Andreea Leta ∙ January 12, 2022 ∙ 3 min read

Barbie x Balmain este una dintre primele colaborări spectaculoase ale anului. Iată ce pot face împreuna unul dintre cele mai celebre branduri franțuzești alături de legendara păpușă americană?

Anul debutează cu o colaborare inedită, între celebrul brand de păpuși Barbie și Balmain, una dintre cele mai apreciate case de modă la scară mondială. Proiectul va consta într-o linie ready-to-wear, o linie de accesorie și o serie de NFT-uri. Cu această ocazie, Barbie trece în lumea digitală într-una dintre cele mai glam maniere văzute până acum. 

Prezentarea NFT este prima căreia Barbie îi cedează semnătura, marcând un moment istoric în decursul brandului, conform lui Richard Dickson, COO Mattel. Acesta mizează pe tehnologie pentru a păstra brandul relevant, inovator și la fel de puternic ca până acum. Colaborarea se discută și se construiește de doi ani, de când Balmain a lansat prima prezentare cu modele digitale. 

Colaborarea Barbie x Balmain vine pe un fundal multicultural, astfel că modelele nu vor fi reprezentate de clasica păpușă cu trăsăturile frumuseții caucaziene, ci vor apărea diverse chipuri și situații. Nici ceea ce ține de sex nu va mai fi perfect limitat, ci vom vedea o fluiditate ce va susține colecția 100% unisex, creată de Olivier Rousteing, directorul de creație Balmain. 

Detaliile colecției vor fi incredibile, întrucât modelele vor purta exclusiv creații Balmain Haute Couture. Piesele miniaturale pentru Barbie pot fi câștigate prin NFT. Hainele și accesoriile în mărime naturală vor fi disponibile în shopurile Balmain și Mattel din întreaga lume începând cu 13 ianuarie. Colecția include aproximativ 50 de piese ce combină perfect liniile-semnătură ale casei franțuzești cu stilul american legendar al păpușii Barbie. Piese precum gențile emblematice Balmain, hanorace sau tricouri vor fi ilustrate de diverse nuanțe de roz specifice Barbie. 

De-a lungul timpului, Oscar de la Renta (primul designer care a creat ținute pentru Barbie în anii ’40), Karl Lagerfeld sau Jeremy Scott și-au etalat măiestria și prin creații dedicate uneia dintre cele celebre mai figuri feminine ale tuturor timpurilor. Cine nu a auzit sau nu a văzut o păpușă Barbie măcar o dată!?

Lancement d’une nouvelle collection Balmain en association avec Barbie Balmain and Barbie have partnered up on a multifaceted collection spanning physical fashion and NFTs. Building upon the new French style emulating the luxury giant’s recent capsules, the ready-to-wear collection with accessories encompasses over 50 pieces in a multicultural and inclusive campaign.

Related Posts

Alexia Eram, fun & fashion cu HUAWEI WATCH FIT 3 și seria HUAWEI Pura 70

Pentru că A List este mereu în pas cu tehnologia nouă, Alexia Eram a răspuns invitației de a…

David Beckham, parteneriat cu BOSS

David Beckham a semnat un acord de parteneriat prin care va fi responsabil de designul mărcii BOSS și…

Converse Cruise: Egde of Style

Pentru că nu putem vorbi despre tendințele retro fără ele, cele mai cool modele de sneakers Converse sunt…

Romanian Design Week 2024 prezintă „SynergyX”, experienţa multisenzorială creată de IQOS şi Adrian Damian

Între 24 mai și 2 iunie, se defăşoară a douăsprezecea ediţie a Romanian Design Week, cel mai complex…

Alist Designers boutique: Monq, brandul dedicat femeii moderne și spiritului ei autentic

În bine cunoscutul spațiu de la parterul București Mall Vitan, luna aceasta este un brand care a readus…

Designeri sub lupă: Iutta, între artă, tradiție și inovație 

Iutta, brandul de genți pe care l-am avut alături de noi în luna aprilie, la Alist Designers boutique,…

PUMA ne-a purtat pe meleaguri siciliene, în cadrul evenimentului A List Magazine X Nostalgia

PUMA ne-a purtat pe meleagurile siciliene și anul acesta cu noua colecție PUMA Palermo lansată la nivel global…

C&A: The Summer of 2024

Noua colecție C&A trimite direct la eleganța clasică prin piesele care completează orice garderobă cu aerul sofisticat al…

Se întorc fashion show-urile Victoria’s Secret

Extravagantele show-uri Victoria’s Secret revin pe catwalk, din toamnă. Gigantul american de lenjerie intimă Victoria’s Secret a anunțat…

Romanian Creative Week: Designeri vestimentari și highlights din lumea modei

A început cel mai mare eveniment de cultură de la noi și suntem nerăbdători să ajungem și anul…