A List Magazine ∙ August 29, 2022 ∙ 4 min read

De Roxana Popescu

Uniți de pasiunea pentru poker și determinarea de a câștiga, într-o încăpere în care presiunea împletită cu entuziasmul tăcut plutesc în aer, zumzetul jetoanelor fiind singurul sunet tolerat, jucătorii sunt așezați în jurul zecilor de mese. Ne aflăm la Barcelona, în cadrul PokerStars European Poker Tour, un festival de poker imens, plin de acțiune ce se desfășoară pe parcursul a treisprezece zile intense. EPT reprezintă cel mai bogat și mai popular turneu de poker din Europa ce se desfășoară în unele dintre cele mai frumoase cazinouri de pe continentul european, precum cele din Monte Carlo, Dublin, Londra, Berlin, Praga sau, în acest caz, Barcelona.

Amploarea evenimentului este cu atât mai impresionantă cu cât cineva îmi șoptește că aceasta este doar o mică parte dintre participanți, ediția de anul acesta depășind recordul în materie de înscrieri cu un total de 2.294 provenind din 78 de țări, față de 1.988 în 2019. Toți aceștia concurează pentru premii de nivelul sutelor de mii și milioanelor de euro, totalul fondului de premii ajungând la impresionanta sumă de 11.255.900 EUR. În calitate de neinițiată într-ale pokerului, trebuie să recunosc că mă încerca un sentiment copleșitor, intensificat și de faptul că majoritatea prezențelor din sală erau masculine.

poker stars

Curând, emoțiile aveau să mi se calmeze întrucât toate reflectoarele au fost îndreptate asupra unei mese înconjurate de femei. Pentru a sărbători Ziua internațională a femeii, PokerStars a invitat publicul să nominalizeze femei care au inspirat și influențat comunitatea de poker. Sugestiile au fost numeroase și lunga listă a fost redusă la nouă finalistele ce se aflau acum în fața ochilor mei. Aspectul ce m-a impresionat cel mai mult a fost varietatea vârstelor, jucătoarele având oriunde între 30-65 de ani, lucru ce demonstrează și mai tare faptul că limitele prefabricate de societate atunci când vine vorba despre a desfășura și chiar a excela în activitățile care îți fac plăcere nu trebuie să fie luate în seamă.

poker stars

Odată ce a început jocul, am înțeles cu adevărat ce înseamnă expresia „poker face”, iar masa de joc nu mai era doar o simplă masă, ci căpătase alura unui univers închis, în care doar cele nouă competitoare dobândiseră privilegiul de a fi, alături de dealer-ul care împărțea cărțile cu dibăcia unui magician iscusit. Numai că în poker nu este vorba despre magie, ci despre strategie și gândire logică, la care se adaugă un gram de noroc, totul pentru a putea culege la finalul a zeci de minute sau poate chiar ore de tensiune, roadele pregătirii aprige. Miza jocului în cauză? Un Platinum Pass în valoare de 30.000 $ către PokerStars Players Championship 2023 ce va avea loc în Bahamas în luna ianuarie a anului viitor.

Giada Fang, fost medic, a fost desemnată câștigătoare a turneului și, implicit, cea care se va bucura de acest premiu deosebit de important, nu numai prin valoarea în bani generoasă, ci și prin exclusivitatea sa, fiind necesară invitație specială pentru a putea participa la campionatul desfășurat în exotica destinație. Fang a fost nominalizată pentru eforturile sale de promovare a jocului în rândul femeilor atât printr-un prolific joc on-line (a fost membru al echipei PokerStars Online în perioada 2011 – 2017 și de curând a devenit prima femeie din elita European Female Supernova Elite), cât și prin comentarea transmisiilor italiene de poker care au inspirat multe femei să înceapă să joace poker. Fang s-a pregătit timp de 28 de luni pentru turneul de la Barcelona, iar acum are la dispoziție doar 5 luni pentru a fi gata să participe la cel din Nassau.

Alături de câștigătoare au jucat alte 8 femei cu povești uluitoare, care dovedesc că este nevoie de mult devotament și determinare pentru a face o schimbare într-un domeniu dominat de bărbați. De la fondatoare ale comunităților de poker exclusive pentru femei („Fantastic Ladies in Poker” fiind chiar cea mai mare comunitate on-line din lume), la o profesoară de poker pentru seniori într-un centru din Oklahoma, până la o asistentă medicală, acestea sunt femeile care inspiră zilnic mii de femei din întreaga lume să se aventureze într-o călătorie încărcată de neprevăzut, dar extrem de frumoasă și plină de satisfacții. Dacă și pe tine te tentează ideea urmării unui parcurs în poker, poți învăța totul despre acest joc și îți poți testa abilitățile pe platforma https://www.pokerstars.ro/.

PokerStars este dedicat jocului responsabil și unei experiențe de joc plăcute și pozitive.

Related Posts

Anca Dinicu a fost în cel mai tare Teambuilding

A ajuns actriță din întâmplare, dar pune tot sufletul și toată dăruirea în rolurile sale. Anca Dinicu își…

Pamela Anderson își lansează cartea de memorii, intitulată ”Love, Pamela”

Pamela Anderson (55 de ani) își lansează cartea de memorii ”Love, Pamela”, în care își va prezenta povestea…

Actrița Hilary Swank e însărcinată cu gemeni la 48 de ani

Hilary Swank a anunțat că așteaptă gemeni la vârsta de 48 de ani. Actrița va deveni mamă pentru…

8 motive să mergi în vacanță în Ras Al Khaimah, perla Emiratelor Arabe Unite

Octombrie este o lună cât se poate de potrivită pentru o vacanță care să ne  încarce bateriile și…

Probleme în paradis pentru Gisele Bündchen și Tom Brady. Cuplul de aur divorțează

Se pare că Gisele Bündchen (42 de ani) și Tom Brady (45 de ani), cuplul de aur dintre…

Adevăruri și mituri despre proteine

Dacă și tu te numeri printre persoanele care au crezut până acum că dacă mănânci toată carnea din…

Delice Waffle: de la desertul din familie la franciză

Am gustat deliciosele waffles de la Delice Waffle și am vrut să aflăm cum se transformă un desert…

Cum ne ajută detoxifierea să avem un sistem imunitar mai bun, în sezonul rece

Un regim de detoxifiere poate fi urmat și la începutul toamnei, deoarece ne ajută să avem un sistem…

Andreea Esca și Dana Păun, în croaziera Goop-Celebrity Beyond, a 10-a zi

Jurnal de bord: Roma, ultima zi din croazieră Mulțumesc! Și înapoi, la treabă Roma, ultima zi din croazieră…

Duelul fotografiilor: Familia regală britanică vs Meghan și Harry

La nici două zile după ce familia regală britanică- Regele Charles al III-lea, Regina consoartă Camilla, Prințul de…