A List Magazine ∙ September 13, 2022 ∙ 5 min read

De Roxana Popescu

Cu ocazia PokerStars European Poker Tour, cel mai popular și mai bogat  turneu de poker din Europa ce a avut loc între între 8-21 August la Barcelona, am avut ocazia să descopăr cât de interesant poate fi un domeniu despre care aflasem până atunci doar din filme.

Dar acum trăiam totul pe viu, alături de mii de jucători pasionați din toate colțurile lumii. De la unul dintre acești jucători am avut ocazia să învăț regulile jocului, iar entuziasmul și dedicarea lui au devenit atât de “contagioase” încât am vrut să aflu și mai multe despre ceea ce înseamnă cariera de jucător de poker profesionist. Mason Pye, ambasador PokerStars și lider al ‘Mixed Games Movement’, o comunitate care promovează lumea jocurilor mixte, atât pentru jucătorii noi, cât şi pentru cei experimentaţi, a fost mai mult decât bucuros să împărtășească detalii din acest domeniu și cum i-a schimbat viața urmarea parcursului de jucător de poker profesionist, atât în mediul online unde își desfășoară activitatea în calitate de streamer pe Twitch, dar și prezența la turneele live. 

Cum ai început să joci poker?

Am început să joc prin intermediul unui video de pe YouTube care mi-a apărut în secțiunea de recomandări cu doi băieți care jucau poker pentru o miză de 15 milioane de dolari, o sumă extrem de mare de bani. Câștigătorul a făcut o poză la final cu teancul imens de bani și arăta foarte trist, nefericit să fi câștigat, ceea ce m-a pus pe gânduri spunându-mi că, dacă aș fi fost eu în locul lui sigur mă bucuram să câștig acești bani. După aceasta, am vizionat un alt video pe YouTube pentru a învăța regulile jocului și de acolo nu m-am mai întors înapoi, am continuat să mă documentez din mai multe videoclipuri și să joc până am ajuns în punctul în care sunt acum.

A fost acesta punctul în care ai decis să iei pokerul în serios sau a fost doar pentru divertisment la început?

La început pot spune că a fost doar pentru divertisment, nu luam jocul în serios pentru că este, de fapt, foarte dificil să îl transformi într-o profesie. Jucam la universitate alături de colegii mei turnee mici, dar după o vreme mi-am dat seama că pot face asta în mod real. Ceea ce m-a ajutat mult a fost faptul că mă aflam în acest cerc de prieteni care se ajuta reciproc pentru a deveni mai buni. De asemenea, nu eram neaparăt un fan a ceea ce studiam la facultate, nu eram foarte bun și mă gândeam ce pot să fac după ce termin studiile, așa că m-am decis să devin un jucător de poker profesionist. 

Cu toate acestea, crezi că trecutul tău educațional în informatică te-a ajutat în vreun fel în ceea ce privește pokerul?

Adevărul este că înainte să ajung la facultate am crezut că sunt foarte bun în domeniul IT, dar apoi am ajuns la universitate și am simțit că nu este pentru mine. Dar am reușit să ajung la absolvirea ei, deși nu am simțit că este pentru mine, iar apoi m-am concentrat imediat pe profesia de jucător de poker.

Crezi că acest parcurs ți-a făcut viața mai ușoară decât dacă ai fi ales un job 9-5?

Da și nu. Există multă libertate când vine vorba de poker. Poți să lucrezi după propriul tău program, dar uneori singurătatea își face simțită prezența, mai ales în timpul pandemiei când nu puteai merge la evenimente live, iar acum se dovedește a fi copleșitor venind la evenimente cu mii de oameni, cum este European Poker Tour. Acum îmi place acest echilibru între a putea lucra singur din spatele calculatorului și a te putea întâlni aici cu persoane pe care le-ai cunoscut doar online. 

Care ar fi câteva provocări pe care le-ai întâmpinat în calitate de jucător de poker profesionist?

Cea mai mare provocare este atunci când pierzi, evident. Poți fi cel mai bun jucător de poker din lume și încă poți pierde o mulțime de bani pentru că la mijloc se află și un gram de noroc. Cu cât prinzi mai multă experiență în joc, cu atât mai mult vei putea să treci peste și trebuie să înțelegi că face parte din joc. 

Dar câteva lecții de viață valoroase pe care le-ai învățat de-a lungul călătoriei tale?

“Nu te îngrijora pe termen scurt, ci pe termen lung.” Pe parcursul timpului, chiar dacă pierzi la început, vei căpăta experiență, vei participa la mai multe turnee, vei învăța mai multe despre joc și vei putea ajunge în top. De asemenea, bucură-te de joc. Poate fi stresant uneori, dar de cele mai multe ori te distrezi jucând. Este un domeniu care implică foarte mult aspectul social și ai ocazia să cunoști extrem de mulți oameni de la care ai ce învăța, deci aș spune că și acest aspect este important și m-a ajutat să cresc pe plan personal.

Nu în ultimul rând, ce sfaturi ai oferi cuiva care consideră să devină un jucător de poker profesionist?

Există un termen care se numește “bankroll”, care este în esență suma de bani pe care o folosești pentru a juca, deci dacă vrei să devii profesionist trebuie să ai grijă de banii tăi. Este mult mai bine să joci mai multe turnee cu o sumă mai mică de bani pentru că ai mai multe șanse de câștig și, implicit, mai puține șanse de a-ți pierde toți banii dintr-o dată. Deci, ai grijă de banii tăi. Încă un lucru important este ca mai întâi să îți termini studiile, apoi te poți concentra pe cariera de poker profesionist pentru că ai toată viața înainte. 

Dacă și pe tine te tentează ideea urmării unui parcurs în poker, poți învăța totul despre acest joc și îți poți testa abilitățile pe platforma https://www.pokerstars.ro/.

PokerStars este dedicat jocului responsabil și unei experiențe de joc plăcute și pozitive.

Related Posts

Anca Dinicu a fost în cel mai tare Teambuilding

A ajuns actriță din întâmplare, dar pune tot sufletul și toată dăruirea în rolurile sale. Anca Dinicu își…

Pamela Anderson își lansează cartea de memorii, intitulată ”Love, Pamela”

Pamela Anderson (55 de ani) își lansează cartea de memorii ”Love, Pamela”, în care își va prezenta povestea…

Actrița Hilary Swank e însărcinată cu gemeni la 48 de ani

Hilary Swank a anunțat că așteaptă gemeni la vârsta de 48 de ani. Actrița va deveni mamă pentru…

8 motive să mergi în vacanță în Ras Al Khaimah, perla Emiratelor Arabe Unite

Octombrie este o lună cât se poate de potrivită pentru o vacanță care să ne  încarce bateriile și…

Probleme în paradis pentru Gisele Bündchen și Tom Brady. Cuplul de aur divorțează

Se pare că Gisele Bündchen (42 de ani) și Tom Brady (45 de ani), cuplul de aur dintre…

Adevăruri și mituri despre proteine

Dacă și tu te numeri printre persoanele care au crezut până acum că dacă mănânci toată carnea din…

Delice Waffle: de la desertul din familie la franciză

Am gustat deliciosele waffles de la Delice Waffle și am vrut să aflăm cum se transformă un desert…

Cum ne ajută detoxifierea să avem un sistem imunitar mai bun, în sezonul rece

Un regim de detoxifiere poate fi urmat și la începutul toamnei, deoarece ne ajută să avem un sistem…

Andreea Esca și Dana Păun, în croaziera Goop-Celebrity Beyond, a 10-a zi

Jurnal de bord: Roma, ultima zi din croazieră Mulțumesc! Și înapoi, la treabă Roma, ultima zi din croazieră…

Duelul fotografiilor: Familia regală britanică vs Meghan și Harry

La nici două zile după ce familia regală britanică- Regele Charles al III-lea, Regina consoartă Camilla, Prințul de…