Ești un fan al suspansului și al poveștilor înfricoșătoare? Îți dorești să îți testezi limitele și să vezi cât de mult reziști la un film sau serial horror? Ei bine, atunci selecția de mai jos este exact ce căutai, mai ales că octombrie, luna Halloweenului, este una foarte generoasă la capitolul producțiilor de groază. 

Indiferent că sărbătorești la cinema sau acasă, următoarele titluri au un numitor comun foarte important: oricât de curajos ai fi, ele chiar te vor băga în sperieți! 

A Classic Horror Story – Disponibil acum pe Netflix

Ca în fiecare an, Netflix se ocupă temeinic de pregătirea maratonului de Halloween, iar primul titlu pe care ți-l recomandăm este A Classic Horror Story, în regia lui Roberto De Feo și a lui Paolo Strippoli. În această poveste de groază plină de tensiune și scene înfiorătoare, acțiunea are loc în sudul Italiei, unde călătorii dintr-un autobuz devin victimele unor crime ritualice.

Bram Stoker’s Dracula – Disponibil acum pe Netflix

Un clasic al genului horror și un hit al anilor ’90, regizat de Francis Ford Coppola, filmul îl are în prim-plan pe Contele Dracula (interpretat de Gary Oldman), care pleacă la Londra în căutarea unei femei care seamănă cu răposata lui soție. Dr. Van Helsing (Anthony Hopkins), vânător de vampiri, este pe urmele lui, încercând să-i saboteze planul.

Bloodride – Disponibil acum pe Netflix

Un serial norvegian care îmbină comedia neagră, groaza și misterele, Bloodride este o călătorie în necunoscut, în care participanții nu au nici cea mai vagă idee unde vor ajunge. Fiecare episod cuprinde o poveste de sine stătătoare cu propriile personaje și propriul univers imprevizibil. Singurul lucru pe care acestea îl au în comun este prologul, în care apare un autobuz misterios care se deplasează într-un peisaj dezolant. Pasagerii care coboară sunt diferitele personaje care pătrund astfel în fiecare episod.

Cargo – Disponibil acum pe Netflix

Un film horror care îți va stârni emoții puternice, mai ales prin prisma subiectului, Cargo este povestea unui tată rămas izolat într-o zonă rurală a Australiei după o pandemie violentă. Martin Freeman joacă rolul lui Andy, un bărbat infectat, care caută cu disperare un nou cămin pentru fetița sa și metode prin care să o protejeze împotriva transformărilor prin care trece el.

Marianne – Disponibil acum pe Netflix

Ți-era dor de un serial francez? Avem propunerea perfectă pentru tine: Marianne, care o are în prim-plan pe Emma (Victoire Du Bois), o creatoare de romane horror. Atunci când vrea să ia o pauză de la scris, tânăra descoperă că demonul din cartea sa există și în viața reală. Acest spirit malefic pe nume Marianne o atrage acasă și insistă ca ea să continue să scrie sau, în caz contrar, să suporte consecințele.

Doctor Sleep – Disponibil pe HBO GO

În regia lui Mike Flanagan, filmul continuă povestea lui Danny Torrance, fiul celebrului Jack Torrance, la 40 de ani după șederea lui înfricoșătoare în hotelul izolat din The Shining. Marcat în continuare de trauma prin care a trecut când era mic, Dan a încercat să-și găsească liniștea. Dar totul e dat peste cap când o întâlnește pe Abra (Kyliegh Curran), o adolescentă sigură pe propriul ei dar extrasenzorial, cunoscut ca „strălucirea”. Abra recunoaște instinctiv că Dan îi împărtășește puterile și îi cere disperată ajutorul împotriva nemiloasei Rose the Hat (Rebecca Ferguson) și a urmăritorilor ei, the True Knot, care se hrănesc din lumina inocenților în căutarea nemuririi. Formând o alianță neașteptată, Dan și Abra se implică într-o luptă pe viață și pe moarte cu Rose.

Halloween Kills – Disponibil 22 octombrie la cinema

Dacă ai văzut celebra serie horror Halloeween, trebuie să vezi și acest nou film, în care da,  înfricoșătorul Michael Myers revine pe marile ecrane. Acesta se întoarce în viața lui Laurie (Jamie Lee Curtis), care încearcă încă o dată să îi țină piept. 

Antlers – Disponibil din 29 octombrie

Un alt titlu horror numai bun de văzut în prag de Halloween, acțiunea din Antlers ne conduce într-un orășel izolat din Oregon, unde o profesoară și fratele ei, șeriful din zonă, devin foarte apropiați de un copil care ascunde un secret terifiant. 

Foto: outnow.ch

Related Posts