Monica Cismaru ∙ April 2, 2021 ∙ 4 min read

isabella rossellini casa

Isabella Rosselini (68 de ani), actriță și fost model de succes, s-a retras într-o zonă mai puțin cunoscută din Long Island, New York. Vedeta a cumpărat aici o fermă pe care a transformat-o într-o reședință spartană, dar confortabilă, și i-a păstrat aerul rustic, upgradat cu elemente stilistice specifice arhitecturii nordice. Tot aici, vedeta are și o fermă de animale și una de legume organice. 

Proprietatea Isabellei Rosselini se afla în Bellport, localitate situată în apropierea celebrei stațiuni de lux, preferata celebrităților, Hamptons. Bellport este regiunea mai puțin pretențioasă dar la fel de fermecătoare de pe coasta Atlanticului, iar actrița a intuit potențialul zonei încă din 1982, când a venit pentru prima dată aici. Pe atunci, Isabella Rosselini era cel mai bine plătit model din lume.

Isabella este fiica la actriței Ingrid Bergman și a regizorului Roberto Rosselini și a lucrat ca model, actriță, producător de filme, scriitoare, iar de câțiva ani, s-a cum s-a transformat în proprietar de fermă de lux. Inițial, actrița a venit în zonă cu gândul de a refugia aici din când în când de tumultul Manhattanului. Apoi, câteva decenii mai târziu, a descoperit ferma actuală, prezentată în paginile publicației Vogue. Vedeta vedea reședința din Bellport ca loc ocazional de petreceri și de adăpost pentru numeroasele sale animale de companie. Cu timpul, a început să se îndrăgostească din ce în ce mai mult de acest loc și a decis să înceapă transformarea ei.

isabella rossellini casa

Proprietatea constă dintr-un teren imens și mai multe clădiri, iar locuința a fost amenajată într-un fost hambar dezafectat, construit în 1850. Actrița a apelat la arhitectul Petro Cicognani pentru renovarea din temelii a clădirilor, la care s-au folosit materiale reciclate din zonă. Au păstrat stilul rustic al construcției, dar au transformat-o într -un loc confortabil, ideal de locuit.

Acum, clădirea dispune și de o piscină la interior și de o sală de sport, printre altele. Amenajările sunt realizate de un italian, dar structura este una suedeză, spune Isabella Rosselinni despre locuința sa. La parter se află un dormitor, baie, o bucătărie mică și un dining, iar deasupra se află un living imens, cu două mezanine- unde sunt amplasate o bibliotecă, dormitor și baie.

isabella rossellini casa

Apropo de livingul său imens, Rosselinni povestește cum toată lumea îi oferea la început piese de obilier, din cauză ca spațiul părea prea gol. ”Mie îmi place așa”, spune vedeta. Majoritatea mobilei este moștenire de la mama sa, la fel ca și albumele de fotografie care umplu rafturile. Piesa de rezistență este masa destinată invitaților, realizată de sora ei vitregă, Pia Lindström, și de cei doi fii ai ei.

Ingrid Bergman, mama Isabellei Rosselinii

Ingrid Bergman, mama Isabellei Rosselini

 

Isabella Rosselinni și Pietro Cicognani

Isabella Rosselinni și Pietro Cicognani

Casa este un ansamblu eclectic care documentează viața extraodinară a proprietarei ei. Aici se găsesc afișe ale filmelor răposaților ei părinți, dar și tablouri și fotografii semnate David Lynch, unul dintre foștii iubiți ai Isabellei, dar și elemente artistice ce fac parte din butaforia show-ului ei de teatru și piese specifice lumii circului.

Exteriorul casei este la fel de ofertant – Isabella Rosselinni crește în curte 150 de găini, 20 de rațe, 6 curcani, are stupi de albine, doi porci, oi și doi câini rasa Mongrel. Undeva la o distanță de câțiva kilomteri, Isabella Rosselinni a înființat o fermă organică în 2013, de care se ocupă fiica ei. De la ferma de miere și de legume se aprovizionează familiile din zonă. ”Nu mi-am imaginat niciodată ce impact o să aibă ferma asupra comunității de aici”, spune Rosselinni.

Iar planurile Isabellei Rosselinni nu e opresc aici – împreună cu același Cicognani, vedeta vrea să înființeze o pensiune de doar trei camere, cu mic dejun inclus, care să fie amenajată în același stil spartan ca și casa ei. ”Câteodată, planurile mele par puțin cam excentrice, dar nu vreau ca acestea să-mi fie încurcate de teama de ceea ce va zice lumea.”

Foto: Vogue/© Francesco Lagnese

Related Posts

Eva Longoria va interpreta rolul principal într-un nou serial

Eva Longoria revine într-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat Land of Women, inspirat de romanul best-seller…

5 trucuri de care ar trebui să ținem seama pentru a fi în formă

Slăbește în mod sănătos, fără dietă, urmând câteva sfaturi recomandate de specialiștii din domeniu. Pe lângă mișcare în…

All White Party – A List Magazine, magie albă!

Revenim cu noi imagini de la cea de-a doua petrecere organizată de A List Magazine la Cluj-Napoca, în…

E scris în stele, zodia A List înseamnă distracție!

V-am mai spus și se poate observa și cu ochiul liber că ne place să ne distrăm alături…

Naomi Osaka promovează noua colecție de genți Louis Vuitton

Casa de modă de lux prezintă o nouă colecție de genți Twist pentru această vară, având-o ca ambasador…

Concursul Miss Universe își schimbă regulile și devine mai permisiv

Pentru prima dată în istoria sa de 70 de ani, competiția Miss Universe își schimbă regulile și devine…

5 motive pentru care abia așteptăm să-l vedem pe Paolo Nutini la festivalul Fall in Love

Aflat la cea de-a doua ediție, festivalul Fall in Love îl aduce în premieră pe Paolo Nutini în…

Jane Fonda lansează o colecție de haine sport și își împărtășește filosofia de viață la 84 de ani

La 84 de ani, Jane Fonda nu dă semne că ar vrea să se retragă din lumina reflectoarelor…

Serena Williams se retrage din tenis. Ce planuri are campioana

După o carieră sportivă impresionantă de 25 de ani, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare de…

Tot ce trebuie să știi înainte să ajungi la Summer Well 2022

Mai sunt doar câteva zile până la Summer Well. La doar 30 de minute distanță de București, peste…