Monica Cismaru ∙ May 13, 2020 ∙ 4 min read

pauline ducruet grace kelly

Gustul pentru frumos se moștenește din familie, astfel că Pauline Ducruet, fiica cea mare a Prințesei Stéphanie de Monaco și nepoata lui Grace Kelly, s-a lansat ca designer vestimentar la Săptămâna Modei de la Paris, unde și-a lansat o colecție de haine androgine, inspirată de stilul propus de mama ei în anii ’80-’90.  

Pauline Ducruet, a 16-a în ordinea succesiunii la tronul monegasc, și-a înființat brandul de haine Alter în 2018, iar cea mai recentă colecție a fost  realizată într-un stil androgin, gender neutral, specific generației Z din care face parte. Pauline, în vârstă de 25 de ani, spune că inspirația în creație îi vine din stilul șic al familiei ei, din care fac parte inconuri ale modei, în frunte cu bunica ei, Prințesa Grace de Monaco (fosta actriță Garce Kelly), dar și mătușa ei, Prințesa Caroline și, nu în ultimul rând, mama ei, Prințesa Stéphanie, copilul rebel al familiei regale. Prințesa Stéphanie a studiat la rândul ei moda și a făcut practică la Casa Dior în anii ’80 și a lucrat ca model. În plus, aceasta a apărut de mai multe ori pe coperta Vogue și și-a lansat o colecție de costume de baie și un parfum.

pauline ducruet printesa stephanie monaco

Pauline Ducruet (centru), alături de mama și de sora ei 

Pauline și-a lansat cea mai recentă colecție Alter de toamnă-iarnă 2020/2021 la Săptămâna Modei de la Paris, unde a fost acompaniată de mama și de sora ei mai mică, Camille Gottlieb.

”Mama mea a jucat mereu un rol important în felul în care am privit moda, deoarece am crescut privind-o pregătindu-se pentru gale și admirând fotografii cu ea din anii 80. Familia mea are un stil mai formal, dar mereu șic. Cred că m-au influențat în acest aspect, povestește Pauline într-un interviu acordat publicației Tatler.

pauline ducruet alter

Pauline Ducruet a studiat moda la Institutul Marangoni din Paris și a făcut un internship la revista Vogue și la Casa Louis Vuitton înainte de a se lansa pe cont propriu în industria modei.

Prima colecție a brandului Alter a fost prezentată anul trecut la Săptămâna Modei de la Paris, unde toată familia regală monegască a venit s-o aplaude pe creatoarea de modă de viță nobilă.

pauline ducruet alter

Legat de stilul androgin adoptat in colecțiile ei, Pauline spune că ea creează haine pentru oameni, nu pentru genuri și nu a vrut să aibă o delimitare clară între hainele pentru femei și cele pentru bărbați, oferindu-le tuturor libertatea de a purta orice.

Imediat după izbuncirea pandemiei de Coronavirus, Pauline a zburat de la New York direct la Monaco, unde își petrece carantina alături de mama și de sora ei.

Prințesa Stéphanie de Monaco (55 de ani) este cea mai mică dintre cei trei copii ai Prințului Rainier de Monaco și ai lui Grace Kelly, după Prințesa Caroline (63 de ani) și Prințul Albert (62 de ani), moștenitorul tronului.

PRINCESSE STEPHANIE DE MONACO

Prințesa Stéphanie de Monaco

 

Prințesa a avut o viață tumultoasă, probabil cauzată de moartea tragică a mamei ei, în 1982, la care a ea a fost martoră. Stephanie a supraviețuit accidentului de mașină la volanul căreia se afla Prințesa Grace, în urma căruia aceasta și-a pierdut viața.

Stéphanie a avut și o viață amoroasă presărată cu multe aventuri cu bărbați celebri, printre care Paul Belmondo, Alain Delon sau Rob Lowe. Totuși, Stéphanie s-a căsătorit cu bodyguardul ei, Daniel Ducruet, după venirea pe lume a celor doi copii ai lor – Louis, născut în 1992 și Pauline, născută în 1994. Cuplul a divorțat în 1996, iar în 1998, Stéphanie a adus-o pe lume pe Camille, dar numele tatălui fetiței a rămas secret pentru public. Totuși, conform speculațiilor, se pare că tatăl lui Camille este Jean Rayond Gottlieb, tot un fost bodyguard de la palatal regal monegasc. Deoarece Stéphanie și Gottlieb nu s-au căsătorit, Camille nu poate face parte din succesiunea la tron.

 

Foto: Hepta

 

Related Posts

7 bestsellere internaționale care îți fac vara mai frumoasă

Destine imprevizibile, revelate progresiv și uimitor, vor transpune cititorii în universuri încărcate de tensiune și dorință, în timpuri…

6 lecturi ușoare, de plajă

Din geanta de plajă nu trebuie să lipsească, pe lângă loțiunea SPF, o carte în paginile căreia să…

Cum gestionăm greutatea în vacanță? Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates oferă sfaturi pentru mese echilibrate și activități benefice

Vacanța este un momentul perfect pentru relaxare și distracție, dar majoritatea oamenilor își exprimă adesea îngrijorarea cu privire…

Vedete prezente la nunta anului, din India

O mulțime vedete au fost invitate la nunta anului, dacă nu a secolului, din India, dintre Anant Ambani…

Gazpacho de mango. Rețetă recomandată de Adi Hădean

Gazpacho de Mango e o variantă exotică la clasica supă rece spaniolă-Gazpacho. Dulceața și aromele tropicale se împletesc…

Sting, cu soția în vacanță. Ce țară din Europa au ales pentru această vară

Sting și Trudie au una dintre cele mai longevive căsnicii din showbiz. Trudie Styler este căsătorită cu celebrul…

Cum arată „dieta” ta financiară? Faci excese sau te uiți atent la Gogoașa de Cheltuieli? 

„Ei bine… eu cred că nici nu-ți dai seama cât de mulți bani cheltuiești pe cafea și pe…

Charlize Theron își deschide studio de dans

Charlize Theron (48 de ani) a făcut recent un anunț surprinzător, după ce, timp de câteva săptămâni, a…

Christina Applegate, actrița care suferă de scleroză multiplă, își scrie memoriile

Christina Applegate, 52 de ani, actrița cunoscută mai ales datorită serialului Familia Bundy, în care a interpretat rolul…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca in fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările importante. Iată ce ne-a atrat atenția!…