A List Magazine ∙ August 29, 2022 ∙ 4 min read

De Roxana Popescu

Uniți de pasiunea pentru poker și determinarea de a câștiga, într-o încăpere în care presiunea împletită cu entuziasmul tăcut plutesc în aer, zumzetul jetoanelor fiind singurul sunet tolerat, jucătorii sunt așezați în jurul zecilor de mese. Ne aflăm la Barcelona, în cadrul PokerStars European Poker Tour, un festival de poker imens, plin de acțiune ce se desfășoară pe parcursul a treisprezece zile intense. EPT reprezintă cel mai bogat și mai popular turneu de poker din Europa ce se desfășoară în unele dintre cele mai frumoase cazinouri de pe continentul european, precum cele din Monte Carlo, Dublin, Londra, Berlin, Praga sau, în acest caz, Barcelona.

Amploarea evenimentului este cu atât mai impresionantă cu cât cineva îmi șoptește că aceasta este doar o mică parte dintre participanți, ediția de anul acesta depășind recordul în materie de înscrieri cu un total de 2.294 provenind din 78 de țări, față de 1.988 în 2019. Toți aceștia concurează pentru premii de nivelul sutelor de mii și milioanelor de euro, totalul fondului de premii ajungând la impresionanta sumă de 11.255.900 EUR. În calitate de neinițiată într-ale pokerului, trebuie să recunosc că mă încerca un sentiment copleșitor, intensificat și de faptul că majoritatea prezențelor din sală erau masculine.

poker stars

Curând, emoțiile aveau să mi se calmeze întrucât toate reflectoarele au fost îndreptate asupra unei mese înconjurate de femei. Pentru a sărbători Ziua internațională a femeii, PokerStars a invitat publicul să nominalizeze femei care au inspirat și influențat comunitatea de poker. Sugestiile au fost numeroase și lunga listă a fost redusă la nouă finalistele ce se aflau acum în fața ochilor mei. Aspectul ce m-a impresionat cel mai mult a fost varietatea vârstelor, jucătoarele având oriunde între 30-65 de ani, lucru ce demonstrează și mai tare faptul că limitele prefabricate de societate atunci când vine vorba despre a desfășura și chiar a excela în activitățile care îți fac plăcere nu trebuie să fie luate în seamă.

poker stars

Odată ce a început jocul, am înțeles cu adevărat ce înseamnă expresia „poker face”, iar masa de joc nu mai era doar o simplă masă, ci căpătase alura unui univers închis, în care doar cele nouă competitoare dobândiseră privilegiul de a fi, alături de dealer-ul care împărțea cărțile cu dibăcia unui magician iscusit. Numai că în poker nu este vorba despre magie, ci despre strategie și gândire logică, la care se adaugă un gram de noroc, totul pentru a putea culege la finalul a zeci de minute sau poate chiar ore de tensiune, roadele pregătirii aprige. Miza jocului în cauză? Un Platinum Pass în valoare de 30.000 $ către PokerStars Players Championship 2023 ce va avea loc în Bahamas în luna ianuarie a anului viitor.

Giada Fang, fost medic, a fost desemnată câștigătoare a turneului și, implicit, cea care se va bucura de acest premiu deosebit de important, nu numai prin valoarea în bani generoasă, ci și prin exclusivitatea sa, fiind necesară invitație specială pentru a putea participa la campionatul desfășurat în exotica destinație. Fang a fost nominalizată pentru eforturile sale de promovare a jocului în rândul femeilor atât printr-un prolific joc on-line (a fost membru al echipei PokerStars Online în perioada 2011 – 2017 și de curând a devenit prima femeie din elita European Female Supernova Elite), cât și prin comentarea transmisiilor italiene de poker care au inspirat multe femei să înceapă să joace poker. Fang s-a pregătit timp de 28 de luni pentru turneul de la Barcelona, iar acum are la dispoziție doar 5 luni pentru a fi gata să participe la cel din Nassau.

Alături de câștigătoare au jucat alte 8 femei cu povești uluitoare, care dovedesc că este nevoie de mult devotament și determinare pentru a face o schimbare într-un domeniu dominat de bărbați. De la fondatoare ale comunităților de poker exclusive pentru femei („Fantastic Ladies in Poker” fiind chiar cea mai mare comunitate on-line din lume), la o profesoară de poker pentru seniori într-un centru din Oklahoma, până la o asistentă medicală, acestea sunt femeile care inspiră zilnic mii de femei din întreaga lume să se aventureze într-o călătorie încărcată de neprevăzut, dar extrem de frumoasă și plină de satisfacții. Dacă și pe tine te tentează ideea urmării unui parcurs în poker, poți învăța totul despre acest joc și îți poți testa abilitățile pe platforma https://www.pokerstars.ro/.

PokerStars este dedicat jocului responsabil și unei experiențe de joc plăcute și pozitive.

Related Posts

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…

Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria, prietene pe covorul roșu

Cele două ambasadoare L’Oréal Paris, Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria s-au reîntâlnit pe covorul roșu, la cea…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

NESPRESSO X PANTONE: cea mai nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață 

Nespresso lansează o nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață, espressoare și accesorii în ediție limitată. Completată…

Cum a fost la evenimentul A List Magazine X Nostalgia (VIDEO) 

Alist Magazine a lansat impreună cu cei de la Nostalgia un număr special de revistă, ca să ne…

Pilaf, partenerul lui Demi Moore, la Cannes

Demi Moore și-a făcut debutul în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, duminică seara, cu…

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…