Andreea Leta ∙ January 12, 2022 ∙ 3 min read

Barbie x Balmain este una dintre primele colaborări spectaculoase ale anului. Iată ce pot face împreuna unul dintre cele mai celebre branduri franțuzești alături de legendara păpușă americană?

Anul debutează cu o colaborare inedită, între celebrul brand de păpuși Barbie și Balmain, una dintre cele mai apreciate case de modă la scară mondială. Proiectul va consta într-o linie ready-to-wear, o linie de accesorie și o serie de NFT-uri. Cu această ocazie, Barbie trece în lumea digitală într-una dintre cele mai glam maniere văzute până acum. 

Prezentarea NFT este prima căreia Barbie îi cedează semnătura, marcând un moment istoric în decursul brandului, conform lui Richard Dickson, COO Mattel. Acesta mizează pe tehnologie pentru a păstra brandul relevant, inovator și la fel de puternic ca până acum. Colaborarea se discută și se construiește de doi ani, de când Balmain a lansat prima prezentare cu modele digitale. 

Colaborarea Barbie x Balmain vine pe un fundal multicultural, astfel că modelele nu vor fi reprezentate de clasica păpușă cu trăsăturile frumuseții caucaziene, ci vor apărea diverse chipuri și situații. Nici ceea ce ține de sex nu va mai fi perfect limitat, ci vom vedea o fluiditate ce va susține colecția 100% unisex, creată de Olivier Rousteing, directorul de creație Balmain. 

Detaliile colecției vor fi incredibile, întrucât modelele vor purta exclusiv creații Balmain Haute Couture. Piesele miniaturale pentru Barbie pot fi câștigate prin NFT. Hainele și accesoriile în mărime naturală vor fi disponibile în shopurile Balmain și Mattel din întreaga lume începând cu 13 ianuarie. Colecția include aproximativ 50 de piese ce combină perfect liniile-semnătură ale casei franțuzești cu stilul american legendar al păpușii Barbie. Piese precum gențile emblematice Balmain, hanorace sau tricouri vor fi ilustrate de diverse nuanțe de roz specifice Barbie. 

De-a lungul timpului, Oscar de la Renta (primul designer care a creat ținute pentru Barbie în anii ’40), Karl Lagerfeld sau Jeremy Scott și-au etalat măiestria și prin creații dedicate uneia dintre cele celebre mai figuri feminine ale tuturor timpurilor. Cine nu a auzit sau nu a văzut o păpușă Barbie măcar o dată!?

Lancement d’une nouvelle collection Balmain en association avec Barbie Balmain and Barbie have partnered up on a multifaceted collection spanning physical fashion and NFTs. Building upon the new French style emulating the luxury giant’s recent capsules, the ready-to-wear collection with accessories encompasses over 50 pieces in a multicultural and inclusive campaign.

Related Posts

Chanel aniversează 90 de ani de creație de bijuterii prin lansarea cărții– Chanel Haute Joaillerie

Casa de modă Chanel lansează un volum în cinstea aniversării a 90 de ani de cand Coco Chanel…

Recreează lookul momentului cu piese de la designeri români

Serialul Wednesday care poartă semnătura magnificului Tim Burton, a devenit un fenomen încă de dinainte să fie difuzat…

Style inspiration of the week: Emily Ratajkowski și mixul de registre

Pentru că sezonul rece și-a intrat cu adevărat în rol și temperaturile au scăzut considerabil, cuvintele momentului în…

Jachetele momentului: Blana artificială, opțiunea principală a marilor case 

Marile case de modă optează și anul acesta pentru înlocuirea hainelor din blană naturală cu piese stylish din…

Petrece sărbătorile de iarnă împreună cu Marks&Spencer

Sărbători de iarnă pufoase, colorate, aromate și… neapărat stilate! Sărbătorile de iarnă au mai mult farmec în haine…

Style icon: Sydney Sweeney, actrița votată femeia anului

Aleasă de mai multe publicații internaționale drept unul dintre starurile de top ale tinerei generații, Sydney Sweeney, pe…

Campaniile controversate, anulate de critica din social media sau…?

La începutul acestei săptămâni, Balenciaga a lansat una dintre cele mai controversate campanii create vreodată în lumea modei,…

Alessandro Michele pleacă de la Gucci după 7 ani

Vestea zilei în lumea modei vine prin cofirmarea unui zvon care făcea înconjurul rețelelor de socializare în ultimele…

Love the future again: în premieră, colecția C&A primăvară/vară 2023

Culori intense și tonuri de bej, materiale naturale, croieli interesante și un vibe de bună dispoziție, cu un…

Pantofii de Cenușăreasă există și sunt creați de Disney

Basmele devin realitate. Cel puțin în sfera de fashion, deoarece pantofii Cenușăresei capătă contur și în realitate și…