Monica Cismaru ∙ February 16, 2023 ∙ 4 min read

Raquel Welch, una dintre actrițele generatiei de aur de la Hollywood, s-a stins la vârsta de 82 de ani, la Los Angeles, după o scurtă perioadă de suferință.

Raquel Welch, născută Tejeda, a fost un sex-simbol al cinematografiei în anii ‘60, iar rolurile ei de supereroină sexy rămân de referință.

Actrița născută în 1940 în Chicago, Illinois, și crescută în California, a câștigat un Glob de Aur în 1966 pentru rolul ei din Cei trei muschetari. Cariera ei în industria de divertisment a început după ce a câștigat mai multe concursuri de frumusețe și după ce a devenit prezentatoare meteo la un post de televiziune local.

raquel welch

După o scurtă perioadă petrecută în Dallas, timp în care a lucrat ca model pentru un magazin de haine și ca și chelneriță, viitoarea mare actriță s-a mutat în California; pe atunci, era deja divorțată și avea doi copii.

În 1964, i-a surâs norocul și a obținut roluri minore în filmele A House Is Not A Home și în musicalul Roustabout, în care a jucat alături de Elvis Presley.

Doi ani mai târziu, s-a afirmat cu adevărat în SF-ul Fantastic Voyage și ăn fantezia One Million Years B.C. În cel din urmă, Raquel Welch n-a avut decât câteva replici, dar apariția ei sexy, într-o costumație sumară, i-a adus statutul de sex-simbol.

În ciuda sex-appealului și a adorației publicului, actrița a declarat că s-a simțit mereu inconfortabil cu imaginea ei de bombă sexy și a spus că nu s-a născut să devină un sex-simbol și că nu stă în firea ei un astfel de spectru.

Raquel Welch, alături de soțul ei, Patrick Curtis

Actrița a explicat pe larg sentimentele ei față de statutul ei de sex-simbol în aurobiografia ei, intitulată sugestiv Raquel: Beyond the Cleavage (Raquel: Dincolo de decolteu), în care a povestit pe larg despre copilăria ei și despre începuturie carierei ei artistice la Hollywood, în timp ce era o mamă singură.

Raquel Welch a avut o carieră artistică ce s-a întins pe parcursul a peste 50 de ani, timp în care a apărut în peste 30 de filme și 50 de seriale tv, printre care: Lady in Cement, Myra Breckenridge sau Right to Die.

Raquel Welch s-a căsătorit în 1959 cu iubitul ei din liceu, James Welch, tatăl copiilor ei – Damon Welch (n. 1959) și Latanne “Tahnee” Welch (n. 1961). Raquel și James s-au separat în 1962 și au divorțat în 1964.

raquel welch
Raquel Welch, în 1985

Actrița și-a lansat și o colecție de peruci, de bijuterii, de produse de skincare și de machiaj.

În 1967, s-a căsătorit cu producătorul de film Patrick Curtis, de care a divorțat în 1972.

În 1980, s-a căsătorit cu producătorul André Weinfeld, de care a divorțat în 1990. Nouă ani mai târziu, Raquel Welch se mărita cu omul de afaceri Richard Palmer, dar relația lor n-a durat decât până în 2003, iar după acest moemnt, vedeta a spus că n-o să se mai căsătorească niciodată.

raquel welch playboy

În 1979 a pozat pentru Playboy, dar imaginile n-o înfățișau nud. Hugh Heffner a spus la un moment dat că Raquel Welch este una dintre ultimele sex-simboluri dintr-o eră a Hollywood-ului în care putea fi considerată cea mai sexy femeie din lume și fără să-si dea jos hainele.

Totuși, fiica ei, Tahnee, a pozat nud pentru Playboy în noiembrie 1995.

Foto: Hepta

Related Posts

Topul capitalelor europene – Cele mai recomandate destinații de vizitat în 2024

Industria turismului s-a chinuit anul trecut să recupereze trecut pierderile înregistrate din cauza pandemei, iar 2024 e anul…

Catherine Deneuve și Chiara Mastroianni- Mama și fiica pe covorul roșu, la Cannes

Festivalul de Film de la Cannes este în plină desfășurare, iar vedetele umplu covorul roșu de la galele…

Cum a apărut Jennifer Lopez, pe covorul roșu, la premiera filmului ”Atlas”

Fiecare apariție a lui Jennifer Lopez atrage atenția publicului și a presei din întreaga lume. Nici ultima sa…

Alexandra Stan a lansat o nouă piesă: Bambola

“Bambola” este mai mult decât o simplă melodie. Este o călătorie sonoră în inima verii, cu acorduri vibrante…

Christina Aguilera, cu aproape 20 de kilograme mai slabă

Criticată pentru fluctuațiile ei în greutate, Christina Aguilera a revenit pe scenă cu aproape 20 de kilograme mai…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Și în această săptămână avem noutăți și lansări dintre cele mai interesante. HUGO BOSS, colaborare cu David Beckham…

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…