Monica Cismaru ∙ October 19, 2023 ∙ 4 min read

Isabella Rossellini este actriță, model, regizoare și lista nu se oprește aici. La 71 de ani, vedeta de origine suedezo-italiană își expune viziunea asupra frumuseții și a felului în care este percepută acum, după o carieră îndelungată derulată în fața aparatului de fotografiat sau a camerei de filmat.

Isabella Rossellini se poate lăuda cu 38 de apariții pe coperta publicației Vogue, cea mai recentă fiind pe ediția italiană a revistei, unde își promovează cel mai nou film în care joacă, La Chimera, o dramă-fantezie regizată de Alice Alice Rohrwacher. Filmul, care a avut premiera la Cannes anul acesta, are acțiunea plasată în anii 80 și prezintă povestea unui arheolog care se înhăitează cu niște jefuitori de morminte – cunoscuți ca tombarola- care caută comori acunse în morminte antice pentru a le vinde pe piața neagră. Producția italiană urmează să fie lansată în luna noiembrie.

În prezent, Isabella Rossellini locuiește lângă New York, unde a dezvoltat și o fermă organică în care cultivă legume și produce miere.

”Curiozitatea reprezintă motorul, dar râsul e combustibilul meu”, se descrie Isabella Rossellini, fiica a două mari vedete – a actriței suedeză Ingrid Bergman și a regizorului italian Roberto Rosselini.

Isabella Rossellini

”M-am temut dintotdeauna de comparațiile cu mama”, spune vedeta,  care, în tinerețe, s-a înrolat inițial la o școală de modă, ca să nu riște să calce pe urmele celebrilor ei părinți. Însă viața a avut alte planuri pentru frumoasa Isabella, carea  ieșit imediat în evidență și a primit oferte de a lucra în televiziune.
Dupa startul unei cariere de succes într show-ul de divertisment L’altra Domenica, Isabella Rossellini a fost remarcată și curtată de fotograful de modă Bruce Weber, care i-a propus să realizeze un shooting pentru Vogue Italia. Fotografiile au ajuns mai târziu la Richard Avedon, un alt mare fotograf de modă, iar în 1982 Isabella avea deja patru apariții pe coperțile Vogue America, dintre care trei consecutive, ceva ce nu se mai întâmplase până atunci, fapt ce i-a adus și un contract cu Lancôme. ”Am intrat în modă pe ușa din față. Aveam 27 de ani, eram deja bătrână pentru acea lume, dar arătam mult mai tânără”.

Richard Avedon îmi spunea: ”Modelul este ca o actriță de film mut. Nu are replici de spus, dar trebuie să exprime emoție. Eu fotografiez emoții, nu nasul tău frumos! Să nu uiți că nu există frumusețe fără emoție. Așa am înțeles cum funcționează profesia de model. Apoi tot el m-a încurajat să devin actriță. ”Ești deja o actriță de film mut. Acum nu mai trebuie decât să vorbești”, rememorează vedeta.

Isabella Rossellini

Despre cea mai recentă apariție de-ale ei pe o copertă a unei publicații de modă internaționale, la 71 de ani, Isabella Rossellini are de spus doar atât:

”Caut mereu o dimensiune rafinată și elegantă, asta cer și de la campaniile de modă și de beauty. Găsesc foarte greșit faptul de a încerca să par mai tânără decât vârsta pe care o am și, oricum, e o luptă pierdută. Am cerut Vogue Italia să nu retușeze pozele și să-mi lase ridurile la vedere și au acceptat. Noua generație caută definiții mai moderne și mai inteligente ale frumuseții. Sunt curioasă să văd reacția publicului. Unele vor fi pozitive, altele- negative, probabil. Nici nu pot să descriu emoțiile pe care le-am simțit în urmă cu zece ani, când directoarea unui brand de beauty foarte cunoscut m-a rugat să revin într-o reclamă Lancôme. Fusesem scoasă la pensie la 40 de ani, după mai mult de 14 ani de muncă, deoarece devenisem prea bătrână pentru a mai lucra în beauty. Cât de norocoasă sunt să trăiesc până la vârsta asta, pentru a fi martora acestei evoluții sociale minunate în ceea ce privește felul în care sunt privite femeile”, mai spune Isabella Rossellini.

Foto: Hepta

Related Posts

Cine este noul iubit al Selenei Gomez?

Selena Gomez (31 de ani) a păstrat secretă relația pe care o are de șase luni cu producătorul…

Grace Couture Cakes lansează colecția de Crăciun Nordic Lights

Grace Couture Cakes deschide sezonul sărbătorilor de iarnă prin dezvăluirea colecției festive ”Nordic Lights”, inspirată de designul scandinav…

The Timeless Pirelli

Sfârșitul anului a adus cu el și lansarea iconicului calendar Pirelli, a 50-a ediție, lansare care a avut…

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretul desertului-vedetă de pe Masa de Crăciun

Ai intrat deja în febra Sărbătorilor? De la cadouri până la preparatele cu care îi surprinzi pe cei…

Taylor Swift a fost desemnată Personalitatea Anului de publicația Time

Nu e nicio surpriză în alegerea publicației Time pentru Personalitatea Anului 2023. Taylor Swift (33 de ani) primește…

De Crăciun, Stella Artois continuă să aducă prietenii și familiile împreună

Îmi amintesc cu claritate Crăciunurile copilăriei, cea mai așteptată și frumoasă perioada a anului, când găseam dimineața bradul…

Angelina Jolie revine în Maleficent, partea a treia

Angelina Jolie (48 de ani) anunță că revine în rolul ei de succes, Maleficent, partea a treia, după…

Peste 140 000 de vizitatori în weekend-ul prelungit de deschidere al “WEST SIDE CHRISTMAS MARKET”, târgul de Crăciun organizat de UNTOLD UNIVERSE

Spectacol cu focuri de artificii, zeci de mii de luminițe de Crăciun și concerte Fuego și Gașca Zurli…

Cele mai bune filme ale anului 2023

Cele mai importante publicații internaționale au realizat clasamente cu cele mai bune filme ale anului 2023. Anul care…