lansările de tot felul. Iar noi vă ținem la curent cu toate noutățile și…

MOLTENI&C a deschis primul flagship store în România

Grupul Molteni a inaugurat primul său magazin flagship al brandului italienesc de mobila high-end Molteni&C în România, la…