Monica Cismaru ∙ October 19, 2023 ∙ 4 min read

Isabella Rossellini este actriță, model, regizoare și lista nu se oprește aici. La 71 de ani, vedeta de origine suedezo-italiană își expune viziunea asupra frumuseții și a felului în care este percepută acum, după o carieră îndelungată derulată în fața aparatului de fotografiat sau a camerei de filmat.

Isabella Rossellini se poate lăuda cu 38 de apariții pe coperta publicației Vogue, cea mai recentă fiind pe ediția italiană a revistei, unde își promovează cel mai nou film în care joacă, La Chimera, o dramă-fantezie regizată de Alice Alice Rohrwacher. Filmul, care a avut premiera la Cannes anul acesta, are acțiunea plasată în anii 80 și prezintă povestea unui arheolog care se înhăitează cu niște jefuitori de morminte – cunoscuți ca tombarola- care caută comori acunse în morminte antice pentru a le vinde pe piața neagră. Producția italiană urmează să fie lansată în luna noiembrie.

În prezent, Isabella Rossellini locuiește lângă New York, unde a dezvoltat și o fermă organică în care cultivă legume și produce miere.

”Curiozitatea reprezintă motorul, dar râsul e combustibilul meu”, se descrie Isabella Rossellini, fiica a două mari vedete – a actriței suedeză Ingrid Bergman și a regizorului italian Roberto Rosselini.

Isabella Rossellini

”M-am temut dintotdeauna de comparațiile cu mama”, spune vedeta,  care, în tinerețe, s-a înrolat inițial la o școală de modă, ca să nu riște să calce pe urmele celebrilor ei părinți. Însă viața a avut alte planuri pentru frumoasa Isabella, carea  ieșit imediat în evidență și a primit oferte de a lucra în televiziune.
Dupa startul unei cariere de succes într show-ul de divertisment L’altra Domenica, Isabella Rossellini a fost remarcată și curtată de fotograful de modă Bruce Weber, care i-a propus să realizeze un shooting pentru Vogue Italia. Fotografiile au ajuns mai târziu la Richard Avedon, un alt mare fotograf de modă, iar în 1982 Isabella avea deja patru apariții pe coperțile Vogue America, dintre care trei consecutive, ceva ce nu se mai întâmplase până atunci, fapt ce i-a adus și un contract cu Lancôme. ”Am intrat în modă pe ușa din față. Aveam 27 de ani, eram deja bătrână pentru acea lume, dar arătam mult mai tânără”.

Richard Avedon îmi spunea: ”Modelul este ca o actriță de film mut. Nu are replici de spus, dar trebuie să exprime emoție. Eu fotografiez emoții, nu nasul tău frumos! Să nu uiți că nu există frumusețe fără emoție. Așa am înțeles cum funcționează profesia de model. Apoi tot el m-a încurajat să devin actriță. ”Ești deja o actriță de film mut. Acum nu mai trebuie decât să vorbești”, rememorează vedeta.

Isabella Rossellini

Despre cea mai recentă apariție de-ale ei pe o copertă a unei publicații de modă internaționale, la 71 de ani, Isabella Rossellini are de spus doar atât:

”Caut mereu o dimensiune rafinată și elegantă, asta cer și de la campaniile de modă și de beauty. Găsesc foarte greșit faptul de a încerca să par mai tânără decât vârsta pe care o am și, oricum, e o luptă pierdută. Am cerut Vogue Italia să nu retușeze pozele și să-mi lase ridurile la vedere și au acceptat. Noua generație caută definiții mai moderne și mai inteligente ale frumuseții. Sunt curioasă să văd reacția publicului. Unele vor fi pozitive, altele- negative, probabil. Nici nu pot să descriu emoțiile pe care le-am simțit în urmă cu zece ani, când directoarea unui brand de beauty foarte cunoscut m-a rugat să revin într-o reclamă Lancôme. Fusesem scoasă la pensie la 40 de ani, după mai mult de 14 ani de muncă, deoarece devenisem prea bătrână pentru a mai lucra în beauty. Cât de norocoasă sunt să trăiesc până la vârsta asta, pentru a fi martora acestei evoluții sociale minunate în ceea ce privește felul în care sunt privite femeile”, mai spune Isabella Rossellini.

Foto: Hepta

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…