Monica Cismaru ∙ May 8, 2023 ∙ 2 min read

Anul acesta îi vine rândul lui Michael Douglas (78 de ani) să primească premiul onorific Palme d’Or la ediția din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc între 16 și 27 mai.

Cea de-a 76-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Cannes va începe cu decernarea premiului onorific lui Michael Douglas, dupa ce anul trecut, distincția i-a fost acordată lui Forest Whitaker. Premiul de onoare celebrează astfel cariera sa artistică bogată, dar și implicarea sa în industria filmului.

michael douglas

”Revenirea la Cannes este mereu ca o gură de aer proaspăt. Acesta este un loc care a primit mereu cu brațele deschise artiștii îndrăzneți și poveștile interesante”, spunea actorul american, care adaugă: ”După 50 de ani de carieră, mă simt onorat să revin pe Croazetă în deschiderea festivalului și să vorbesc limbajul nostru comun, acela a filmului”, spune Michael Douglas.

Cu ocazia premiului onorific, în cadrul festivalului va rula în premieră și documentarul ”Michael Douglas, the Prodigal Son”, realizat de Amine Mesta, despre traiectoria actorului în industria filmului, la care a contribuit și tatăl lui, nu mai puțin celebrul Kirk Douglas, decedat în 2020.

michael douglas
Kirk Douglas și Michael Douglas

Anul acesta, președintele juriului Festivalului de la Cannes este regizorul suedez Ruben Östlund, dublu laureat al Palme d’Or – în 2017, pentru The Square și în 2022, pentru Triangle of Sadness.

Trofeul Palme d’Or este realizat de Casa Chopard și este singurul trofeu acordat in industria de cinema făcut din aur de proveniență etică. Anul acesta, pentru prima dată, placa pe care e așezat trofeul va fi realizată din quarț roz, piatra care înlocuiește cristalul, folosit până acum. De asemenea, anul acesta, frunza de palmier, trofeul festivalului, va fi batută în 100 de diamante.

În istoria sa de 74 de ani, doar două femei au primit trofeul Palme d’Or – Jane Campion, pentru filmul ”Pianul”, din 1993, și Julia Ducournau, pentru filmul ”Titane” (2021).

Foto: Hepta

Related Posts

Gisele Bündchen, ghinion în dragoste, noroc în carieră

Supermodelul brazilian, Gisele Bündchen apare într-o nouă campanie Balmain. În vârstă de 43 de ani, Gisele este imagine…

Vara asta ADDA simte valuri de iubire. Cum sună noua ei piesă

Fie că ai fredonat  „Îți arăt că pot”, „Nu plânge, Ana”, „Lupii”, „Arde” sau „De dorul tău” –…

NOSTALGIA anunță parteneriatul cu eSolutions și lansează aplicația oficială a festivalului

NOSTALGIA, festivalul care celebrează viața și distracția pentru toate generațiile, anunță parteneriatul cu eSolutions, companie digitală premium în…

„Fă bani! Câștigă! Fii numărul 1 în lume!”. „Atât de simplu!”

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au venit pentru prima dată în România fiind invitați să…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…