Monica Cismaru ∙ April 2, 2021 ∙ 4 min read

isabella rossellini casa

Isabella Rosselini (68 de ani), actriță și fost model de succes, s-a retras într-o zonă mai puțin cunoscută din Long Island, New York. Vedeta a cumpărat aici o fermă pe care a transformat-o într-o reședință spartană, dar confortabilă, și i-a păstrat aerul rustic, upgradat cu elemente stilistice specifice arhitecturii nordice. Tot aici, vedeta are și o fermă de animale și una de legume organice. 

Proprietatea Isabellei Rosselini se afla în Bellport, localitate situată în apropierea celebrei stațiuni de lux, preferata celebrităților, Hamptons. Bellport este regiunea mai puțin pretențioasă dar la fel de fermecătoare de pe coasta Atlanticului, iar actrița a intuit potențialul zonei încă din 1982, când a venit pentru prima dată aici. Pe atunci, Isabella Rosselini era cel mai bine plătit model din lume.

Isabella este fiica la actriței Ingrid Bergman și a regizorului Roberto Rosselini și a lucrat ca model, actriță, producător de filme, scriitoare, iar de câțiva ani, s-a cum s-a transformat în proprietar de fermă de lux. Inițial, actrița a venit în zonă cu gândul de a refugia aici din când în când de tumultul Manhattanului. Apoi, câteva decenii mai târziu, a descoperit ferma actuală, prezentată în paginile publicației Vogue. Vedeta vedea reședința din Bellport ca loc ocazional de petreceri și de adăpost pentru numeroasele sale animale de companie. Cu timpul, a început să se îndrăgostească din ce în ce mai mult de acest loc și a decis să înceapă transformarea ei.

isabella rossellini casa

Proprietatea constă dintr-un teren imens și mai multe clădiri, iar locuința a fost amenajată într-un fost hambar dezafectat, construit în 1850. Actrița a apelat la arhitectul Petro Cicognani pentru renovarea din temelii a clădirilor, la care s-au folosit materiale reciclate din zonă. Au păstrat stilul rustic al construcției, dar au transformat-o într -un loc confortabil, ideal de locuit.

Acum, clădirea dispune și de o piscină la interior și de o sală de sport, printre altele. Amenajările sunt realizate de un italian, dar structura este una suedeză, spune Isabella Rosselinni despre locuința sa. La parter se află un dormitor, baie, o bucătărie mică și un dining, iar deasupra se află un living imens, cu două mezanine- unde sunt amplasate o bibliotecă, dormitor și baie.

isabella rossellini casa

Apropo de livingul său imens, Rosselinni povestește cum toată lumea îi oferea la început piese de obilier, din cauză ca spațiul părea prea gol. ”Mie îmi place așa”, spune vedeta. Majoritatea mobilei este moștenire de la mama sa, la fel ca și albumele de fotografie care umplu rafturile. Piesa de rezistență este masa destinată invitaților, realizată de sora ei vitregă, Pia Lindström, și de cei doi fii ai ei.

Ingrid Bergman, mama Isabellei Rosselinii

Ingrid Bergman, mama Isabellei Rosselini

 

Isabella Rosselinni și Pietro Cicognani

Isabella Rosselinni și Pietro Cicognani

Casa este un ansamblu eclectic care documentează viața extraodinară a proprietarei ei. Aici se găsesc afișe ale filmelor răposaților ei părinți, dar și tablouri și fotografii semnate David Lynch, unul dintre foștii iubiți ai Isabellei, dar și elemente artistice ce fac parte din butaforia show-ului ei de teatru și piese specifice lumii circului.

Exteriorul casei este la fel de ofertant – Isabella Rosselinni crește în curte 150 de găini, 20 de rațe, 6 curcani, are stupi de albine, doi porci, oi și doi câini rasa Mongrel. Undeva la o distanță de câțiva kilomteri, Isabella Rosselinni a înființat o fermă organică în 2013, de care se ocupă fiica ei. De la ferma de miere și de legume se aprovizionează familiile din zonă. ”Nu mi-am imaginat niciodată ce impact o să aibă ferma asupra comunității de aici”, spune Rosselinni.

Iar planurile Isabellei Rosselinni nu e opresc aici – împreună cu același Cicognani, vedeta vrea să înființeze o pensiune de doar trei camere, cu mic dejun inclus, care să fie amenajată în același stil spartan ca și casa ei. ”Câteodată, planurile mele par puțin cam excentrice, dar nu vreau ca acestea să-mi fie încurcate de teama de ceea ce va zice lumea.”

Foto: Vogue/© Francesco Lagnese

Related Posts

Filme și seriale noi în martie pe platformele de streaming

Seriale noi, blockbustere mult așteptate, povești numai bune pentru weekendurile de binge-watching: iată noutățile lunii martie pe platformele…

Kensington Palace revine cu lămuriri despre starea lui Kate Middleton, Prințesa de Wales

Kensington Palace a revenit cu câteva rânduri prin care încearcă să liniștească publicul cu privire la starea de…

”2020” – o comedie neagra cu iz de dramă și de bucluc, din 15 martie în cinematografe

Filmul „2020” a avut avanpremiera la Paris pe 29 februarie, la  Grand Rex, cel mai mare cinematograf din…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile care ne-au atras atras atenția. PANDORA introduce perlele…

În ce serial de succes va juca Eva Longoria

Eva Longoria este cel mai nou nume care se alătură distribuției serialului Only Murders in the Building (Disney+),…

Horoscopul lunii Martie 2024

Luna martie aduce schimbări importante în viața multora dintre noi. Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare…

Tendințele momentului în materie de interioare. Nuanțele și texturile care îți transformă locuința într-o casă de vacanță chiar în inima orașului

Bucură-te de confortul propriului cămin, înconjurându-te de materiale naturale în nuanțe care să-ți aducă deplina relaxare. Întâmpină primăvara…

Cine este noul iubit multimilionar al lui Naomi Campbell

Naomi Campbell este mai fericită ca niciodată, scrie presa internațională, după o pauză în viața ei amoroasă în…

Simona Vilău, curator Art Safari: „Arta e un sport al minții. Ne lasă libere emoțiile”

Artist și curator, Simona Vilău este responsabilă primăvara aceasta cu o fascinantă punere în scenă a unei expoziții…

George și Amal Clooney dau Marea Britanie pe Franța

George (62 de ani) și Amal Clooney (46 de ani), unul dintre cele mai admirate și urmărite cupluri…