Adriana Moscu ∙ March 12, 2020 ∙ 5 min read

 

Fiică de pictor, Ruxette Drăgan a decis într-o zi să își schimbe total viața. A plecat 3 luni în sălbăticie, cu rucsacul în spate, în templele budiste din Asia, pentru a-și rezolva dilema conform căreia e mai puțin dureros să mori, decât să continui să trăiești. Încununarea acestei perioade a sădit în ea dorința de a-i ajuta pe toți cei care doresc să își depășească anumite limitări, prin coaching. Și a făcut un business din asta! 

Cum și când ai dat startul afacerii tale?

Îmi place schimbarea, iar totul s-a întâmplat în dimineața de 21 Iunie 2019, când m-am trezit la 5 dimineața, dintr-un vis în care am avut o revelație: să învăț pe cât mai multă lume cât de simplu poate fi să iei o decizie care îți poate schimba viața, bazându-mă pe experiența proprie. O decizie bazată pe realitate și pe contextul în care fiecare își trăiește rutina. Pentru că, din păcate, cei mai mulți dintre oameni nu își trăiesc viața, ci mai degrabă rutina.

Ce făceai înainte de coaching?

În anii de studenție și imediat după, m-am ocupat de tranzacții pe piața artei. Am fost reprezentantul și PR-ul tatălui meu, pictorul Cornel Drăgan, la nivel mondial. Am organizat expozițiii și m-am ocupat de crearea unei cote reale în rândul artiștilor contemporani. Odată cu mutarea mea din țara, am continuat să lucrez pe proiecte culturale prin intermediul agențiilor guvernamentale din cadrul Emiratelor Arabe Unite.

Cum ai ajuns să te specializezi în coaching?

Pasiunea pentru dezvoltarea mea personală pe baza experiențelor și informațiilor provenite din cărți și-a avut apogeul în anul 2016, când am luat decizia să plec definitiv din țară. Nu am plecat oricum, ci cu o depresie considerată “ifos” de toți cei care erau atenți observatori ai propriei mele vieți. Am avut nevoie de 3 luni sălbăticie, cu rucsacul în spate, în templele budiste din Asia, pentru a-mi rezolva dilema conform căreia e mai puțin dureros să mor decât să continui să trăiesc. Încununarea acestei perioade a sădit în mine dorința de a îi ajuta pe toți cei care doresc să își depășească anumite limitări, prin coaching.

Cum se diferențiază sesiunile tale de coaching de altele? Ce programe/pachete oferi clienților tăi?

Cum știu care este cel mai potrivit pentru ei? Îmi place să fiu dinamică în sesiunile mele private de Coaching și am o abordare mai puțin tradiționalistă în ceea ce privește interacțiunea dintre mine și client. Chiar dacă urmez șI respect cu sfințenie codul deontologic al profesiei, îmi place totuși interacțiunea și evoluția, de aceea, pot spune că sesiunile nu sunt plictisitoare și nici anoste din perspectiva clientului. Am creat cu majoritatea clienților mei o relație bazată pe respect, reciprocitate șI prietenie, și chiar dacă, spre exemplu, renunța la sesiunile de Coaching, continui să țin legătura cu ei și îmi place să le urmăresc evoluția. În momentul de față, am eliminat pachetele care facilitau accesul clienților la mini-sesiunile de “Coach în a pocket” pentru că îmi dedic tot timpul programului The MANIFESTO care se desfășoară pe platforma WhatsApp și sesiunilor private. Ai și un program pe WhatssApp. Cum funcționează el? Da, am creat The MANIFESTO, un program destinat tuturor persoanelor, femei sau bărbați, care se află într-un blocaj sau pur și simplu au uitat cum să își urmeze visurile. Se desfășoară pe platforma whatsapp, iar participanțiii primesc sesiuni de Coaching în timp real și teme cu deadline, pe care trebuie să le trimită către mine pentru a fi verificate. Are mai multe etape și task-uri prin intermediul cărora participanțiii fac o muncă asiduă cu ei. Sunt extrem de exigentă și serioasă în ceea ce privește evoluția și dorința de a participa la acest program. Nerespectarea deadline-urilor, pentru mine, înseamnă rezistența la schimbare și are ca și consecință eliminarea din program.

Cum decurge o sesiune de coaching obişnuită?

Așa cum spuneam, îmi place foarte mult să fiu dinamică în interacțiunea mea cu clienții. Identific rapid blocajele și îmi place să găsesc soluții pe măsura evoluției sesiunii, fără să am timpi morți sau momente în care clientul doar povestește fără ca eu să mă implic. Consider că această abordare este mai eficientă pentru cei care apelează la serviciile mele întrucât soluțiile problemelor lor se află în orice frază pe care o rostesc, iar rolul meu este să ii ajut să identifice modalitatea cea mai rapidă de a depăși un blocaj. Fiecare sesiune se încheie cu o rezoluție a sesiunii și o tema pentru dată viitoare.

Care este feed-back-ul primit din partea clienților?

Majoritatea clienților sunt într-o continuă evoluție și depășesc rapid situațiile pentru care caută soluții atunci când ajung la mine. Sunt încântați și revin cu bucurie la fiecare următoare sesiune, întrucât aplică tot ceea învăța alături de mine în viața lor, iar asta are un impact extrem de mare și benefic în contextul realității lor. The MANIFESTO a fost extreme de bine primit de toți participanții, iar cei care l-au parcurs până la final, au scris și niște feedback-uri care pot fi citite pe pagina de Instagram @your_dreams_manifesto.

 

Related Posts

Laura Lăzărescu, CEO la ECHO School: «Am înțeles, în sfârșit, ce înseamnă sintagma „the sky is the limit”»

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Reddysh a.k.a Irina Simion, creatoare de conținut de gaming: „Am construit o comunitate internațională foarte frumoasă datorită pasiunii mele pentru gaming.”

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Cornel Ilie (VUNK): „Vreau să adorm zâmbind”

Am putea spune că artistul este de modă veche. Nu și-a personalizat niciodată imaginea de pe ecranul telefonului…

rareș: „Piața muzicală din România este dinamică și în continuă evoluție, iar artiștii trebuie să fie flexibili‟

Are sute de mii de fani și un timbru vocal inconfundabil. Ne impresionează de fiecare dată prin modul…

Gina Pistol, prezentator MasterChef România, sezonul 9 (PRO TV): ”Mi-a lipsit adrenalina, mi-au lipsit colegii!”

Filmările pentru sezonul 9 MasterChef România au început deja la PRO TV. Formula consacrată de chefi revine la…

Secretul Bunicii, un business dulce, transmis din generație în generație

Energia, dragostea și pasiunea pentru lucrurile bine făcute sunt ingredientele  care au condus business-ul Secretul Bunicii spre succes….

„Fă bani! Câștigă! Fii numărul 1 în lume!”. Atât de simplu!

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au venit pentru prima dată în România fiind invitați să…

Lucian Broscățean o ia la întrebări pe designerul Ancuța Sarca

Lucian Broscățean (conferențiar universitar doctor și Directorul Departamentului Modă-design vestimentar în cadrul Universității de Artă și Design din…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Vlad Huidu o ia la întrebări pe soția lui, Giulia

Cum arată o discuție tête-à-tête, între doi soți? Dar între doi soți celebri, care au și participat la…