Monica Cismaru ∙ May 9, 2022 ∙ 3 min read
Margot Robbie interpretează unul dintre cele mai complexe roluri din cariera ei actoricească- ea trebuie să-i dea viață păpușii Barbie, în filmul omonim regizat de Greta Gerwig.

Celebra papușă Barbie capătă viață în filmul omonim creat de Greta Gerwig. Actrița aleasă s-o întruchipeze pe păpușa creată de brandul Mattel este australianca Margot Robbie.

Intriga filmului Barbie este una cel puțin neobișnuită: prezintă povestea unei păpuși care trăiește în Barbieland, loc pe care este forțată să-l părăsească din cauza unor așa-zise imperfecțiuni.

margot robbie barbie

Astfel, Barbie pornește într-o aventură în lumea reală, în care descoperă pe parcurs că perfecțiunea ține doar de interior și nu de exterior. Intriga pare plină de clișee, dar trebuie avut în vedere faptul că filmul este scris și regizat de feminista Greta Gerwig (Lady Bird, Little Women), ajutată de partenerul ei, Noah Baumbach (Marriage Story).

Filmul va fi lansat în iulie 2023. Alături de Robbie, în rolul partenerului lui Barbie, Ken, apare Ryan Gosling.

Margot Robbie a vorbit pe larg despre rolul Barbie, despre care spune că vine cu o mare încărcătură și cu conexiuni nostalgice. ”Sunt încântată să atac acest rol. Când aud Barbie, oamenii cred că știu deja la ce să se aștepte, apoi aud că filmul este regizat de Greta Gerwig și se mai gândesc…”, spune Margot Robbie într-un interviu acordat Vogue. Nu mai e niciun secret că lipsa de diversitate a brandului de păpuși a creat numeroase controverse de-a lungul timpului – iar acesta este unul dintre lucrurile care vor fi abordate de regizoare în filmul său.

Margot Robbie a preluat rolul de la o altă actriță cunoscută, Amy Schumer, care a renunțat la proiect din cauza unor neconcordanțe de viziune cu producătorii. ”Nu au vrut să procedeze după cum am vrut eu și doar așa aș fi făcut acest film”, a declarat Amy Schumer, care a adaugat că, atunci când a încercat să-i ofere păpușii Barbie veleități de inventator în film, i s-a spus că aceasta va fi inventatoarea pantofilor cu toc realizați din jeleu. Apoi i s-a oferit cadou o pereche de pantofi cu toc Manolo Blahnik pentru a sărbători distribuirea ei în rol, lucru ce a nemulțumit-o pe Schumer, care a renunțat la partitură.

Barbie este doar una dintre păpușile iconice create de compania Mattel care vor avea parte de o ecranizare cinematografică la Hollywood. Lily Collins, starul din Emily In Paris, va intra în rolul păpușii Polly Pocket, foarte populară în anii ’90. Filmul va fi regizat de vedeta din serialul Girls, Lena Dunham.

polly pocket
Polly Pocket și Lily Collins

”Sunt foarte bucuroasă că am ocazia să readuc la viață povestea unei păpuși emblematice și să creez filme inteligente pentru tinerele de azi, care să le vorbească fără condescendență”, a spus Lena Dunham. ”Când eram mică, eram obsedată de păpușile Polly Pockets, e un vis devenit realitate să anunț că voi face parte din acest film! De-abia aștept să încep acest proiect pastelat!”, a declarat Lily Collins.

Foto: Hepta

Related Posts

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii va avea loc la Râșnov, între 21-23 iunie

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, va avea…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Care este fructul care ne îmbunătățește sănătatea mintală în doar câteva zile

Cercetările recente dezvăluie faptul că există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea mintală. Potrivit unui studiu publicat…

Experiențe unice în Alpii Italieni, la Courmayeur, alături de noul OPPO Reno11 F 5G

OPPO lansează Reno11 F 5G – un smartphone cu anduranță ridicată, cu ecran fără ramă și cameră triplă…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…