Monica Cismaru ∙ July 20, 2022 ∙ 3 min read

Suntem în plină perioadă de concedii și, dacă încă nu te-ai hotărât către ce destinație să te îndrepți, îți propunem un tur al celor mai frumoase plaje din Italia. Nu-i așa că te și vezi acolo, citind o carte sau sorbind dintr-un cocktail, înainte să faci o baie în mare? Și cu câte fotografii frumoase te vei întoarce! Uite cum ar putea arăta vacanța ta italiană de anul acesta!

Plaja Baia delle Zagare – Gargano, Puglia

Baia delle Zagare, împrejmuită de stânci și scăldată de ape cristaline, ca de smarald, amplasată în sudul coastei Gargano, a primit distincția de una dintre cele mai frumoase plaje din partea Asociației Italiene de Protecție a Mediului. Numele ei provine de la mirosul amețitor de flori de portocal și mai este cunoscută și ca Golful Mergoli (Golful Mierlelor) – de la stolurile numeroase ale acestor păsări de aici. Accesul la golf este unul greoi, dar merită tot efortul.

Plaja Cala Goloritzé – Baunei, Sardinia

Cala Goloritzé este una dintre cele mai apreciate plaje din Sardinia, localizată pe coasta estică a insulei, în Golful Orosei, din regiunea Ogliastra. Peisajul paradisiac de aici atrage numeroși turiști în sezonul estival, așa că vei gasi cu greu un loc pe plajă dacă nu mergi din timp acolo, dar merită vizita, indiferent de aglomerație.

Monterosso al Mare – Cinque Terre
Monterosso al Mare este cea mai mare localitate de coastă din Cinque Terre. Satul este amplasat pe niște dealuri cultivate cu lămâi, viță de vie și cu măslini. Plajele sale de o frumusețe amețitoare, stâncile și apele limpezi fac din acest mic sătuc una dintre cele mai căutate destinații de pe Riviera Ligurică. În Monterosso al Mare sunt multe plaje cu nisip, singurele din Cinque Terre.

Isola Bella – Taormina, Sicilia

Isola Bella este o insuliță localizată lângă plaja cu același nume, în Taormina. Câteodată, când marea e scăzută, Isola Bella se unește cu plaja printr-o fâșie îngustă de nisip și se formează o mică peninsulă. Isola Bella se află la 2,2 kilometri de centrul vechi al Taorminei. Locul a fost desemnat monument al naturii.

Scala dei Turchi, Sicilia

Sicilia are multe de oferit, iar Scala dei Turchi, de pe coasta Realmonte, de lângă Porto Empedocle, se află printre cele mai frumoase obiective de pe insulă. Stâncile sinuoase de calcar de un alb imaculat constrasteaza cu albastrul marii. Zona fost făcută celebră și de seria polițistă Commissario Montalbano, a lui Andrea Camilleri.

Foto: Hepta

Related Posts

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…

Kate Moss are o relație nepotul lui Bob Marley

La 50 de ani, Kate Moss își trăiește viața din plin. Supermodelul a împlinit în luna ianuarie 50…