A List Magazine ∙ August 24, 2022 ∙ 5 min read

Sunt zeci de motive pentru care Barcelona ar trebui să se afle pe lista destinațiilor pe care să le vizitați cel puțin o dată în viață.

De Roxana Popescu

Cu sinceritate vă spun că este imposibil să nu vă reîntoarceți după ce descoperiți magia acestui loc, lucru pe care l-am trăit în călătoria organizată cu ocazia PokerStars European Poker Tour, unul dintre cele mai mari evenimente de poker care adună jucători profesioniști din toată lumea și care concurează pentru premii de nivelul sutelor de mii și milioanelor de euro.

barcelona

Amploarea turneului Main Event a fost atât de mare încât a doborât recordurile în materie de înscrieri ce au fost în număr de 2 294. Vă puteți imagina, deci, cât de încântată am fost să pot lua parte la această experiență unică și cu acest prilej să mă bucur de atmosfera de vacanță ce se regăsește sădită în fiecare pavelă încărcată de istorie a Barcelonei, aventură pe care am ocazia să o împărtășesc cu voi.

Călătoria alături de PokerStars a fost una încărcată de extravaganță, glitz & glamour, iar hotelul în care urma să ne petrecem cele 4 zile în orașul lui Gaudi reprezintă un detaliu cheie, întrucât a ridicat aventura catalană peste măsura așteptărilor. Design-ul elegant al camerelor, serviciul ireproșabil, proximitatea față de cele mai importante atracții turistice și rooftop-ul de unde se poate admira o priveliște impresionantă asupra orașului ori unde poți savura cocktail-uri și mâncare delicioasă chiar din confortul piscinei, acestea sunt doar câteva dintre aspectele care impresionează profund atunci când vine vorba despre hotelul The Barcelona EDITION.

barcelona

După meet & greet-ul organizat în incinta rooftop-ului despre care povesteam mai sus și câteva discuții alături de ceilalți invitați media, am pornit către petrecerea organizată în cinstea participanților la turneu, locația fiind parte a recomandărilor în cazul în care vizitați Barcelona în calitate de împătimiți ai party-urilor pentru că, un lucru știm singur: spaniolii știu cum să petreacă. Așadar, am ajuns la Carpe Diem Lounge Bar, unul dintre cunoscutele cluburi aflate pe plajă, acolo unde ne-a așteptat un mix ideal de preparate delicioase, muzică bună și entertainment de calitate. Pe lângă acesta, vă puteți continua seara în pași de dans la Pacha, Opium sau Shôko, oricare dintre acestea oferind o introducere în stilul eclectic de viață de care te poți bucura în Barcelona.

Ziua următoare a început tot în zona la Barceloneta, de data aceasta pentru a intra în atmosfera European Poker Tour ce s-a desfășurat  la Casino Barcelona  (și despre care vă voi povesti mai multe într-un material viitor), pentru o plimbare relaxantă pe plajă, dar și pentru a ne lăsa cuprinși de fascinanta priveliște ce se așternea în fața noastră în Port Vell. Drumul nostru a continuat pe La Rambla, acolo unde merită să înfruntați aglomerația pentru a vă bucura prietenii și familia ce vă așteaptă acasă cu cele mai frumoase suveniruri. Un motiv în plus pentru care a ajunge pe cea mai cunoscută stradă din Barcelona îl reprezintă La Boqueria, acolo unde trebuie să încercați fructele de mare gătite în cel mai delicios fel și smoothie-urile din fructe proaspete aranjate într-un apetisant curcubeu pe norii de gheață.

barcelona

Întrucât ne aflăm la capitolul gastronomie, o experiență culinară extraordinară a fost reprezentată de cina servită la Marina Coastal Food, un restaurant  aflat în incinta Arts Hotel, în cadrul căruia rafinamentul locației și al serviciilor reflectă perfect pasiunea spaniolilor pentru a gusta viața în adevăratul sens al cuvântului. Și pentru că răsfățul cu fructe de mare ar trebui să se afle la ordinea zilei atunci când vine vorba de orașul așezat la Marea Mediterană, un alt restaurant căruia trebuie să îi dedicați cel puțin o ieșire la cină este restaurantul Barceloneta ce promite echilibrul perfect între tradiție și inovație. 

barcelona

O experiență inedită pe care o puteți încerca aici este vizionarea un spectacol tradițional de flamenco într-unul din localurile aflate în Poble Espanyol, muzeul în aer liber ce constituie o atracție în sine. „Cartierul” construit în 1929 cu ocazia Expoziției Internaționale de la Barcelona este alcătuit din 117 de clădiri reprezentative pentru diferite regiuni ale Spaniei, un loc de basm în care te va cuprinde inevitabil spiritul autentic iberic, amplificat de emoțiile trăite în timpul show-ului de flamenco și poate cele unul-două pahare de sangria dulce. 

Așadar, fie că vizitați Barcelona pentru o Paella delicioasă savurată la una dintre sutele de terase cochete, priveliștile spectaculoase, operele de artă arhitecturală sau promenade printre străzile înguste ori printre palmieri, Barcelona este un oraș ce va rămâne mereu în sufletul meu prin prisma experiențelor trăite acolo și pe care sper că le veți putea trăi și voi cât de curând.

Related Posts

Dr Constantin Stan ne aduce noutățile sezonului în medicina estetică

Dr Constantin Stan, fondatorul grupului de clinici Cronos Med, ne aduce noutățile sezonului în medicina estetică, ne spune…

Alex Calangiu, actor: ”Îmi luasem cu totul gândul de a mai face vreodată film”

Alex Calangiu interpretează rolul principal în filmul ”Libertate”, regizat de Tudor Giurgiu, și este actor la Teatrul Național…

Penélope Cruz va fi protagonista noii ecranizări a unui roman semnat de Elena Ferrante- I giorni dell’abbandono

I giorni dell’abbandono – The Days of Abandonment, romanul semnat de Elena Ferrante, este noua carte a celebrei…

Ioana Gorgăneanu (Vice President, Head of Marketing & Communication Southeast, Mastercard): „Consumatorii sunt mai determinați să trăiască în prezent”

În calitate de lider de echipă, Ioana Gorgăneanu, Vice President, Head of Marketing & Communication Southeast, Mastercard, are…

Alist At Sea – Jurnal de vacanță, Ziua II – Valencia

Să-ți începi dimineața privind marea albastră, cu liniștea și nemărginirea ei pare ceva de vis. Dar visul devine…

Visezi la un somn perfect? Iată cum ar trebui să arate rutina de seară și de odihnă

La fel de important ca rutina de seară e patul în care ne odihnim noaptea. O rutină de…

Kylie Minogue, despre statutul de femeie singură și despre ce înseamnă să fii sexy la 50+ ani

Kylie Minogue, vedeta australiană în vârstă de 55 de ani, spune că s-a săturat ca lumea s-o chestioneze…

Descoperă eleganța diamantelor din colecția Pure Diamonds by TEILOR, iar Mastercard îți răsplătește alegerile premium!

Povestea TEILOR a început în urmă cu 25 de ani, pe strada cu același nume. Astăzi, bijuteriile TEILOR…

Horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

Gustul original al muzicii bune & al experiențelor pe măsură alături de Beck’s

UNLOCK Y0UR EXPERIENCES alături de Beck’s: de 20 de ani în România, de 150 de ani în toată…