Andreea Leta ∙ January 12, 2022 ∙ 3 min read

Barbie x Balmain este una dintre primele colaborări spectaculoase ale anului. Iată ce pot face împreuna unul dintre cele mai celebre branduri franțuzești alături de legendara păpușă americană?

Anul debutează cu o colaborare inedită, între celebrul brand de păpuși Barbie și Balmain, una dintre cele mai apreciate case de modă la scară mondială. Proiectul va consta într-o linie ready-to-wear, o linie de accesorie și o serie de NFT-uri. Cu această ocazie, Barbie trece în lumea digitală într-una dintre cele mai glam maniere văzute până acum. 

Prezentarea NFT este prima căreia Barbie îi cedează semnătura, marcând un moment istoric în decursul brandului, conform lui Richard Dickson, COO Mattel. Acesta mizează pe tehnologie pentru a păstra brandul relevant, inovator și la fel de puternic ca până acum. Colaborarea se discută și se construiește de doi ani, de când Balmain a lansat prima prezentare cu modele digitale. 

Colaborarea Barbie x Balmain vine pe un fundal multicultural, astfel că modelele nu vor fi reprezentate de clasica păpușă cu trăsăturile frumuseții caucaziene, ci vor apărea diverse chipuri și situații. Nici ceea ce ține de sex nu va mai fi perfect limitat, ci vom vedea o fluiditate ce va susține colecția 100% unisex, creată de Olivier Rousteing, directorul de creație Balmain. 

Detaliile colecției vor fi incredibile, întrucât modelele vor purta exclusiv creații Balmain Haute Couture. Piesele miniaturale pentru Barbie pot fi câștigate prin NFT. Hainele și accesoriile în mărime naturală vor fi disponibile în shopurile Balmain și Mattel din întreaga lume începând cu 13 ianuarie. Colecția include aproximativ 50 de piese ce combină perfect liniile-semnătură ale casei franțuzești cu stilul american legendar al păpușii Barbie. Piese precum gențile emblematice Balmain, hanorace sau tricouri vor fi ilustrate de diverse nuanțe de roz specifice Barbie. 

De-a lungul timpului, Oscar de la Renta (primul designer care a creat ținute pentru Barbie în anii ’40), Karl Lagerfeld sau Jeremy Scott și-au etalat măiestria și prin creații dedicate uneia dintre cele celebre mai figuri feminine ale tuturor timpurilor. Cine nu a auzit sau nu a văzut o păpușă Barbie măcar o dată!?

Lancement d’une nouvelle collection Balmain en association avec Barbie Balmain and Barbie have partnered up on a multifaceted collection spanning physical fashion and NFTs. Building upon the new French style emulating the luxury giant’s recent capsules, the ready-to-wear collection with accessories encompasses over 50 pieces in a multicultural and inclusive campaign.

Related Posts

Izabela Măndoiu și Monarh Design, la Alist Designers Boutique

Izabela Măndoiu și Monarh Design sunt cele două branduri pe care le găsiți luna aceasta la Alist Designers…

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…