Monica Cismaru ∙ July 20, 2022 ∙ 3 min read

Suntem în plină perioadă de concedii și, dacă încă nu te-ai hotărât către ce destinație să te îndrepți, îți propunem un tur al celor mai frumoase plaje din Italia. Nu-i așa că te și vezi acolo, citind o carte sau sorbind dintr-un cocktail, înainte să faci o baie în mare? Și cu câte fotografii frumoase te vei întoarce! Uite cum ar putea arăta vacanța ta italiană de anul acesta!

Plaja Baia delle Zagare – Gargano, Puglia

Baia delle Zagare, împrejmuită de stânci și scăldată de ape cristaline, ca de smarald, amplasată în sudul coastei Gargano, a primit distincția de una dintre cele mai frumoase plaje din partea Asociației Italiene de Protecție a Mediului. Numele ei provine de la mirosul amețitor de flori de portocal și mai este cunoscută și ca Golful Mergoli (Golful Mierlelor) – de la stolurile numeroase ale acestor păsări de aici. Accesul la golf este unul greoi, dar merită tot efortul.

Plaja Cala Goloritzé – Baunei, Sardinia

Cala Goloritzé este una dintre cele mai apreciate plaje din Sardinia, localizată pe coasta estică a insulei, în Golful Orosei, din regiunea Ogliastra. Peisajul paradisiac de aici atrage numeroși turiști în sezonul estival, așa că vei gasi cu greu un loc pe plajă dacă nu mergi din timp acolo, dar merită vizita, indiferent de aglomerație.

Monterosso al Mare – Cinque Terre
Monterosso al Mare este cea mai mare localitate de coastă din Cinque Terre. Satul este amplasat pe niște dealuri cultivate cu lămâi, viță de vie și cu măslini. Plajele sale de o frumusețe amețitoare, stâncile și apele limpezi fac din acest mic sătuc una dintre cele mai căutate destinații de pe Riviera Ligurică. În Monterosso al Mare sunt multe plaje cu nisip, singurele din Cinque Terre.

Isola Bella – Taormina, Sicilia

Isola Bella este o insuliță localizată lângă plaja cu același nume, în Taormina. Câteodată, când marea e scăzută, Isola Bella se unește cu plaja printr-o fâșie îngustă de nisip și se formează o mică peninsulă. Isola Bella se află la 2,2 kilometri de centrul vechi al Taorminei. Locul a fost desemnat monument al naturii.

Scala dei Turchi, Sicilia

Sicilia are multe de oferit, iar Scala dei Turchi, de pe coasta Realmonte, de lângă Porto Empedocle, se află printre cele mai frumoase obiective de pe insulă. Stâncile sinuoase de calcar de un alb imaculat constrasteaza cu albastrul marii. Zona fost făcută celebră și de seria polițistă Commissario Montalbano, a lui Andrea Camilleri.

Foto: Hepta

Related Posts

Cine este noul iubit al Selenei Gomez?

Selena Gomez (31 de ani) a păstrat secretă relația pe care o are de șase luni cu producătorul…

Grace Couture Cakes lansează colecția de Crăciun Nordic Lights

Grace Couture Cakes deschide sezonul sărbătorilor de iarnă prin dezvăluirea colecției festive ”Nordic Lights”, inspirată de designul scandinav…

The Timeless Pirelli

Sfârșitul anului a adus cu el și lansarea iconicului calendar Pirelli, a 50-a ediție, lansare care a avut…

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretul desertului-vedetă de pe Masa de Crăciun

Ai intrat deja în febra Sărbătorilor? De la cadouri până la preparatele cu care îi surprinzi pe cei…

Taylor Swift a fost desemnată Personalitatea Anului de publicația Time

Nu e nicio surpriză în alegerea publicației Time pentru Personalitatea Anului 2023. Taylor Swift (33 de ani) primește…

De Crăciun, Stella Artois continuă să aducă prietenii și familiile împreună

Îmi amintesc cu claritate Crăciunurile copilăriei, cea mai așteptată și frumoasă perioada a anului, când găseam dimineața bradul…

Angelina Jolie revine în Maleficent, partea a treia

Angelina Jolie (48 de ani) anunță că revine în rolul ei de succes, Maleficent, partea a treia, după…

Peste 140 000 de vizitatori în weekend-ul prelungit de deschidere al “WEST SIDE CHRISTMAS MARKET”, târgul de Crăciun organizat de UNTOLD UNIVERSE

Spectacol cu focuri de artificii, zeci de mii de luminițe de Crăciun și concerte Fuego și Gașca Zurli…

Cele mai bune filme ale anului 2023

Cele mai importante publicații internaționale au realizat clasamente cu cele mai bune filme ale anului 2023. Anul care…