Monica Cismaru ∙ August 10, 2022 ∙ 5 min read

La 84 de ani, Jane Fonda nu dă semne că ar vrea să se retragă din lumina reflectoarelor și să ducă un trai tihnit, retras. Vedeta care a revoluționat în anii ‘80 industria de fitness și care a ajuns o legendă în domeniu încă duce un stil de viață activ și continuă să fie un model pentru femeile din întreaga lume, indiferent de vârstă.

Jane Fonda își duce pasiunea pentru sport mai departe prin lansarea unei colecții de îmbrăcăminte pentru fitness alături de H&M, intitulată H&M Move, care conține piese atrăgătoare din punct de vedere stilistic, dar în același timp funcționale și realizate din materiale inovatoare, care să facă sesiunile de mișcare mai plăcute și mai accesibile.

jane fonda h&m

”De fiecare dată când cobor din mașină, îi mulțumesc lui Dumnezeu că am coapse puternice, dar am muncit mult pentru a obține și a păstra acest lucru”, povestește Jane Fonda, care arată la fel de bine în a opta decada de viață ca și în urmă cu 40 de ani, când devenea un guru al fitnessului, iar casetele video cu exercițiile ei se vindeau în milioane de exemplare în întreaga lume.

”Tinuta de sport ajută, deoarece te separă de celalalte activități ale zilei și te face să te dedici mai mult sesiunii de mișcare”, spunea Jane Fonda în anii 80, lucru rămas valabil și astăzi, când actrița lansează linia de haine sport, care conține colanți, bustiere, pantaloni scurți, tricouri, jachete și genți de sală. Colecția semnată Jane Fonda x H&M nu e categorisită neapărat drept linie de sport, ci mai degrabă de mișcare. ”Îmi place conceptul de mișcare, nu de haine sport, deoarece nu e vorba de performanță. E vorba de a te mișca într-un fel în care să-ți păstrezi corpul sănătos și puternic. Poți să fii bătrân la 60 de ani și foarte tânăr la 85”, subliniază vedeta, care apare în campania de prezentare a liniei alături de coregraful JaQuel Knight, artistul vizionar care a realizat celebra coregrafie a piesei lui Beyonce, Single Ladies.

jane fonda h&m

”Nu contează câți ani ai, cine ești și unde te afli, trebuie să continui să te miști într-o manieră adecvată vârstei tale, e cu adevărat critic pentru a-ți menține sănătatea pe tot parcursul vieții”, adaugă actrița, care spune că mișcarea, sportul au ajutat-o nu numai să-și mențină o siluetă armonioasă și o sănătate de fier, ci și să țină departe problemele de ordin mental și emoțional.

jane fonda

”Provin dintr-o familie de oameni deprimați. Am evitat să sufăr de aceeași problemă prin exercițiile fizice. Când mă mișc, când merg, când fac exerciții, aceste emoții depresive dispar. Mișcarea și activismul sunt două antidoturi eficiente impotriva depresei, cel puțin în ceea ce mă privește.”

Pe lângă mișcare, sport, vedeta enumeră și celelalte modalități prin care își menține un tonus ridicat și un echilibru între minte și corp.

”Dorm câte nouă ore pe noapte, mănânc sănătos, dar nu sunt strictă. Am redus consumul de carne roșie și de pește, deoarece rezerva de pește începe să scadă. Mănânc multe legume, salate, alimente proaspete, am grijă ce pun pe masă. Evit să mănânc mult zahăr, dar în ultimul timp am cam exagerat. Am fost în Italia timp de două luni și jumătate pentru filmarile sequel-ului Book Club și am mâncat înghețată și paste în fiecare zi. Dar nu m-am îngrășat. Mă trezeam la șase dimineața, înainte să vină căldura, și mergeam pe jos câte o oră, o oră și jumătate, chiar și câte două ore când aveam timp. Merg mult pe jos și asta mă ajută. Nu mi-am dat seama când eram tânără cât de important e să-ți mentii un corp puternic, pentru că la tinerețe toate sunt în regulă, toate funcționează cum trebuie, tinerii le iau de-a gata. Pe măsură ce îmbătrânești, îți dai seama cât de important e să fii sănătos și puternic. Nu-mi fac multe tratamente faciale, nu cheltuiesc sume astronomice pe creme și pe alte cosmetice, dar mă hidratez, dorm, mă mișc, mă feresc de soare și am prieteni buni care mă fac să râd. Râsul face minuni”, conchide Jane Fonda într-un interviu acordat Vogue.

Foto: Hepta, H&M

Related Posts

Andreea Esca și Dana Păun, în croaziera Goop-Celebrity Beyond, a 7-a zi

Jurnal de bord: Workshop de astrologie, cu Dr. Jennifer Freed Ora de bucătărie, cu rețete columbiene Distracție la…

Ce filme și seriale noi vedem în octombrie la TV și pe platformele de streaming

Seriale noi pentru pasionații de magie, thrillere care te vor ține cu sufletul la gură și zeci de…

Andreea Esca, în croaziera Goop-Celebrity Beyond: Meet and greet Gwyneth Paltrow 

Jurnal de bord: ziua a 6-a din croaziera Goop-Celebrity Beyond A venit și ziua mult așteptatei întâlniri cu…

Pleasing, Harry Styles și Marco Ribeiro, la Săptămâna Modei de la Paris

Pleasing, brandul de frumusețe creat de Harry Styles, a lansat primele produse de machiaj, în colaborare cu designerul…

Comedia TeamBuilding este oficial în cinema și deja sparge recorduri

Luni, 26 septembrie, megaplexul Cinema City din AFI Cotroceni a devenit neîncăpător pentru cea mai mare avanpremieră de…

Celebrul rapper Coolio a murit la vârsta de 59 de ani

Cine n-a dansat vreodata la o petrecere pe muzica lui Coolio? Celebrul rapper american, pe numele real Artis…

Story of a Home: În vizită la Alina Vîlcu (VIDEO)

A-Listers, astăzi am ales să facem o vizită Story of a Home by Storia.ro, în casa Alinei Vîlcu. Alina…

Bogații din Social Media și Bunny, câinele de 1 milion de dolari

Socia Media ne-a adus în atenție creatorii de conținut din întreaga lume și i-a transformat în celebritățile momentului,…

Gustă noua MILKA mai tandră ca oricând

Noua MILKA este aici. De peste 120 de ani, ne reamintește că tandrețea există pentru a fi împărtășită…

Astra Film Festival 2022, teleportare în viitor cu filme imersive și proiecții Full DOM

S-au pus în vânzare biletele pentru toate evenimentele festivalului. Astra Film Festival aduce din nou cinematograful tip Dom…