Monica Cismaru ∙ July 20, 2022 ∙ 3 min read

Suntem în plină perioadă de concedii și, dacă încă nu te-ai hotărât către ce destinație să te îndrepți, îți propunem un tur al celor mai frumoase plaje din Italia. Nu-i așa că te și vezi acolo, citind o carte sau sorbind dintr-un cocktail, înainte să faci o baie în mare? Și cu câte fotografii frumoase te vei întoarce! Uite cum ar putea arăta vacanța ta italiană de anul acesta!

Plaja Baia delle Zagare – Gargano, Puglia

Baia delle Zagare, împrejmuită de stânci și scăldată de ape cristaline, ca de smarald, amplasată în sudul coastei Gargano, a primit distincția de una dintre cele mai frumoase plaje din partea Asociației Italiene de Protecție a Mediului. Numele ei provine de la mirosul amețitor de flori de portocal și mai este cunoscută și ca Golful Mergoli (Golful Mierlelor) – de la stolurile numeroase ale acestor păsări de aici. Accesul la golf este unul greoi, dar merită tot efortul.

Plaja Cala Goloritzé – Baunei, Sardinia

Cala Goloritzé este una dintre cele mai apreciate plaje din Sardinia, localizată pe coasta estică a insulei, în Golful Orosei, din regiunea Ogliastra. Peisajul paradisiac de aici atrage numeroși turiști în sezonul estival, așa că vei gasi cu greu un loc pe plajă dacă nu mergi din timp acolo, dar merită vizita, indiferent de aglomerație.

Monterosso al Mare – Cinque Terre
Monterosso al Mare este cea mai mare localitate de coastă din Cinque Terre. Satul este amplasat pe niște dealuri cultivate cu lămâi, viță de vie și cu măslini. Plajele sale de o frumusețe amețitoare, stâncile și apele limpezi fac din acest mic sătuc una dintre cele mai căutate destinații de pe Riviera Ligurică. În Monterosso al Mare sunt multe plaje cu nisip, singurele din Cinque Terre.

Isola Bella – Taormina, Sicilia

Isola Bella este o insuliță localizată lângă plaja cu același nume, în Taormina. Câteodată, când marea e scăzută, Isola Bella se unește cu plaja printr-o fâșie îngustă de nisip și se formează o mică peninsulă. Isola Bella se află la 2,2 kilometri de centrul vechi al Taorminei. Locul a fost desemnat monument al naturii.

Scala dei Turchi, Sicilia

Sicilia are multe de oferit, iar Scala dei Turchi, de pe coasta Realmonte, de lângă Porto Empedocle, se află printre cele mai frumoase obiective de pe insulă. Stâncile sinuoase de calcar de un alb imaculat constrasteaza cu albastrul marii. Zona fost făcută celebră și de seria polițistă Commissario Montalbano, a lui Andrea Camilleri.

Foto: Hepta

Related Posts

La aniversarea de 25 de ani, „Titanic” este din nou în cinematografe, remasterizat, disponibil în format 3D HFR

Acum 25 de ani, scriitorul și regizorul James Cameron, câștigător al Premiului Oscar, a schimbat cursul istoriei odată…

Managerii viitorului sunt, deja, aici?

În contextul post-pandemie, al instabilității economice și politice, se conturează tot mai clar o nouă generație de lideri…

Marion Cotillard și Meryl Streep, într-un serial apocaliptic despre schimbările climatice

Două mari actrițe, una din cinematografia europeană și cealaltă din cinematografia americană, se întâlnesc pentru prima dată într-un…

15 cărți pe care trebuie să le citești într-o viață

”Citim ca să știm că nu suntem singuri”, spunea autorul britanic C.S. Lewis, iar J.K. Rawling, autoare contemporană…

Dolly Parton: ”Înțelepciunea vine odată cu vârsta și nu poți opri trecerea timpului”

Dolly Parton, legenda muzicii country, a împlinit luna trecută vârsta de 77 de ani, ocazie cu care a…

Nadia Comăneci, la gala Gold Meets Golden, în Beverly Hills

Gimnasta de zece, Nadia Comăneci, a luat parte zilele acestea la cea de-a zecea ediție a evenimentului Gold…

Nicole Kidman, în adaptarea unui roman horror de Leïla Slimani

Nicole Kidman acceptă proiect după proiect și cea mai recentă provocare profesională este interpretarea rolului principal într-o adaptare…

Ce decizie a luat Kate Middleton

Kate Middleton şi-a lansat, zilele acestea, propriul cont de Instagram. Prinţesa de Wales dedică acest proiect unei cauze…

Recorduri doborâte la Grammy Awards 2023. Care au fost aparițiile serii

Cea de-a 65-a ediție a Premiilor Grammy a avut loc duminică seara la Crypto.com Arena din Los Angeles,…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne spune în cele ce urmează ce ne rezervă astrele pentru această perioadă. Iată cum…